Bor Mediji rE-stav Некатегоризовано

ШРИФ је неопходна жтрва незнања политичара и политички плен незналица

Kада сам са својим великим пријатељем Бобаном скенирао финансијско и правно стање ШРИФА, које се испоставило као с.ање, морали смо поступати у складу са захтевима оснивача која су била веома реална и веома зрела, свиђало се то вама или не (мислим на Ранкића).
Његов захтев је био да се оптимизирају трошкови, у преводу смање, да се изврши смањење буџета тог ЈПа за 30% и да се не приватизује док се не уравнотеже поменути трошкови. Међутим, политичку подршку од коалиционих партнера за реализацију ових циљева није добио. Онда почињу проблеми. Прво је морало да се регулише питање приватизације ШРИФа што је и регулисано на основу Закључка владе који сам искористио и добио од Агенције за приватизацију продужење рока за приватизацију ШРИФа.
Пазите није уредба или неки подзаконски акт већ Закључак владе. То само показује како нам је држава озбиљна. Закључак који је јачи од Закона. Међутим, то смо завршили. Онда следи покушај да се разјасни шта даље.
Када сам поставио питање “горе“ прецизније у РРА да ли Општина и даље може оснивати радио и тв станице или постојеће мора да приватизује, пре годину дана док сам још био на функцији в. д. директора, нисам добио одговор, никада.
Зато сам контактирао “релевантне“ институције и добио следеће писаније које преносим у целости ради информисаности дигиталаца овде радозналих.
Ово је питање које изазива озбиљне недоумице, с`обзиром на контрадикторност законске регулативе. Закон о јавном информисању у чл.14 став 2 наводи да оснивачи јавног гласила не могу бити ни посредно ни непосредно држава, територијална аутономија, као ни установа, предузеће и друго правно лице које је у претежном делу у државној својини или које се у целини или претежним делом финансира из јавних прихода, осим уколико је то предвиђено посебним законом којим се уређује област радиодифузије. Сагласно томе у прелазним и завршним одредбама (члан 101) стоји да: јавна гласила чији су оснивачи држава и територијална аутономија, или установа, односно предузеће које је у претежном делу у државној својини или које се у целини или претежним делом финансира из јавних прихода, а на којима се не примењују одредбе закона којим се уређује област радиодифузије, престају са радом у року од три године од дана ступања на снагу овог закона. Како је Закон о јавном информисању донет и ступио на снагу 23.04.2003.године, а измена истог, којим је продужен рок “гашења“26.07.2005.године, радио и телевизијске станице су до сада требале да буду угашене. Такође и закон којим се уређује област радиодифузије, на који се позива и цитирани Закон о јавном информисању, а то је Закон о радиодифузији, у члану 96 став 10 предвиђа да : радио и/или телевизијске станице локалних и регионалних заједница имају обавезу да се приватизују најкасније до 31.децембра 2007.године.
Супротно овим законима, новим Законом о локалној самоуправи који је ступио на снагу 29.12.2007. године, у надлежности општина, наведеним у члану 20 у тачки 34 стоји : стара се о јавном информисању од локалног значаја и обезбеђује услове за јавно информисање на српском језику и језику националних мањина који је у општини у службеној употреби, као и ради извештавања на језику националних мањина који није у службеној употреби, када такво извештавање представља достигнути ниво мањинских права. Како је овим законом остављено право оснивања телевизијских и радиостаница, општинама и градовима, као јединицама локалне самоуправе, евидентна је колизија законодавства која регулишпе ове две области, тако да се само изменама законских одредаба, може доћи до јасног и законитог решењаовог правног питања.
Информације ради у периоду у коме сам функционисао тада су најављиване измене Закона о локалној самоуправи као и Закона о радиодифузији али морало се деловати и функционисати у оквиру постојећих. Мислите да је то лако?
У тој законској какофонији консултовао сам се са људима из медијске струке у којој сам већ и био али, искрено, не толико дубоко и разгранато као они. Савети су дошли од људи из УСАИД-а и ГТЗ-а са којим сам имао среће да сарађујем у различитим пројектима, на срећу успешним.
Њихов је генерални закључак био да се мора радити на техничкој припреми приватизације обзиром на регионални значај. Морам признати да сам у почетку био збуњен али сам, релативно брзо, схватио да је у питању било нужно оспособљавање ШРИФа за дигитализацију сигнала.
Покушао сам да политичарима представим да, обзиром на регионалну фреквенцију тј дозволу коју је ШРИФ поседовао, Бор тј. Крајина прво дигитално острво које би кроз сарадњу са кабловским дистрибутерима било идеално у сврху што ефикаснијег и квалитетнијег дотура телевизијских, радио, мултимедијалних као и других садржаја значајних за крајњег корисника (ово је ушло у стратегију).
Шта је у ствари значила “дигитализација“ ШРИФа. Имајући у виду да се каснило у дигитализацији емитовања, требало је да се определим за за технологију будућности, а то су сада DVB-T2 i MPEG-4 чиме би се поставили темељи и услови за емитовање HDTV. HDTV се у Европи од 2005. развија изузетно брзо, а главну препреку су представљале раније изабране технологије и број канала добијених приликом дигитализације. Е сада у таквој ситуацији HDTV шири се пре свега преко сателита и каблова али у суседној Румунији и братској нам Хрватској. По мени и мом скромном знању продукциона ТВ опрема већ тада је произведена у HD технологији да не помињем да је гомила програма већ сада у некој од HD технологија. Та дигитализација је значила златну коку за власника. На жалост нико није сконтао њену потребу.
Е сада када ја ово вама пишем делује чудно а можете мислити када сам о томе причао једном председнику па другом па једном одборнику задуженом за медије па другом па трећем итд.

