Bor Društvo

Hauzmajstor

Jel se sećate hauzmajstora?

Ja pamtim da smo pre jedno 30 – 40 godina imali jednog brkatog čiku koji je stanovao u prizemlju i zvali smo ga za sve i svašta.

Moj ćale je bio električar, ali nikada u stanu ni sijalicu nije zamenio, ni osigurač, a da ne govorimo o usisivaču, frižideru ili šporetu. Voleo je da drmne par rakijica sa ovim čikom sa prizemlja i svaki čas ga je zvao kobojagi da nešto popravi.
Ponekad mi se čini da je sam kvario samo da bi imao razloga da ga pozove.
I nije samo struja bila u pitanju nego i brava, česma, polomljene igračke, nameštanje antene (jedna za I program, jedna za II, a kad se pojavio III kanal… e to je tek bilo čudo od posla), bušenje rupa za razne holšrafove i još milion užasno komplikovanih rabota.

Hauzmajstor je primao platu od Stambenog, iz fonda koji se prikupljao posebno za te namene od stanarina koje smo plaćali (plus bakšiš, naravno) i svi su bili srećni i zadovoljni.

Danas, iz nekog meni nepoznatog razloga, toga više nema.

Postoje Skupštine stanara koje bolje da se ne sastaju jer svaki put izbije svađa (i tuče ponekad, bar kod mene u zgradi) i njihovi predsednici koji nemam pojma čemu služe.

Eto, da znate ako do sada niste, Uni-servis.net za sve popravke po Boru i okolini, a za veće kvarove može i šira okolina.

O autoru

Zoran Stanković

Ostavi komentar

Napiši komentar

/* ]]> */