Aktuelno Izdvojeno Mediji Некатегоризовано

E – Pera

Kad porastem biću Pera Luković
I nekima ću raditi isto što i on. Ma nije to što ste pomislili, ma jok, samo ću da im otvaram oči. Znam da boli i da je bolnije od onoga što im rade neki drugi, ono s ledja pa im ne daju na oči da vide i još ih na kraju pitaju da li im je bilo lepo, al’ šta ću.
Znate, vreme vam je relativna i promenljiva stvar. Neki prate vreme i svedoci su, neki čekaju da to isto vreme postane istorija, to jest, čuda prave, uglavnom neprihvatljiva i nerazumljiva, ali u ovo vreme sekularizacije, jelte, mrtvi ‘ladni kažu – bog mi je svedok a vreme će tek da mi bude. Kad dodje vreme. To vam je otprilike kad odete bogu na istinu. Ili oni što vole s ledja i na kvarno. Onda je svejedno. Isto kao ono kad je umro drug Stari pa mi već trideset godina pričamo kako je nosio svilene gaće i pušio kubanske cigare dok je omladina od Vardara pa do Triglava gradila autoput ‘’Bratstvo i jedinstvo’’ i onu prugu od Brčka do Banovića, on nosio svilene gaće, pa nosio. Slaba vajda što ga mi sad olajavamo.

E - Srbijo... (photo by E - novine)

E - Srbijo... (photo by E - novine)