Утопистички приступ, али се не кајем што сам покушао. Имало је одјека, малог, али позитивног. Мислим у професионалном смислу. Нормално да сад овакав приступ се подразумева као нормалан и да је последица таквог приступа усвајање Стратегије коју можете пронаћи на линку Владе Србије Министарства за телекомуникацију и информатичко друштво
http://www.mtid.gov.rs/upload/documents/Strategija_za_prelazak_sa_analognog_na_digitalno_emitovanje-novo.pdf

Дозвољавам себи да цитирам Graffа који одлично објашњава локалне политичаре (и новинаре) у тадашњој ситуацији, констатацијом да је једна од најчуднијих појава да од зависних људи можемо очекивати независна мишљења а камоли деловања.

O autoru

Nebojša Đuričić

32 komentara

 • Neophodna žrtva?
  Nisam shvatio.
  Zašto neophodna? Zašto plen? Možda sam malo neobrazovan u ovoj oblasti, ali zar ne deluje čudno?
  Neće ŠRIF niko kući da odnese.
  Kupiće ga neko, verovatno Mirković ili saradnici za sitne pare.
  Ili besplatno. Ili će još da im doplate.
  A sećam se nekih obećanja i planova iz ne tako davne 2008. godine.
  Reportažna kola, program preko satelita, novi vozni park, jačanje tehnike, nove kamere, studio u Beogradu, emisije koje se tamo snimaju….
  Da ne bude zabune, znalo se i tada da su sve to samo šarene laži.
  Tako i HDTV predajnici. Nisu doduše bili u prvom planu, ali…
  Propast ŠRIF-a počela je odavno.
  Svaki direktor gori od prethodnok.
  Kokelić – pro(e)dao Teatar.
  Pa onda Janeš i ekipa, pa Raka, stečajni upravnik, hvatao se za glavu od onog što je našao, onda Slaviša iz vodovoda, pobego glavom bez obzira na prvu pretnju tadašnjeg SPO odbornika, pa opet Raka, pa Miško Radulović.
  Tada se još ponešto i uradilo, ali tu je bio kontrolor medija nezaboravni Šašić, pa političko tumbanje i Jovan Mitrović, onda još jedan stečajni, Nebojša Đuričić i kao šlag na tortu „zaboravni“ Budimir Milutinović.
  Oni su dolazili i odlazili i nije im bilo važno šta ostaje iza njih. Svaki put sve gore, sve veća pustoš. Taman pomisliš ne može gore od ovog, ali novi direktor dokaže suprotno. Neka se pronađu na skali. Ako ništa drugo ovo je valjda dno za ŠRIF. Nema gde više.

