Aktuelno Specijal Некатегоризовано

Čizma (vojna) glavu čuva, šajkača je kvari

Razdrljeni doktor nesvrstane države Srbije (bukvalno – ne-svrs-ta-ne) ponovo spasava pacijente. Posle uspešnog deal-a sa Svetskom bofl-imperijom (braća Kinezi, minus ordenje), ovog puta nam donosi sedative sa udaljenog prašinarnika daleke nam Afrike (braća Libijci, plus ordenje).
Usled neverovatne prezauzetosti u kući (avgustovski odmor, espresso style – potpisivanje zakona o nekom informisanju, packe od MMF-a, i borba za pomirenje četnika i partizana), naš vrli Predstavnik u Svetu, našao je vremena da obiđe i komšiluk.
Demagoški je ispoštovao još jednog humanitarca i filantropistu, velikog borca za prava terorista – komšu’ Gadafija. Ne treba zaboraviti da domaćin Boki to radi u ime svih nas Srba, kao predstavnik nacije i prvi čovek Srpskog marketinga & poslovnosti.
Pošto je potvrdio svoju infantilnost kao spoljno-politički Mesaja, ovo je još jedan brk’ u bulju svemu onome što iole ima smisla sa normalnim ponašanjem nekog predsednika u svetu, a kamo li sa dobrim glasom jedne nacije kojoj nedostaje malo pozitivnog rejtinga.
Ne pogadja me toliko što je ispoštovao jubilej čuvenog Muharema (lažem; izludeo me do besvesti), dobio visok orden za zasluge (‘bem li ga za koje) nego je poveo vojnu kamarilu sa sobom i eksponirao našu zemlju u društvu odabranih diktatora koji su manje-više, popili sankcije za kurčenje i sitna šicarenja po svetu.
Mogao je bar da izmisli neku bolest (alergičan na pesak, kamile ili šatore) pa da prepusti uvlakaču za puteve, Liliću (Ili Generalima), pregovore u vezi “providnog” deal-a: “Ja tebi naoružanje – ti meni naftu…”.
Ma jok, morao je da se nacrta, i nastavi tekovine druga Tita, Miloševića i ostalih dušebrižnika Srba, koji su do skoro razmenjivali “iskustva” (opremu, naoružanje, edukaciju, vojnički kadar i svakako medalje) sa dotičnim šatordžijom.
Kad pomislim samo na bilateralnu saradnju između dva narcisa, javljaju mi se Brojgelove vizije o našoj budućnosti; razmena studenata, kadrova, medicinskog osoblja, transformacija Fijatovog sektora u Kragujevcu – u sektor za proizvodnju minobacaca, preprodaju ruskih Mig-ova i ostalog vojnog fetiša.
Okrutna realnost koja nam se (iznova) događa a kao po običaju bude servirana kao: ekonomski spas zemlje, šesnaesti stub privredne saradnje, pogled u bolje sutra – i šta ti ja znam – šta još.
Ceo paket se svodi na jalovi deal i koprcanje vlasti da se ožica po bratskom komšiluku kako bi nas spasila – od njihovih nestašluka.
Doveli su nas u takvu bulu, da ni Svetska ekonomska kriza ne može da im bude izgovor. Možda probaju sa Jupiterom i nestašicom kiseonika, ili nam saopšte da prodaja nacionalnih dobara + inostrani krediti misteriozno nestaju, negde u atmosferi.
Onda će Šaper da nas obavesti da su se atmosferske padavine intenzivno pojavile iznad Sejšelskih ostrva, Kipra, Arube, a ponajviše pljušte po Švajcarskoj…
Elem, predlagao sam ranije našeg razdrljenog dušebriznika za Nobelovu nagradu, (za dostignuća u do sada nepoznatoj kategoriji) ali nisam naišao na odaziv. Sada koristim priliku da predložim bolju varijantu koja možda bude uspešnija:
Ajde bre, da našim diplomatama ukinemo Šengen i putovnice od 1. Januara, i kupimo im golubove!
Pismonoše, svakako. Svako po par prevrtača, pa nek razviju spoljnu politiku do mile volje. U međuvremenu će narod sam da proba da se izvuče iz ekonomske krize i prezentuje dostignuća u svetu. Ništa nas ne košta, sve smo do sada probali, samo ovo nismo. Imaćemo manje troškova a još jedno iskustvo viška.
Dok lanzamo po komšiluku, local – patriote/biznismeni ce im hraniti golubove, a mi ćemo da im šaljemo kaveze iz inostranstva.
Katance će poslati Gadafi.

O autoru

DrBog

1 komentar

Napiši komentar

/* ]]> */