Naknadna pamet, nažalost, ne može ništa da promeni. Postoji jedan grafit – Pamet u glavu a dole šta ti uleti. Neko čuva pamet a neko poštenje pa od tog silnog čuvanja poštenja zaboravi čemu mu služi glava a u nju uleće li uleće. I proleće. To uglavnom ima veze sa rupama u sećanju i onom slepoćom kod očiju.
Elem, posle višemesečnog truda da opstane i ostane, portal www.e-novine.com, jedini portal na kome možete čitati tekstove nezavisnih regionalnih novinara istraživača i izveštača, je pred gašenjem. Mnogo laju i nezavisno laju. I ne dozvoljavaju da se neke stvari zaborave. Ni naše, ni one iz regiona, Jeste da istina ima onoliko koliko i očiju i svedoka ali mi smo skloni da presudimo šta je istina čak i kad nismo videli i bili svedoci.
Da ja sad krenem da podsećam šta nam se sve dešavalo i do čega smo došli, ne vredi, uvek se nadje neko ko će reći – ćuti, dobro je i ovo, samo da ne bude gore. Nikako da dokučim šta je prosečnom čoveku ono najgore, posle čega više ne može da toleriše. Možeš da mu uzmeš radno mesto, platu, godine, život, mali prst, on će da ponudi celu ruku. Nema veze, ima dve, samo da ne bude gore.
Da krenem da podsećam kakva je ova vlast, ni to ne vredi, poklope me sa – a je l’ pod Miloševićem bilo bolje? Pa nije, ali nije bilo ni gore a meni malo dosadilo da budem pod. Mnogo, brate traje. Da isto tako pričam šta se radi u skupštini, svaki, bre, cirkus doš’o, postavio šatru, odigrao popodnevnu i večernju predstavu, spakovao retke zveri, madjioničare i klovnove i otišao dalje, ovaj nikako da završi predstavu, ni to ne vredi kad u novinama, onim najtiražnijim, najobjektivnijim i režimskim, naravno, piše da tamo sede najbolji od nas. Ja se prestravim, al’ ja sam malobrojna.
Ne vredi da podsećam kad je prosečnom čoveku samo bitno da ima ‘leba. I kad ne može da shvati da taj isti ‘leba nema zbog svega onoga što zaboravlja, zbog nepreuzimanja odgovornosti ni za sebe ni za one koje najviše voli i kad prosečan Srbin živi u uverenju da gledajući političare, zajedno sa njima, vodi neku borbu preko vode do slobode, treba da se oslobodi nekih nevidljivih stranih ugnjetavača, porobljivača i okupatora i od tih koji su nevidljivi ne vidi one koji ga vuku za uši.
Takvima e-novine i ne trebaju. Imaju si oni svoje čekanje. Bolji život će da dodje, kad tad. Doduše, ja znam i bolje bajke.
Postoji još jedan grafit – Običnog čoveka ne zanima politika, ni politiku ne zanima običan čovek. Ko to ne razume neće razumeti ni zašto su meni potrebne e-novine. I još nekim ljudima.
Ko sad pomisli – što se Pero laćaš posla koji ne znaš da radiš pa sad kukaš za pare – neka pokuša malo da bude nezavisan, neka misli svojom glavom, raskine ljubav sa strankom koja mu je za glas, klimanje glavom i ajd’ zažmuri i pravi se lud, dala radno mesto, proba da kaže ono što misli i pita – kol’ko je tu moje, pa da vidi kako je lako biti nezavisan. I koliko će posle toga da ima to radno mesto. Onda će videti da to malo što ima, ispod minimuma a čime je zadovoljan, jer jelte, bolje i to nego ništa, vredi samo jedan glas, broj tamo nekome. Ali da njega košta života. I što ga je dao i što ga nije dao. Ko je zadovoljan korom ‘leba neka ne pokušava ništa, rizično je. I neka redovno plaća RTS, to je onaj servis kome nema premca u objektivnom izveštavanju još od kako je prvi televizor ušao na ove prostore.
Kako ti da sačuvaš jedan nezavisan, antifašistički i antinacionalistički portal u zemlji gde vodja fašističke organizacije bude vest dana a nacionalizam se djubri od jutra do sutra, da buja što više, kako kad se lepo zna da sa porastom nacionalizma opada moć rasudjivanja.
Izvin’te, a od koje ste vi vrste? One koja veruje da živi u nebeskoj Srbiji ili one koja je svesna gde je Srbija danas? One koja veruje Tadiću da kolektivni zločini ne postoje i da svaki zločinac ima svoje ime ili onima koji govore da postoje kolektivni zločini i da postoji i zločin nečinjenja, odnosno ćutanja? Onih koji zaboravljaju ili onih koji neće da zaborave? Onih koji su svedoci ili onih koji okreću glavu da ih neko slučajno ne pozove da svedoče? Onih koji veruju da je Tadić dobar čovek al’ okružen zlim ljudima ili onih koji ga slušaju i lepo čuju da čovek više nema pojma šta govori. I koji govori da izbori nisu rešenje. Nikad sem u slučajevima kad on treba da bude izabran. A lep jeste, ne mogu da kažem.
Jeste li se samoidentifikovali ili kolektivnoidentifikovali? I sa kojim ćete identitetom tamo, od Albukerkija levo, mislim u Evropu.
Pomozite e-novine. Ako baš ne možete da pomognete a vi nemojte ni da odmognete. Mož’ biti da vam se vrati, svaki bumerang se, kad tad, vrati onome ko ga je bacio. I uopšte ne mora da liči na bumerang, ali kako ja da objasnim čemu vodi ćutanje.
Ko čita e-novine sve mu je jasno. Ko ne čita, džaba je i ovo čitao.
Kad porastem biću Pera Luković.
A možda je ovo plaćen tekst pa kad se Pera ogrebe za još para on će sa mnom da podeli. Ruka ruci i tako te fore. K’o i svuda.
Čik pogodite.