 • Kakvi su rezultati finansijskog i pravnog skeniranja kada to radite vi i vas veliki prijatelj Boban Todorovic koji je zavrsio srednju poljoprivrednu skolu,odsek VOCARSTVO?
  U Srifu je bio zaduzen za racunovodstvo i finansje.

  Kako vas nije sramota?

 • Sve pare kojih tamo vise nema-oko 8 miliona.
  Pocnite od Fortune.Zasto ste pozajmili novac od Fortune za plate radnicima,a opstina je pustila transver za taj isti mesec(jesen 2oo8)?

  Zasto ste nam samovoljno smanjili plate sa objasnjenjem da smo svi mi radnici u kreditima,nekome se odbija vise,nekom manje pa da bi pomogli jedni drugima vi ste nam svima izjednacili primanja?
  Kakva glupost?Ja pomazem svom kolegi da odplati ratu za kredit?

  Zasto niste isplatili Renata i Bobana Todorovica(strucnjaka za finansije)?Tuzili su nas.

  Zasto ste hteli po svaku cenu da date otkaz Darku Stojadinovicu?

  Zasto ste mucki pokusavali da posaljete Darka za BGD,da tamo radi u dopisnistvu.Covek sa dvoje male dece.

  Zasto ste klimali glavom i odobravali sve sto je Mirkovic radio sa radnicima srifa?

  Zasto ste tvrdili (vikali na nas i histerisali)da su Darkove izjave na konferenciji za novinare,kada je Mirkovic hteo da ga bije,lazne?

  Jos nesto?

  Blago je reci da vas ne podnosim.Ne mogu da vas smislim.

 • Заузет сам да одоговорим комплетно на немушта питања митре/неде. Радим .
  Вечерас, око поноћи, ћу написати све одговоре.
  Међутим опет ништа конкретно око пара. Којих 8 милиона и одакле су волео бих знати.
  Поздрав до поноћи.

 • Na neka od pitanja koja je postavio mitar/neda otprilike svi znamo odgovor, čak ne moramo ni da nagađamo – zato što je to naredio Saša Mirković.
  Drugo je pitanje (koje, iskreno, mene i zanima) – zašto je direktor morao da izvršava takve naloge?

  Iskreno, Nebojša, nisam sigurna da je ŠRIF propao zbog onoga što ti navodiš u svom tekstu.
  Neuspela digitalizacija, ili šta već, sigurno nisu doprineli gubitku frekvencije, velikim dugovanjima. Ne mogu o tome da raspravljam, jer nisam stručnjak za digitalizaciju, ali sam naslov „ŠRIF je neophodna žrtva neznanja političara i politički plen neznalica“, mislim da pomalo navode čitaoca na pogrešan trag.
  Rekao si da ćeš biti iskren. U svom tekstu to verovatno i jesi, ali ne daješ odgovore na prava pitanja.
  Ne kažem da digitalizacija nije pravo pitanje, ali ono dolazi tek nakon mnogih drugih.
  Za šta je bio zadužen Boban Todorović? Da li je bilo malo radnika u pravnoj i finansijskoj službi? Da li oni nisu bili od poverenja ili su i oni bili neznalice? S obzirom na posledice po ovo borsko javno preduzeće, ni tom Bobanu nije baš kipelo znanje.

