Aktuelno Bor Društvo Некатегоризовано

Ko preživi pričaće

Sudeći po prvim nastupima članova privremenog veća, demokrate su rešile da se, što bi njihov predsednik rekao, u punom kapacitetu zalaufaju i pokrenu točkove bicikla koji, jel te, nije bicikl već grad Bor, ovaj naš u kome, nesrećnim slučajem, provodimo svoje ovozemaljske dane.
Ili, da probam da primenim jednu drugu metaforu, predsednika čijih se ideja pomenute demokrate sve teže sećaju, rešili su konačno da progutaju žabu.
Doduše nisu rešili nego im je ta žaba silom ugurana u usta (da su se setili reči pokojnog predsednika progutali bi je još pre dva meseca), ali svodi se na isto.
Žaba je ljigava i gadna kako god okreneš.
Dakle, ako slušamo najelokventnijeg među njima, pa i one dame koje se odnekud pojaviše na konferenciji za novinare, entuzijazam im je na nivou.
Pružiće podršku svima nama, a naročito onima koji budu hteli da besplatno puštaju filmove o 2o godina DS-a ili na neki drugi način da volontiraju u predizbornoj kampanji na njihovoj strani. Svesni su oni da nemaju svi mogućnost da puštaju filmove, ali zato mogu da, na primer, navlače rizlu ili tako nešto.
Uvek ima pos`o ko `oće da radi.
Kako će ta podrška da izgleda, za sada ne govore, biće da hoće da nas iznenade.
Ne bih da budem maliciozan pa da pomislim da ni sami nemaju pojma ili da će se podrška ogledati u tome što će da naguraju pola stranke u upravne odbore.
Mislim, ako podršku zamišljaju onako kako su podržali RTB, onda eto nama (pu, pu, daleko bilo) Bude Miliutinovića opet u ŠRIF-u.
U svakom slučaju, valjda neće nikoga da ucenjuju da bi im pustili plate.
S druge strane (eh, s druge… ko bi ga znao koja je koja strana ovde) imamo dvojicu koji se još ne izjašnjavaju.
Znači Predrag (znači) Balašević i Žikić Večiti.
Od njih tek očekujemo znači obećanja, da će znači da daju sve od sebe ne bi li se što više uvukli u ono mesto demokratama, a da se ni Vlasi ni Srbi ne dosete.
Demokrate su široke bulj… ovaj ruke, biće mesta za sve. Ako budu dobri, paze na času i ponavljaju napamet sve što profesori govore, naravno.
S treće strane (ovde nema greške, zna se koja je strana), poslednji (but no least) član veća je mister Rankić koji češka bradicu i uživa. Naročito kad ga pozove Žare u emisiju da priča do mile volje kao da je sam u studiju.
Kako se tom čoveku uvek potrefi najbolja pozicija meni stvarno nije jasno. Da je birao funkciju ne bi mogao bolje da izabere.
Teško će da izvede da se sednice Veća prenose direktno ali ne sumnjam da će posle svake da nam prepriča svoju verziju.
Bilo bi sjajno da počne da bloguje, što uopšte nije nemoguće. Već je imao par pokušaja, a sad i onako nema neka druga posla.
Sve u svemu, šta nas čeka narednih meseci niko ne zna.
Ono, mnogo toga već može da se pretpostavi ali neka, neću da baksuziram od sabajle.
Ko preživi pričaće.

O autoru

Zoran Stanković

101 komentara

 • Taman da su sva pet clanova Privremenog Veca iz LDP-a , opet niko ne bi znao odakle da krene. Ili bilo koje stranke, ne bitno LDP…njih sam uzo zbog ZS kao primer.

  Fora je da smo svi do guse u problemima i da ce biti jako tesko bilo sta uraditi za kratko vreme, jos ako neko ide u klin a neko u plocu, muzika ce biti totalno rastimovana, tacnije kvintet…

  Nego, kad mozes pretpostaviti sta ce biti u narednom periodu, sto to nisi napisao, pa da posle uporedjujemo i pravimo paralelu izmedju tebe i baba Vange,lol 😛

  Ovako, sve je po nekom redosledu kao sto bi svako uradio da je na njihovom mestu. Jedino si zaboravio da napomens da imaju prednost ispred svih jer u izbore ulaze s mesta koje drugi nemaju… 😀 😛 🙂

 • Jel si to Deda rešio da pređeš u advokate?