O autoru

Mirjana Mimica

42 komentara

 • Srbiji ne trebaju takve e-novine u kojima za Djordja Vukadinovica pisu da je „šef Nove Srpske Fašističke Misli“. Ovo je jedan od zadnjih tekstova na e-novinama, nemam vremena da pregledam njihovu arhivu da bih navodio jos primera. Ono sto ja primecujem, je da se svakom ko iznese drugacije misljenje od novinara e-novina istog trenutka prisije etiketa fasiste, sila mraka koji vuku ovu zemlju u mracne devedesete (slazem se da su bile mracne, ali ni ove nisu nista bolje). Na zalost e-novine nisu same u tome sto rade, to cini i velika vecina medija u Srbiji, tako da ja imam osecaj da smo pod nekom vrstom okupacije, jer u ovoj zemlji rizikujes da ti prilepe etiketu fasiste ako izneses misljenje da se ne slazes da je ovo ili ono genocid, ili da budes protiv takve rezolucije, da tucu navijaca (na zalost sa smrtnim ishodom gostujuceg navijaca) nazoves bas tako tucom navijaca (koje se isto tako desavaju i u zemljama EU, sa isto tako smrtnim ishodom, pa se od toga ne dize medijska frka u tim zemljama) a ne nekakvim fasistickim ispadima. Sa takvim „novinarima“ ne mogu nikada da se slozim, niti da podrzim njihov rad, jer to u stvari nije novinarstvo vec ispiranje mozga ovog naroda (sto radi i najveci deo politicara).
  Ne verujem u kolektivne zlocine, verujem da svako treba da odgovara za svoje postupke,i da niko nije kriv dok se suprotno ne dokaze na sudu, mada ne verujem u neke sudove napravljene od onih koji ubijaju decu u akcijama pod nazivom „MILOSRDNI ANDJEO“.
  Napominjem da nisam clan ni jedne nacionalisticke organizacije, niti mi je opala moc rasudjivanja a Borisu Tadicu verujem koliko i novinarima e-novina.

 • Bre ovo postade neki verski kružok. Ja verujem, ja ne verujem, …
  Stvarno, što napisa Maxa, pomenute e-novine imaju članke u kojima su novinari osim činjenica odmah izneli i svoje stavove (objektivne) kako je neko odgovoran za ovo ili ono, te je fašisoidan, te je protiv slobode štampe, … Koliko sam razumeo e-novine optužuju vlast što imaju problem sa finansiranjem. Pa valjda svako ko počne neki posao, predvidi kako će se taj posao finansirati, kako će ostvarivati prihode, da li će na kraju uspeti da traje. Ako se priča e-novina svodi na kuknjavu kako niko ne želi da ulaže u objektivno i nezavisno novinarstvo, pa onda su još malo kao RTS. Daj da uvedemo obaveznu pretplatu, pa da budu servis građana koji vape za nezavisnim i objektivnim izveštavanjem.
  Da se ne lažemo, ako novinari rade posao profesionalno oni ne mogu biti u većoj meri ili na duže staze objektivni i nezavisni, jer je sve povezano sa time ko finansira njihov rad. Ako pak taj posao rade kao hobisti, onda se ne može ni očekivati neki visoki nivo profesionalizma u onome što rade.

 • @ Zoran Stanković

  Od desetak hiljada poseta dnevno može lepo da živi jedan čovek bez da plaća poslovni prostor, servise kao što su beta, tanjug, fonet, zaposlene u redakciji…

  Na domaćem netu moraš imati 10 000 posetilaca po zaposlenom da bi mogao biti profitabilan. Bar je takvo trenutno stanje, po mom mišljenju i iskustvu.

 • Grafit glasi i ovako „Pamet u glavu-dupe uza zid!“,nevolja što pojedini nit se šiju,nit kopčaju a pamćenje im je sve slabije i slabije,jerbo im je tako lakše da plivaju u ovom političkom kalu koji su sami stvorili,Boris-king kong-maneken i nj crtani likovi.Ali riba dismr od glave.

 • @zavera: To umnogome zavisi od profila posetilaca. Poseta e-novinama je otprilike duplo veća nego što si ti pretpostavio. Pa me sada zanima odakle ti podatak o „slabom komercijalnom“ profilu posetilaca. I šta to uopšte znači? Ko su profitabilni a ko neprofitabilni posetioci?
  Ali to je samo deo priče koji se odnosi na poslovni model.
  Projekat E-novina bi morao da bude interesantan raznim fondacijama koje finansiraju sve i svašta.

 • @Zoran Stanković

  10 000 Daily Unique Visitors je prema google adplaneru. Nisam bio precizan.