  Boban Jovanović je posebna priča. Zašto si dopustio da se on kao „pomoćnik direktora za razvoj programa“ (ili tako već nešto) meša u uređivačku politiku, zastupajući interese jednog čoveka ili jedne grupe ljudi, a da se pritom ne bavi svojim
  poslom? O čijem je trošku boravio u Crnoj Gori i jednu regionalnu televiziju u Srbiji i njeno gledalište počastio onim smešnim prilogom o crnogorskim svetinjama?
  Zašto si dozvolio da on preti radnicima i zastrašuje ih?
  Brojni su njegovi grehovi. Nisam bila prisutna, naravno, ali imam nekoliko bliskih poznanika i saradnika u ŠRIFu koje je dovodio i do očaja i do belog usijanja.

  Zašto si, kao direktor medijske kuće, čiji je osnivač jedna opština, a finansijeri građani, da jedan čovek zloupotrebljava televiziju (naročito) i koristi je kao sopstvenu oglasnu tablu?
  To je bilo sramno i svima nam se takvo ponašanje – zgadilo. Ne samo njegovo, već i postupanje urednika kojima je naređivano da tako rade. Drugo je pitanje zašto su po svaku cenu to slušali.
  Možda je to i bila namera, da se svima zgadi i preduzeće i radnici, da se nanese što veća ne samo materijalna, već i moralna šteta, pa da čerupanje može da počne.

 • Moje je skromno mišljenje da su Branislavu Rankiću jednog trenutka iskliznuli konci iz ruku, još dok si ti bio direktor (mogu samo da naslućujem čije je to sve bilo maslo), tako da ja i mogu da poverujem u to da je on, barem u početku i imao neke ozbiljne namere i hteo da nešto dobro uradi (kao što sam kažeš).

  Mnogo toga se čulo u poslednje vreme (nešto od toga je i obelodanjeno) o finansijskim zloupotrebama u ovom preduzeću.
  Mislim da to mnogo više zanima čitaoce, nego digitalizacija i to neuspela.
  Šta je sa ugovorima sa Beotonom? Da li je moguće da su ugovori sklapani sa predsednikom UO i njegovom firmom, a kasnije članom Opštinskog veća? Šta zakon kaže o tome?
  Da li je Beoton ispostavio račune do današnjeg dana i da li možda znaš koliko ŠRIF duguje ovom preduzeću?

  Zašto su te smenili u decembru? Nešto im nije odgovaralo?
  Pretpostavljam da si ti ipak rešio da se povučeš na vreme, a oni su našli drugog koji će bez pogovora (i bez mozga) da obavi ostatak prljavog posla.
  Napisala sam dva opširna i uzastopna komentara i nisam sigurna da je to baš u skladu sa Pravilnikom. Ali, toliko je pitanja da bih mogla da sastavim čitav tekst samo od njih. Mislim da radnici ŠRIFa i građani Bora ipak imaju pravo na neke odgovore. Novinari su krenuli da traže neke odgovore, ali su mnogo zakasnili. Nisu mogli da poveruju da će do svega ovoga ipak doći, iako su naslućivali.

 • Danas je Srif blokiran iznosom od 3 miliona duga.Od toga je 1 3oo ooo,oo dug nekom Melosu(ili kako vec) za organizovanje koncerta ispred Doma kulture kada je gostovala Ena Popov(oko N:G:).Racun je stigao Srifu,Srif nije platio,oni su nas tuzili i danas je stiglo sudsko resenje .Niko ziv u firmi nije znao da koncert placa Srif,da smo tuzeni i da nas brani neki advokat iz BGD-a(svaka mu cast).

  Postoje ugovori sa Beotonom,Beotonom R,Rikosetom,ali ih kod nas nema.

  Kada ove dugove preuzme opstina-bice cuda.
  Ugovore su potpisali neke Djuricic,neke Buda.

  Da li ce nadlezni organi da preduzmu nesto?

