Bor Kultura Mediji Specijal Некатегоризовано

East Weekend Fest

Udruženje građana „Istok“ iz Bora, organizuje 7-og i 8-og maja 2011-e u Boru regionalni radno-prijateljski susret internet korisnika koji imaju svoje web sajtove/blogove, kao i korisnika Twittera i Face Booka pod nazivom East Weekend Fest.

Manifestacija je nastala iz želje i potrebe da se popuni praznina koja postoji u tom delu godine kada su u pitanju IT manifestacije ovakvog karaktera (Blog Open, tata i mama ovakvih okupljanja u Srbiji, se po tradiciji organizuje na jesen), kao i da se očuva imidž grada Bora kao “najblogerskijeg” u zemlji.

Jedan od ciljeva manifestacije je da približi internet tehnologije običnim korisnicima i privuče nove, tako što ćemo putem izabranih programa i uz pomoć brojnih javnih ličnosti i IT stručnjaka koji će učestvovati demonstrirati načine na koje internet briše granice među državama i razlike (verske, političke, kulturne i sve druge) među ljudima.

Organizovati East Weekend Fest jeste prilično veliki posao, ali je i ogromno zadovoljstvo. Čitav posao počinjemo skoro devet meseci ranije, jer želimo da EWF bude jedna od najbolje organizovanih IT manifestacija poslednjih godina u Srbiji.
Pozvaćemo blogere i iz susednih zemlja (neke posebno, a ostale preko važnijih blogova iz tih zemalja) pa očekujemo da se u Boru pojave Makedonci, Bugari, Rumuni, Hrvati i Bosanci.

Za sada sve ide glatko (90% učesnika je već potvrdilo učešće, našli smo generalnog sponzora i nekoliko manjih…) i za očekivati je, iskustvo nam to govori, da će se u narednom periodu pojaviti i problemi, ali da nema problema, ne bi bilo ni zanimljivo. U svakom slučaju, ovo što radimo, radimo srcem i ubeđeni da je EWF potreban svima nama koji smo na društvenim mrežama, svim blogerima u Srbiji i regionu, a i gradu domaćinu, Boru.

Više o programu pogledajte OVDE.

Spisak učesnika pogledajte OVDE i OVDE.

Ako želite da budete volonter za vreme festivala, prijavite se OVDE.

Ako želite da učestvujete u nagradnoj igri iz sedam delova (toliko meseci ima do početka East Weekend Festa), obavezno svratite OVDE.

O autoru

Zoran Stanković

2 komentara

  • Obično imam primedbu da se objavljuju bajate vesti, ali ovo je najava unapred u pravom futurističkom smislu. Da li ćemo postojati te daleke 2011 godine u mesecu maju?
    Valjda neću da zaboravim do tada, a i Zoki će se truditi da nas podseti povremeno na datume održavanja skupa.
    Na prvi pogled vrlo interesantno i primamljivo. Pitanje je samo zašto je od svih okolnih zemalja izabrano predstavljanje IT scene iz Rumunije? Čisto sam znatiželjan.

  • Zato što smo 2008-e pokušali na BlogOpen da dovedemo Bobbyja Voicua koji je u to vreme bio predstavnik Yahoo za ovaj deo Evrope i nismo uspeli. U međuvremenu smo uspostavili dobar konatkt sa njime i bilo je prirodno da ga pozovemo na EWF. A onda mi je palo na pamet da bi predstavljanje IT scena susednih zemalja bila simpatična ideja i tako… pozvali smo još dva top blogera.
    Uostalom, tamo na sajtu piše da ćemo svake godine predstavljati scenu neke od susednih zemalja, a jedna od njih ipak mora da bude prva, zar ne?
    A i Rumunija nam je geografski najbliža strana zemlja, najmanji su troškovi za organizatore. Dalje, u Boru ima dobar broj građana koji se izjašnjavaju kao Rumuni. Još dalje, Rumunija je u EU pa nam je zanimljivo da na primeru njihove IT scene probamo da predvidimo kako će sve izgledati kod nas za nekoliko godina… ima bezbroj razloga i svaki za sebe je sasvim dovoljan

Napiši komentar

/* ]]> */