  Profitabilni posetioci:
  – bolje sa googla nego lojalni
  – bolje na primer turizam i mobilni telefoni nego politika ili recepti
  – bolje na specijalizovanom sajtu nego na opštem
  – bolje da je posetilac u procesu traženja nego da je našao šta traži

 • Da, u pravu si za broj poseta, a i za ostalo naravno.
  Ali mi je i dalje neverovatno da 10 000 poseta dnevno nije dovoljno da privuče oglašivače u meri da nekoliko ljudi može da zaradi platu i plati prostorije.
  Jel možeš neki konkretniji primer da navedeš? Mislim, još neki sajt sa približno istom posetom koji ne može da uzdržava više od jedne osobe.

 • Ne, nije zavera kada tri firme kontrolisu skoro kompletno marketing trziste Srbije. I ne nije zavera kada su vlasnici tih firmi vrlo etablirani u trenutnoj vlasti.(Shaper-Djilas-Krstic) I ne, nije zavera kada te tri firme nece da dodele ni jedan ugovor e-novinama. Da ne pricamo o konkursima Ministarstva kluture i medija. Kakva zavera, dalekogabilo, pu, pu…

 • Sajtovi sa tolikom posetom, prihoduju 1-2 hiljade evra od reklama, često i manje. Troškovi e-novina kako sami kažu su 13 hiljada.

  Suština slabe zarade od reklama na internetu u Srbiji je nerazvijena on line trgovina, gde se stvara novac za online oglašavanje.

 • Mahlat:

  Recimo, sta citas?

  Ako je pitanje vezano za to koje novine čitam (elektronske ili štampane), to je jako širok pojam, počev od NYTajmsa, Pravde, Tajma pa do naših Politika, Blic, … da ne nabrajam. Mada to nema nekog posebnog značaja osim ako bih se opredelio da li verujem novinarima koji pišu za pomenute medije. Ne, ni jednom novinaru ne verujem ponaosob. Samo jedan presek svih tih informacija može da pruži nešto približniju sliku o tome šta je neka manje-više objektivna istina.

  A za seriju, šteta što ne pratiš. Ima mnogo toga što se može pročitati između redova, a i Srbi su tu mnogo realnije prikazani nego u nekim od tekstova koje sam ovde video pod pseudonomom Mahlat.

 • B92.Net Estimated Worth $659051.3 USD
  Daily Pageview 300054
  Daily Ads Revenue $902.81

  Blic.Rs Estimated Worth $537718 USD
  Daily Pageview 244716
  Daily Ads Revenue $736.6

  Kurir-Info.Rs Estimated Worth $147343.2 USD
  Daily Pageview 66465
  Daily Ads Revenue $201.84

  Rts.Rs Estimated Worth $124107.3 USD
  Daily Pageview 55854
  Daily Ads Revenue $170.01

  E-Novine.Com Estimated Worth $31229.4 USD
  Daily Pageview 13442
  Daily Ads Revenue $42.78

 • „Kad porastem biću Pera Luković“

  Znaci, bices pijanica?

  Da krenem da podsećam kakva je ova vlast, ni to ne vredi, poklope me sa – a je l’ pod Miloševićem bilo bolje? Pa nije, ali nije bilo ni gore a meni malo dosadilo da budem pod

  Nije bilo gore? Brzo se zaboravlja… A ako oces da bude „nad“ ti se popni…

  Elem, posle višemesečnog truda da opstane i ostane, portal http://www.e-novine.com, jedini portal na kome možete čitati tekstove nezavisnih regionalnih novinara istraživača i izveštača, je pred gašenjem.

  Hahahahaha

  Naravno da ne postoje kolektivni zlocini, teza o kolektivnom zlocinu je opasna i vodi u stranputicu…

  Pitam jednu koleginicu „ekoloski svesnu“ kako ona to misli da se zatvore sve industrije tzv. „prljave tehnologije“ – to bi nas odvelo direktno u srednji vek, a ona odgovara „Nije vazno, vazno je da ja imam stav“

  Uostalom, sta znaci imati stav? Nista. Svako moze da ima stav!

  Na primer stav na rukama.

  Ono sto retko ko moze to je da napravi neko pravo naucno otkrice, pravo umetnicko delo, resi probleme ma koje one vrste bili.