 • За митра/неду мој коначни одговор би био да прво добро проучиш папире па да нападаш. Ни један уговор нисам потписао са Беотоном око наступа неких извођача нити са поменутим именима док сам био у Шрифу, а ни после.Истовремено бих замолио да будеш објективан и износиш истину, Претпостављам да ти је занимљиво да мало “ложиш“ али немој да лажеш, има других начина да ти постови буду интересантни. Моје пословање су детаљно проверили и полицијa и остали. То би требало да поменеш ако си добро информисан. Лично мислим да си незрела особа да би коментарисао вођење било какве фирме а поготово да оцењујеш нечије пословање.
  Узгред које си струке ако већ помињеш туђу?
  Не верујем да смеш да одговориш а да не слажеш јер када мржња постане кукавичка у друштву се појављује маскирана и назива се праведништвом. Deja vu

 • Ана за твоја питања не могу кратко да ти одговорим зато сачекај други део ако уредништво објави. Ако не послаћу ти све одговоре на твој e-mail. Дајем реч да ћу ти до детаља све одговорити али не очекуј нешто посебно јер се неки одговори знају. Додуше боље је када непосредни аактери потврде …

 • Zasto meni ne odgovoriste bar na jedno pitanje?
  Naravno,najlakse je reci da je sve laz.Ja sam radnik te firme i bio sam prisutan,a vi ste deo ekipe koja je postavila temelj za njeno unistenje.
  Koja od da mi je struka,nije kao vasa i bas mi je drago zbog toga.
  Voleo bih da konkretno kazete sta je laz od svega onoga sto sam napisao.da li ste i sta podpisali i da li ste to pokazali nadleznim organima-neko ce valjda da utvrdi.
  Sta je sa Fortunom?????

 • Ja lazem?
  Molim bez galame i nervoze,vi ste bar u celoj prici „nevini“ i ne osteceni.Savest vam ne manjka jer,koliko sam shvatio ,otisli ste jer niste vise mogli da izvrsavate Mirkoviceva naredjenj i da gledate tu nepravdu.

  Nije nego!

  Bor je veliko selo(„malo“ vece od Cuprije),sve se brzo sazna.

 • mitar/neda не могу се отети утиску да вам недостаје аргументација за нападе на мене. Тачно је да сам од Фортуне позајмио 1300 000, 00 дин( мислим да је та цифра) за исплату дела зарада запосленима ШРИФА
  Новац је требало да буде уплаћен од стране општине али у том тренутку није постојала позиција у буџету за уплату ка ШРИФу па је договорен тај законски маневар. Тај новац ШРИФу је требао бити враћен од Центра за културу јер им је ШРИФ (дир.Јова Митровић) непосредно пре мог доласка позајмио новац у тој вредности.То је био њихов договор. За време мог функционисања у ШРИФУ Центар за културу није добио средства од општине ради враћања дуга. Ово што сам ти одговорио су проверавале инспекције и како ти кажеш “надлежни органи“
  Немој сад да опет завртиш неку небулозу око невероватних злоупотреба.
  Мислио сам да ће се на овом блогу водити стручнија дискусија. Уосталом свако има право на свој став , чак и без аргумента.

 • Šta, bre, čekaj?
  Čekaj ovo, čekaj, ono. Prođe život.
  Sad ću ja grubo da ti izračunam tih 8 miliona:
  – plata glavnog i odgovornog urednika, koga si video par puta na poslu,
  – tankovanje goriva u privatne automobila, a Boga mi, i u džipove,
  – plata dopisniku iz Beograda, kojhi kad bi ga poslali u Bor, stigao do granice sa Crnom Gorom,
  – reemitovanje Rikošeta i ostalih izdanja PINK produkcije, u režiji Saše Mirkovića,
  – vrh tvojih saradnika, Boban Jovanović, Boban Todorović i Buda Milutinović, sa svim svojim znanjem, da upropaste,
  – emitovanje koncerata na TV iz produkcije Saše Mađarskog Mirkovića,
  – toplio obrok u restoranu Sportskog centra, …