  Fora je da smo svi do guse u problemima i da ce biti jako tesko bilo sta uraditi za kratko vreme

  I ne mora ništa da se uradi osim da se raspišu izbori a u međuvremenu iznesu činjenice o tome zašto smo do ovde došli. Mislim, o tome se pričalo i pisalo, naročito na internetu, ali ne bi smetalo da i ovi privremeni potvrde ono o čemu govorimo već dve godine.
  Inače, tačno je da ni LDP ne bi znao odakle da krene ako bi trebalo da se za par meseci sanira sve što je zasrano.
  Ali baš u tome je stvar, moraš da dobiješ mandat od građana da bi započeo sa saniranjem štete, a ne da te postavi Vlada.
  Da li moraju da se izmenjaju direktori i upravni odbori? Da, moraju.
  Da li novi direktori i predsednici upravnih odbora moraju da budu iz tri stranke koje vode glavnu reč u Veću? Ne, ne moraju. Ali biće.
  Znam ja da im nije lako i da rade ono što verovatno moraju da rade, ali šta me briga. Što nisu mislili na vreme, dok su imali vlast? Jel sam ih ja terao da prave deal sa Kurtom i Murtom pa su sada dužni i Kurtinu i Murtinu rodbinu da postavljaju u raznorazne odbore?
  Pravo da ti kažem, ne bih ja ovaj tekst ni pisao (ili bar ne bi bio ovakav tekst) da nije onog sranja sa UO RTB-a.

 • Kakvo bre sranje sa UO RTB-a? Tek ćeš videti šta je sranje kada počne postavljanje novih KVD direktora po JP i JU!!!

  Osim toga u DS-u je postojao dogovor oko nedupliranja funkcija, ali kako ne postaviti pojedine ljude ako su najstručniji, najpametniji, najlepši, najmudriji, najuticajniji, naj, naj, naj…

 • Ma nista novo. Sve je to prepoznatljivo i unapred se predpostavlja sta ce oni da urade. Svakako da je njima sada mnogo lakse da sprovedu svoju kampanju i daju podrsku svojim strankama sa mesta gde se nalaze. Oni su svi napravili sva ta sranja i sada kao oni ce da nesto novo da naprave, nema nista od toga.

 • Dalibor Orsovanović – Orsovan, dip. metalurg, direktor 3. oktobra (DS)
  Gojko Džaković, dipl. KV košarkaš. direktor Sportskog centra (DS)
  Dragan Nikolić – Švrća, dipl. mašinac, direktor Toplane (DS)

 • Iz pouzdanih izvora saznajemo da je veći deo predsedništva DS ovih dana ronio suze što nije mogao da se osloni na potencijale Jugoslava Jovanovića, diplomiranog popravljača frižidera koji se lažno predstavlja kao komercijalista. Ipak, i pored velikih zasluga navedenog, izbor je pao na „nepodobne“ ljude koji su smatrali da je potrebno završiti školu ili su bili reprezentativci u sportovima kao što je, recimo, košarka – u našoj zemlji gde nema ništa lakše nego biti reprezentativac u košarci.

 • VI.lale
  6
  Iz pouzdanih izvora saznajemo da je veći deo predsedništva DS ovih dana ronio suze što nije mogao da se osloni na potencijale Jugoslava Jovanovića, diplomiranog popravljača frižidera koji se lažno predstavlja kao komercijalista. Ipak, i pored velikih zasluga navedenog, izbor je pao na “nepodobne” ljude koji su smatrali da je potrebno završiti školu ili su bili reprezentativci u sportovima kao što je, recimo, košarka – u našoj zemlji gde nema ništa lakše nego biti reprezentativac u košarci.

  A jel ti lale poznaješ Jugoslava J. pa tako sereš ili samo nagađaš!!!! Mislim da ne poznaješ Jugu i samo „mlatiš“ !!! A da je DS izgubio sa odlaskom Juge je istina.

 • Rezultati izbora u Negotinu

  DS – SPO 4514 glasa 23,7% 12 odbornika
  SPS 3658 glasa 18,7% 9 odbornika
  LDP 3350 glasa 17,19% 8 odbornika
  SNS 2698 glasa 13,85% 7 odbornika
  G17 – PŽK 1753 glasa 9% 4 odbornika
  SDP 1201 glas 6,16% 3 odbornika
  VDS 972 glasa 4,99% 2 odbornika

  Ovo je trenutno stanje i podaci su nezvanični, jer se zbog izvesnih nepravilnosti izbori ponavljaju u selu Samarinovac.

  Cenzus nisu prešle SRS i koalicija DSS-NS-VDSS

 • @Zamlata:
  Što se bre pališ k`o hepo kockica, pa zar ne vidiš da smo im svima trn u oku jer informacije cure sa svih strana pa se objavljuju pre nego što bi oni hteli?

