Aktuelno Bor Politika

Bor: Frka u koaliciji

Ubio me bog ako ja išta od ovoga razumem.

Iz saopštenja je teško bilo šta shvatiti. Mislim, u čemu je fora sa autobuskom stanicom, što ne kažu Srpski. Jel ih G-17 zajebo ili šta? Koliko ja znam, Opština je učestovala na licitaciji ali je Aca ponudio više. Gde je tu greh koalicionog partnera?

I kakvi sad tereni za mali fudbal, koja vantelesna oplodnja, kakve sve to ima veze?

I na kraju, kakva revizija koalicionog dogovora se traži? I zašto bre… zbog malog fudbala, bioskopske sale i autobuske stanice?
I zašto se direktor 3. oktobra ugojio k`o svinja a Darko smršao? I što ne pošalju Žiku kod frizera? 🙂

“Demokratska stranka je u Boru na vlasti neprekidno tačno godinu dana. Kroz Privremeni organ i kasnije kroz postizbornu koaliciju Demokratska stranka je svim silama svoje delovanje usmeravala u korist građana opštine Bor – prekinuta je produkcija afera u samom vrhu lokalne samouprave, gledali smo da se svaki dinar novca budžetskih obveznika usmeri na najtransparentniji i najoptimalniji način, prekinuli smo partijsko zapošljavanje u javnom sektoru i ponovo vratili taj isti javni sektor u stanje funkcionisanja“, stoji u današnjem saopštenju Opštinskog odbora Demokratske stranke Bora.

“Kao koalicioni partner u lokalnoj samoupravi Demokratska stranka je nastupila na najtolerantniji i najkonstruktivniji mogući način kako prema građanima, tako i prema koalicionim partnerima. Za projekate smo davali saglasnost sa čvrstim uverenjem da se sprovode u korist svih građana Opštine Bor i da se uklapaju u program koji je Demokratska stranka ponudila građanima kada su za nju glasali u junu 2010. godine.

Svi predstavnici Demokratske stranke su svojim glasovima podržali ulazak Opštine Bor u postupak kupovine zgrade Autobuske stanice, smatravši da pritom ispunjavaju i deo predizbornih obećanja, a pre svega ostvaruju jednu civilizacijsku normu da svaki grad ima uređenu autobusku stanicu. Na ovaj način bi direktno Opština dugoročno i po potrebama svih građana regulisala rad Autobuske stanice, otvorivši pritom i nova-realna radna mesta.

Kao stranka, imali smo najiskreniju nameru da se Autobuska stanica kupi i privede nameni od strane Opštine Bor, do čega nije došlo.

Kao ozbiljna stranka koja drži do svojih predizbornih obećanja, i zbog obaveza prema građanima, članstvu i simpatizerima Demokratska stranka traži od koalicionih partnera reviziju koalicionog dogovora, sklapanje koalicionog ugovora i hitno otpočinjanje izvršavanja sledećih projekata, a u korist svih građana Opštine Bor:

1. isplaćivanje zaostalih stipendija za najbolje studente i đake Opštine Bor po dinamici jedna zaostala mesečna stipendija za sve stipendiste nedeljno, kao i najhitnije raspisivanje novog konkursa za stipendiranje najboljih,

2. završetak izdvajanja bioskopske sale u Zlotu iz stečajne mase i hitno otpočinjanje radova na sanaciji i adaptaciji iste,

3. izdvajanje prostora nekadašnjeg Doma omladine iz JP ŠRIF i pretvaranje istog u Studentsko-omladinski kulturni centar,

4. formiranje Fonda Opštine Bor za vantelesnu oplodnju,

5. hitno planiranje i izdvajanje sredstava za asfaltiranje puta Suva Reka – Metovnica,

6. izgradnja tri terena za mali fudbal u selima borske opštine koja se dogovore.

Zahtevamo da se tročlani timovi koalicionih partnera sastaju počev od 15-og marta kako bi sve nejasnoće i propusti u funkcionisanju koalicije na lokalnom nivou otklonili, a u korist svih građana Opštine Bor.

Ovaj zahtev ne treba posmatrati kao rušilački po koaliciju u Opštini Bor, već kao odgovoran potez najveće stranke na lokalu i u državi. Uvereni smo da će koalicija na lokalnom nivou nakon revizije i izmena unutar dogovora funkcionisati mnogo bolje od čega će glavnu i jedinu korist imati građani Opštine Bor.“

Demokratska stranka, OO Bor

O autoru

Zoran Stanković

128 komentara

Napiši komentar

/* ]]> */