 • Red je da se i ja malo uključim u diskusiju, makar rizikujući da me ponovo neko iz ŠRIF-a pozove da pita ko me plaća da im gasim firmu.
  Dobro je da je gospodin Đuričić ovde. On jeste učesnik mnogih loših dešavanja u ŠRIF-u i svakako ima deo odgovornosti, jer sve i da nije znao za malverzacije drugih u vreme svog mandata, on ima makar deo odgovornosti jer nije imao pravo da ne zna. Ipak, on jedini ima petlju da javno kaže šta se radilo i za to odgovara svojim imenom.
  Za razliku od njega i mitar/neda i mnogi drugi iz ŠRIF-a kriju se iza nadimaka, što naravno nije u suprotnosti sa pravilima, ali ostavlja loš utisak produžavanja kukavičluka zaposlenih u ŠRIF-u. Sve i kad se oglašavaju, oni to rade na najčudnije moguće načine, npr. krijući se iza nekakvog Aktiva za koji ni sami donedavno nisu znali da postoji.
  Ako vam je Đuričić kriv, zašto ga niste tužili ili makar najurili iz firme dok je bio direktor? Zašto ste mu se ponizno smeškali kad god ga sretnete dok je bio direktor, baš kao što ste radili i kada su u pitanju mnogi pre i posle njega?
  A nije moguće da je Đuričić jedini ili najveći krivac, naprotiv. Nemam nikakvih dokaza protiv njega osim glasina istih onih miševa koji su se svojevremeno trudili da mu budu bliski. Ako ništa drugo, Đuričić je bio jedini razumni čovek na čelu ŠRIF-a među svima koje sam upoznao poslednjih godina, što dokazuje i svojim pisanjem ovde.
  Ako je kriv, voleo bih da vidim dokaze pa da ih lepo zajedno prosledimo policiji ili tužilaštvu. Ako li nije kriv, hajde da vidimo ko jeste i ko je danas odgovoran za ono što se događa u ŠRIF-u. U trenutku kada ŠRIF prestaje da postoji besmisleno je raspravljati o prošlim vremenima. Korisnije bi bilo da vidimo šta će dalje biti, hoće li ŠRIF zauvek nestati ili će možda biti Mirkovićeva baza za snimanje trećerazredne TV produkcije… I zaista, šta će biti sa ŠRIF-om? Voleo bih da čujem i šta o tome misli gospodin Đuričić.

 • Šraf:
  Nema problema. Strpljivo čekam.

  Uzgred, pored svega, Beoton je blokirao račun ŠRIF-a.
  Ne znam kakvi su planovi i kako nalaže zakon u ovakvoj situaciji, ali i da opština sada i ima neki novac da prenese ŠRIFu, svaki dinar ići će Beotonu.

 • Zao mi je sto cu neke da razocaram,ali ja sam od onih koji zaneme samo kad nemaju sta da kazu i kada sam odlucim da tako treba.Za sada Djuricicu-nista.Sta sam slagao od onoga sto sam rekao?I dalje mi niste odgovorili.Finansijske malverzacije ne mogu da se dokumentju(kompletno)zato sto su samo zavedeni u delovodnu knjigu,a ugovori su kod vas ,kod Bude i Mirkovica.To ce vec morati da dodje na naplatu,znaci bice potvrdjeno.Ja ne mogu da fotokopiram delovodnu knjigu da bih ovde nesto dokazao,ali kada su predsednik sindikata i preds.UO trazili na uvid-vi je naravno niste dali.Sada je cela firma lista kao casopis i cudom se cudi.Bude tu i po neka krivicna prijava,ali o tome otom-potom.Ti zahtevi postoje,zna Dobrica.
  Da li je tacno da ste zenama iz racunovodstva pretili otkazom ako bilo kome pisnu o fin.transakcijama i racunima?U svemu ovome postoji jedan zajeb-mi smo svi extra dobre kolege i svi smo znali,ali tada nismo mogli nista.