  @Lale: Ja pišem samo pod jednim nickom i to je ovaj pod kojim se javljam i sada, osim toga za mene se zna ko sam, a da li ti imaš mudanca da se pojaviš i javno kažeš ko si da bih znao da ti onako ljudski odgovorim, jer mnogo znam o svima i mnogo sam dobro informisan i potkovan dokumentacijom.

 • @ZS&Armagedon

  Stvarno ste preterali…
  Prvo, Zorane, kojom logikom dolaziš do zaključka da je neko sa nekim pravio deal? Pa ovi iz veća koji vode glavnu reč i nisu bili na vlasti, kako su mogli da prave deal?
  Drugo, Jugoslave, nemoj da izigravaš maminu mazu: dok si bio u DS-u kad god je trebalo nešto konkretno da se radi (izuzev lobiranja „protiv“) ti nisi hteo. Neću da se igram? A nisi jedini, većina je takva i nemoj misliti da ti zameram.
  A kad si se Zorane u’vatio za Zorana Đinđića već, nije on govorio samo o žabama, govorio je često i nešto ovako:

  „Trenutno stvari ne izgledaju tako. Trenutno ima jako mnogo malodušnosti, jako mnogo cinizma, jako mnogo kriticizma, kritizerstva.
  Najlakše je negde se popeti i onda pljuckati na ostale. Nije dobro, nije dovoljno brzo, vlada ovo, vlada ono, moglo bi ovo, moglo bi ono, pa naravno sve bi moglo kada bi neko drugi radio.“

 • Prvo, Zorane, kojom logikom dolaziš do zaključka da je neko sa nekim pravio deal? Pa ovi iz veća koji vode glavnu reč i nisu bili na vlasti, kako su mogli da prave deal?

  Nismo se razumeli, mislio sam na republičku vlast i UO RTB-a.
  Što se ostalog tiče, kao što rekoh, pretpostavljam da nemaju previše izbora i rade onako kako je jedino moguće (pod uslovom da nemaju nameru da odugovlače sa raspoisivanjem izbora).
  Međutim, ono što meni bode uši i vređa inteligenciju je gomila fraza koju slušam od kojih je nagluplja: „pružićemo podršku svima, a posebno TV Bor-u“.
  A frazama se suprotstavljam cinizmom, kako bih inače?

 • lale
  9
  Što pizdiš pod drugim nickom?
  DS ne bi bio stranka ove snage da ičijim odlaskom izgubi.
  Jugin odlazak, Strilićev odlazak…isto
  Kakav bre drugi nick, stvarno si lupetalo!! Raspitaj se malo ko sam pa ces ynati da nisam Juga!!

 • Hi, „Kišni“, malo ću da se preselim (virtuelno) u Bor, pošto sam svoju „brigu“ odbrigao (kako – tako) u Negotinu. Nadam se da će dobri đaci u Boru učiti na tuđim greškama.
  Nisam u toku sa personalnim rešenjima Vašeg „organa“, pa ako to ne zamara druge čitaoce ili ne opterećuje blog, voleo bih da znam nešto više o njima, naravno, onako kratko, objektivno, CV politički, sažeto.
  Bilo bi dobro da ih neko podseti (više puta) da imaju dve obaveze kao privr. organ: da sprovedu izbore kada Dejanovićka raspiše, i da se brinu o tekućem poslovanju opštine. I da se mnogo ne naprežu oko drugih stvari.

 • E, dobrodošao doktore. 🙂
  Recimo da ja nisam najobjektivniji u ovom slučaju pa ću da prepustim nekom drugom da ti odgovori.
  Nego, mogu ti reći da zavidim neviđeno na tome što si svoju brigu odbrigao…

 • Tihomir:

  Hi, “Kišni”, malo ću da se preselim (virtuelno) u Bor, pošto sam svoju “brigu” odbrigao (kako – tako) u Negotinu.

  Pošto vidim da je RainDog rešio da se politički izvuče, kao Rankić i ne odgovori na pitanje, pokušaću ja.
  Pre svega doktore, mislim da ste trebali mnogo više da posećujete naše blogove ranije, mislim mnogo pre nego što ste ušli u tako štetnu koaliciju, ali nikad nije kasno! Vi, kao G17 brigu niste odbrigali, ona vas tek čeka negde na prvoj krivini, kad budete morali da budete samo poslušnik Boška Ničića i njegovog pajtosa Mirkovića!

  Nadam se da će dobri đaci u Boru učiti na tuđim greškama.

  Naravno da su se Borani već jednom opekli i da će sada naučeni na svojoj grešci, pokušati da tu grešku ne ponove i isprave koliko se ispraviti može. 🙂

  Nisam u toku sa personalnim rešenjima Vašeg “organa”, pa ako to ne zamara druge čitaoce ili ne opterećuje blog, voleo bih da znam nešto više o njima, naravno, onako kratko, objektivno, CV politički, sažeto.