  A kad se to radi, stav moze samo da smeta. Imati stav, znaci imati predrasudu.

 • @Posmatrac

  Kad porastem biću Pera Luković. I biću pijanica a i penis će da mi izraste. Tebe to uopšte neće boleti, neki veliki prevrati, preokreti i revolucije prodju bez pojedinih. Oni stoje sa strane i čekaju šta će da bude pa da vide kom carstvu da se privole. Uvek bilo.

  Nije bilo gore ako tako treba da pravdam aktuelnu situaciju. Tebi ako jeste ti uživaj u situaciju.

  Svako ima stav i svako treba da ima stav.

  Problem su oni koji ga nemaju, njima se lako utera stav d’ izvineš, il’ ovako il’ onako.

  Svako ima i dupe.

  A nemaju svi mooda.

 • @Fudo,

  samo ti nastavi da pratiš počev od NYTajmsa, Pravde, Tajma pa do naših Politika, Blic, … da ne nabrajaš, do Mahlat, doći ćemo jednog dana do nečeg konkretnog.

  Mislim, pratiš, pratiš i jednog dana stigneš, na primer mene, i kažeš – ček’ da ti nešto kažem.

  Neki sličan stav koji izgradiš pažljivo gledajući jednu od zabava za milione.

 • A nemaju svi mooda.

  Izgleda da po ovom pisaniju sebe svrstavaš u grupu onih koji ih imaju. Nekako ne priliči to poređenje, kao ni ono sa uterivanjem u pomenuti organ koji svi imamo.

  Zabava za milione je sve što nas medijski okružuje, kod nekih medija je zabava za hiljade, kod nekih za milione, ali to je to. Neko tu „zabavu“ shvata ozbiljno, neko pak kao zabavu, što ustvari i jeste. Kakav stav izgraditi iz te zabave. To je samo zabava i ništa drugo. Šta se sada očekuje? Da se pojedinac izjasni u komentaru da li je za to da se e-novine zatvore ili ne. Da li će time nastati medijski mrak u Srbiji? Da li ću, ako se javno izjasnim da ću donirati jedan medij koji je u finansijskoj krizi, a za koga neko smatra da je OK, a neko da nije, biti bolji čovek jer sam pomogao da i drugi „progledaju“? To što se ovde dešava sa e-novinama, dešava se sa mnogim medijima širom sveta svakodnevno i osim sitnog gunđanja nezadovoljnih ništa drugo.

  neki veliki prevrati, preokreti i revolucije prodju bez pojedinih

  Da li ti sebe vidiš kao učesnika velikih prevrata, revolucija. Nekoga koji je na neki značajan način uticao u društvenim dešavanjima kod nas?

 • @Fudo

  E, bre, ti baš hoćeš da znaš i šta mislim i kako sebe vidim.

  Što se mooda tiče, ako nisi čuo za ono – figurativno, brate, ne bukvalno, onda i jeste neprimereno, ja uglavnom govorim o neprimerenim stvarima, sad da l’ su to mooda ili medijski mrak nekome bude svejedno.

  Gledaj ovako, previše ima zabava za milione ili hiljade, kako go,d pa od te silne zabave nekako niko nema vremena za neke druge stvari.

  Recimo, ti nećeš da se izjasniš da li e-novine treba da opstanu jer time neće prestati medijski mrak u Srbiji. Pa tako neće. Mi gledamo svoja posla, mislimo da pojedinačno ne možemo ništa pa što onda da mislimo. Tamo neko će da misli i da nam kroji kapu kako on misli da treba a uglavnom nam bude ili tesna ili prevelika pa nam padne i na oči i na uši.

  Niko od tebe ne traži da doniraš, ni e-novine niti bilo koga drugog, niti te tera da imaš stav a ni da ga kažeš, mada bih ja volela, to nije tako teško – moje mišljenje je da su potrebne, moje mišljenje je da nije. Ne moraš, valjda se tako osećaš dobro. Ne mogu da promenim, neću da kažem, šta ti, bre, Mahlat hoćeš?