  Veljkovicu-prestani da lupas.Odakle znas da im se neko smeskao(osim Cede) ?Prestani da mu se ulizujes-ne voli takve tipove.Mani vise da filozoviras kada sve zajedno verovatno nemas ni dve godine radnog staza pa da znas kako funkcionise bilo koji kolektiv pa i Srif.Kojim pa ti argumentima baratas(dokumentuj)da znas da li je neko kriv ili nije,kako se ponasao,sta je radio?

  Naravno da je sve izgovor i da svi oni pojma nemaju.Samo dugove Srifa ne moze da namiri ceo budzet,a gde su jos dve firme?

  Djuricic je bio razuman samo toliko da odradi i ode.

  Cinjenica da ste klimali glavom na sve Mirkoviceve nebuloze i sedeli pored njega i smeskali mu se i podrzavali pred svim radnicima Srifa je dovoljna da vam „pranje“sebe malo teze ide.

  U stvari-ja nisam dobro ukapirao sve ovo-nas je zajebala digitalizacija,sateliti,Evropska Unija,Ujedinjene nacije i KFOR,a ne grupa pismenih i nepismenih rukovodioca.

 • Kako znate da ce sve pare iz opstine ici Beotonu kada nas je blokirala neka firma Melos?Znate nesto sto mi ne znamo?Kada je i sa kim sklopljen taj ugovor pa spominjete Beoton?
  Verovatnonecete ni na ovo pitanje da odgovorite,ali ja odgovor znam.Glupo je zbog drugih ignorisati ovoliki broj pitanje koje sve ove ljude zanima.
  Zasto ne prokomentarisete vase maltretiranje Darka Stojadinovica?
  Sramota!!

 • Ja baš nikako da shvatim zašto Đuričić piše ovde!
  Verovatno je neka opasna psiho bolest u pitanju čim ima potrebu da nas pored svega što je lično pokrenuo i začeo u ŠRIF-u ovde ismeva!
  Sam si krao Đuričiću!
  Ti JESI dozvolio da se pokradu filmske kamere ogromne vrednosti!
  Ti JESI zvao Darka Stojadinovića u kancelariju da bi ga Mirković i fizički maltretirao!
  Ti JESI Darku Stojadinoviću dahtao za vratom sa otkazom jer je obznanio Mirkovićeve lopovluke.
  Ti JESI zaposlio polupismenog narkodilera Bobana Jovanovića kao zamenika!
  Ti jesi dozvolio da službeni mobilni ima račun od 300.000 dinara!
  Ti JESI imao milione za reprezentacije koje su pravili banditi iz Mirkovićeve grupacije!
  Ti JESI plaćao sa računa ŠRIF-a Mirkovićeve gorile!
  Ti JESI uzeo za program ofucane reprize „nemoguće misije“ i zadužio ŠRIF sa 40.000e!

  Ti NISI vredan ni ovih slova što ovde napisasmo o tebi, hoštaplerčino!

 • ŠRIF je pozajmio 1.300.000 Centru za kulturu. Ta sredstva su ŠRIF-u bila preneta iz budzeta za zarade, a Centar je morao kako zna i ume ama baš tog dana da namiri Beoton. Onda je došlo do promene vlasti pa se čekao rebalans da bi Centru bila dodeljena sredstva, Kada je konačno usvojen rebalans Centar je blokiran od Beotona, a ŠRIF je ostao bez para pa su našli rešenje da ta sredstva pozajme od Fortune. Centar je ove godine vratio ŠRIF-u pare pa se pitam zašto ih odmah nisu vratili Fortuni?
  Nije ni čudo što su baš Centar, JUSPC i ŠRIF likvidirani, svi su oni radili za Mirkovića, valjda se nikada više neće ponoviti ova s……. Žao mi je radnika koji su sada bez posla ni krivi ni dužni, a krivce je baš briga, snašli su se svi……

 • A mene zanima kako je moguće da jedno javno preduzeće „pozajmljuje“ novac jednoj javnoj ustanovi i kako je moguće da ta javna ustanova onda „vraća“ novac javnom preduzeću?
  Da li je to u skladu sa zakonom o budžetskom poslovanju?
  Kako je to prikazano u papirima javne ustanove Centar za kulturu?
  Ko je sproveo ove radnje?
  Da li je i taj danas bez posla?

 • Кратко и јасно…за све је крива држава!!! Локални медији су требали да остану јавни сервиси, уз наравно преко потребну реорганизацију, модернизацију, професионализацију и сл…и једно питање:
  Зашто је РТВ “Студио Б” и даље јавни градски сервис? Зашто и они нису приватизовани…СРАМОТА!!!

 • Koliko ja znam, privatizacija je mogla da se izbegne uvođenjem emisija na jeziku Vlaške nacionalne manjine.
  Jedno vreme je takva emisja i išla, ali neko je ukinuo.
  Iz kog razloga, ne znam, ali padaju mi na pamet bar dva, od kojih je jedan privatizacija, a drugi – sukob stranaka oko Vlaškog pitanja.

 • Ma jok ,oko toga,nego oko jezika.Ovi oko Balaševića hoće da vlaški jezik bude književni rumunski.U doiba ,kada je Jovan Mitrović bio direktor ,emisija je išla normalno,urednik je bila Aurika Milanović,a glavni saradnik Dragić, tu su još bili Draganaa i Žurž spiker je bio onaj vla iz Zlota,novinar televizije ..I emisija je bila veoma slušana na radiju i gledana na televiziji.
  Ali,se to nekom nije svidjalo i emisija je ugašena…I kako mi se čini ,to je glavni razlog da se sada priča o tom vlaškom pitanju i o ugroženosti vlaha..Pa će čak i pozvati u arbitražu i Savet za nacionalna pitanja…Dakle, to je namerno uradjeno da bi se o tome na veliko pričaloo..Ili ,kraće da se vlasi ne seteA i na kosovu je tako počelo,baš strahujem !!!

 • Edit by Zoran:
  deki, editovao sam ti post zbog vređanja. Pročitaj Pravilnik.

  Bavio se poslom za koji nije bio kompententan ,niti je imao pojma,šta je to informisanje..Bio je okružen neznalicima i kriminalcima..oba Jovanoviaća,pa onaj kriminalac iz Beograda,glav. i odgovornio pa drugi glavni iz Čuprije ,još veći neznnalica i kriminalac,pa Mlutinoviće i na kraju kao kapooo debeli Mirković.
  Nebojša Djuričić,neznalica i naivko u informisanju za svako saznanje u ovoj oblasti uzvikne EEEurekaaa!!!!,i time potvrdio svoje veliko neznanje.
  Pa naravno kada ima samo stečajnu,ili likvidacionu licencu . Zato je i preuzeo obavezu da Šrif dovede do takvog stadijuma..I on to uz pomoć svojih pajtaša radi..Zapošljava nove ljude,bez stručnog znanja i kvalifikacije,enormno mnogo troiši iz budžetskih sredstava i naravno na pomolu je kolabs. Tako je on uspoešno izvršio svoju misiju koju je dobio od Mirkovića.. Djuričić je to radio i ne znajući šta od sebe čini,prevarantom,lopovom,zloičincem..Ali,otiošao je prerano,a da to nije shvatio
  To će tek shvatiti jednoga dana kada se klupko odmota i kada ovi odu iz vlasti.Pa će u zatvoru zajedno sa Mirkovićem,rezonovati šta je sve učinio. U isto vreeme potreno je samo jedan deo da ga stignu kletve radnika [rifa,i to mu je dovoljno kao kletva!!!
  .

 • Ne razumem šta sam loše rekao za Djuričića, koji nikakve veze nema sa informisanjem,ako je on došao namenski da uništi Šrif,kao licencirani likvidator,i to po zadsatku Mirkovića,i to je obavio i otišao,ostavivši iza sebe haos.

Napiši komentar

/* ]]> */