  Hoću da moje dete ne vuče tudje greške na grbači, da je boli uvo šta je pre dvadeset godina uradila neka budala, da ne bude anatemisana zbog drugih, da živi svoj život a ne tudj, da ne živi za državni aparat, mnogo toga.

  I ne pominji mi, molim te, šta se svakodnevno dogadja u svetu, to potegnete uvek kad je neko sranje u pitanju, sve je odmah isto kao u svetu, kad su neke velike akcije u pitanju, e onda smo samo mala Srbija, nismo mi svet. Ma nemoj!

  Ako misliš da ni na šta ne možeš da utičeš, ok, neka utiču drugi na tebe, tvoj život, neka ti snimaju serije, zabavljaj se.

  Ovo ti, ti, nemoj shvatiti lično, uopšteno govorim o svima onima koji misle da ne mogu ništa i da će se stvari odvijati kako se odvijaju rekli oni nešto ili ne, učestvovali ili ne.

  A da ti dam odgovore na pitanja – da, ja jesam žena sa moodima (figurativno da ne bude zabune ponovo) i vidim sebe kao učesnika, i pametna sam, i lepa sam, i lep mi je život, lep mi muž, dete još lepše, imam para, moj lični život sa sve tim moodima je taman kako treba, odnosno kako ja mislim da treba da bude.

  Sve to nema veze sa situacijom u zemlji koja mene žulja.

  Da li vidim sebe?

  Vidim i sebe sa sobom i sebe sa drugima i sebe u okruženju. To je taj žulj, to okolo.

  Nikada neću shvatiti ljude koji mogu samo da kažu – jebi ga…

  To nije odgovor i ne vodi ničemu.

 • @Mahlat

  E klinac kad sam se ja bakcao revolucijom, ti si piskio u pelene, prema tome nemoj na meni da izivljavas svoje seksualne komplekse.

  Svi imaju stav. To i kazem. To je najlakse, Imati stav!

  Uraditi nesto zaista vredno, e to vec malo ko moze.

  O tome se radi.

  A dotle vi samo zauzimajte stavove.

 • Recimo, ti nećeš da se izjasniš da li e-novine treba da opstanu

  Ko to kaže da neću da se izjasnim, baš hoću, e-novine treba da opstanu, TREBA BRE !!! I šta sad ? Evo još nas hiljadu vičemo u sav glas treba da opstanu e-novine, nas milion pišemo na blogovima da e-novine treba da opstanu, ali osim što ih tapšemo po ramenu, ništa više. Za njihov opstanak, neko treba da se potrudi finansijski, ako oni to ne mogu sami. Prosto mi dođe da počnem prikupljanje priloga kao za ove nastradale u zemljotresu.

  Da ne živi za državni aparat, mnogo toga.

  Baš su ti velike želje. Ja sam jedno vreme želeo da budem astronaut, ali kažu da imam neki šupalj zub pa mi nisu dozvolili. Borio se ja, izvadio zub, stavio veštački, ali ne vredi, kažu samo sa svim zdravim zubima ili nikako.

  ne pominji mi, molim te, šta se svakodnevno dogadja u svetu

  To po inerciji uabacim kod onih koji smatraju da se nešto samo kod nas dešava, da smo mi jedinstveni po gluposti, da nas treba na ovaj ili onaj način kazniti ili uništiti što smo glupi i nerazumni, a u EU tamo su svi naj, naj.

  neka ti snimaju serije, zabavljaj se

  Šta si se okomila na pomenutu seriju, ili serije u globalu. Da ih ukinemo? Meni se ne sviđaju španske serije, pa i naše u najvećoj meri, po neka tek može da „prođe“.

  i vidim sebe kao učesnika…

  Baš imaš visoko mišljenje o sebi. Ako si tako zadovoljna kao što kažeš, odakle onda izvire taj bes koji isijavaš po blogovima? Odakle onda taj žulj? On nije svojstven ljudima koji su zadovoljni onim što jesu i što su postigli. Ti ljudi obično nemaju taj poriv da se eksponiraju na taj način. Mada u celoj ovoj priči, taj tvoj lični život, koji si opisala i nije toliko bitan. Nije mi želja ni namera da od nekoga tražim da ovde prijavljuje svoje stanje u porodici.

  Nikada neću shvatiti ljude koji mogu samo da kažu – jebi ga…

  Jebi ga,…
  kad ih ne shvataš. Nekome sa tako visokim mišljenjem o sebi, sa tako jasno definisanim stavovima, sa poznavajnem stanja u društvu, ne bi trebalo da bude nimalo teško da razume takav odnos onih koji mogu samo da kažu – jebi ga.
  Ne mogu da odolim: „znaš li koliko njih u svetu se ponaša na taj način i samo kažu – jebi ga i produže dalje“.

 • @Fudo

  Imam visoko misljenje o sebi. I sta sad? Mozes samo da se nerviras.

  Nekome ko moze da postavi pitanje odakle i zasto izvire bes prema opstem stanju u drustvu ako je zadovoljan svojim licnim zivotom – nemam vise sta da kazem.

  Najbolje ti je da mislis da sam nezadovoljna, frustrirana, ojadjena, ocajna… dalje dopisi sam sta god ti padne na pamet i gotovo.

 • Mozes samo da se nerviras

  Što bih se nervirao. Pa meni je baš drago kada je neko zadovoljan sobom i svojim životom. To da mislim da si nezadovoljna, frustrirana… je daleko od istine.
  Po svoj prilici da se jako često ne razumemo. Ustvari taj problem u razumevanju i komunikaciji je jako čest, čak i presudan u mnogim skuobima koji počinju suprostavljanjem mišljenja, raspravama, svađom, a umeju da za posledice imaju mnogo teže stvari.
  Nije moja namera da ovde rasplamsavam loše raspoloženje, samo volim da po malo „čačkam“ neke koji mi se učine interesantnim sa svojim odgovorima i stavovima. Zato molim bez ljutnje, jer sve je to ipak samo „zabava za milione“.

 • Evo i Zoki se „uzbuđava“. Što se osećaš prozvanim? Pa stvarno ste svi zanimljivi i ineresantni, svako na svoj način, sa svojim stavovima, raspravama, mišljenjima. Meni je zabavno da pratim šta se piše, da se povremeno uključim, da ponekog „čačnem“. Daleko od toga da se može svrstati u milionski auditorijum, ali svakako da je vaš trud vredan pažnje. Verovatno će blogovi, kao jedna društvena pojava, imati svoje mesto i važnost u društvenim dešavanjima, ali za sada ih ja ipak vidim kao deo nečeg interesantnog, zanimljivog, pa što ne reći i zabavnog.

 • @Mahlat

  Ćao klinac!
  HAHAHAHAHAHA
  e-da te ne znam, sad da umrem – umro bih u neznanju
  Lel-e majko mila, koliko beš-e ima ono tvoj-e ljubimč-e?
  Možda se uklapa u ne-stav?
  Ja lepo rekoh da ti ponekad imaš stav kao kamiondžija, ali baš „klinac“ – pfffffffffffff
  Sestro, cepaj ti samo napred, udri onim što nemaš one koji imaju.

  Baš bih voleo da neko uradi onakvu analizu i za Republiku. I za štampano, i za elektronsko izdanje.
  E to bi tek bilo veselo. Imali bi o čemu da pišu za šest meseci.
  Esej o budalaštinama.

 • @mahlat

  Napisala si da ces biti Pera Lukovic kad porastes, znaci jos si klinac. 😛

  Htedoh samo da ti kazem da si loseg uzora izabrala.

  Pored toliko ljudi koji nesto znaju i vrede ti izabrala Peru.

  eNovine propadaju jer imaju samo 40-50 dolara dnevni prihod od reklama.

  A drugih prihoda izgleda vise nemaju.

  Njihova kuknjava i prosjacenje je tragikomicno.

 • Na vecinu gornjih komentara, kao sto su „Posmatrac“-evi ne treba gubiti vreme ni na citanje ni na komentarisanje, ali clanak, a pogotovo Petar Lukovic i e-novine zasluzuju svaku pohvalu i drago mi je da se to ponekad, ipak, desi!

Napiši komentar

/* ]]> */