  Vrlo ću vam kratko odgovoriti sada, ali pratite naše blogove i saznaćete njihove i radne i političke biografije.
  Odgovor je vrlo jasan: Svi su, verujte mi za mnogo klasa bolji i pošteniji i od Ničića, ali i od Mirkovića koji su bili vaši koalicioni partneri 😉

  Bilo bi dobro da ih neko podseti (više puta) da imaju dve obaveze kao privr. organ: da sprovedu izbore kada Dejanovićka raspiše, i da se brinu o tekućem poslovanju opštine. I da se mnogo ne naprežu oko drugih stvari.

  Naravno da ćemo to raditi mnogo više, žešće i učestalije nego što ste vi iz G17 to radili u Negotinu. 😛 🙂 😛

  ps: Da sam na Vašem mestu ja bih se svoje koalicije stideo!!!

 • To: Armagedon
  Posećivao sam Vaše sajtove i ranije, ali uglavnom nisam komentarisao.
  Sada sam iskusniji i „pametniji“ za jednu izbornu kampanju, pa se javljam i komentarišem dobronamerno. Nadam se da ne smetam. Čovek od svakoga nešto nauči, od nekoga dobro, od nekoga loše.
  Hvala za odgovor (objektivan) na pitanje koje sam uputio „Kišnom“.
  Kako ćemo mi u Negotinu dalje, biće transparentno, nadam se. Lično ću se boriti (nije baš termin „boriti“) da se obećanja G17 PLUS u Negotinu ostvare, bez obzira da li ćemo biti u vladajućoj većini.
  Pratiću borsku političku scenu sa interesovanjem pošto očekujem iznenađenja i „prelaze“ ( iz 2 u 1 !).

 • Kako god, možda je DS trenutno u velikoj frci u Boru. Ali, je najsmešnije što kritiku daje stranka koja pravi koaliciju sa Radojkom Gerov??????Postavlja pitanje zašto se podrška daje borskoj televiziji??? Stranka koja aminuje svaki potez u republičkoj skupštini kad god to zatreba. Jedva čekam izbore u Boru. Gde ćete se pojaviti sa svojim kandidatom. A ne sa nekim istrošenim likom koji je izbačen iz svih mogućih kombinacija. Pa onda brate navalite. Dokažite svoje potencijale i svoje ambicije!!

 • Niko nije postavio pitanje ZAŠTO se daje podrška TV Bor, već KAKVA je to podrška.
  Meni je muka od fraza prijatelju. Hoću da znam šta i kako ćete da uradite, a puste priče o podršci… pa to je pričao svako ko je do sada dolazio na vlast.

 • Pa zato bas pitam, o kojoj se sumi radi, zasto ste taj novac uzeli-dobili? Da li ste u koaliciji sa Sasom Mirkovic? Nacule se neke price, pa zato ste duzni da to gradjanima objasnite, posto idu izbori. Obavestite nas na vreme. Unapred hvala.

 • Ja sam uvek zadovoljan. Zadovoljni pozdrav i bravo za Vas i Vase 30 000 eura. Tako i treba, para vrti gde burgija nece.
  Samo mi nije jasno kako ste uspeli da primite taj novac, posto ste do juce pljuvali po tom Vasem gospodinu Mirkovicu. Znaci on uopste nije los covek, vec ste to nekom drugom namerom radili.Ili s kim si takav si? To Vi trebate da se izjasnite gradjanima, a ne prvo ne valja, a kad Vama da novac onda je dobar. Sve mi se cini da se to razume ovako: uzeo da bi dao meni, sada kada sam to primio, onda je sve u redu i salili smo se ranije sve sto smo rekli. Nije nego.

 • Pa evo i malo analitke za izbore u Negotinu, vezano za LDP-Radmila Gerov:
  Ukupno osvojenih glasova: 3.352
  od toga u:
  Negotinu (grad): 1.137
  Sela: 2.215, sto predstavlja 66,08% osvojenih glasova. Razmislite malo, da li su ovo osvojeni glasovi na racun rejtinga LDP-a ili Radmile? Zna se kakav je rejting LDP-a u selima, pogotovu sto vecinu cini staracka domacinstva, mladi su odavno otisli.

 • Pa izgleda da je dosla mecka i kuca Vam na vratima. Ne brinite sve ce to narod pozlatiti, a ta mecka cudna neka zivotinjica, malo ovamo, malo onamo, ma meckina posla, nek ste vi nama zivi i zdravi, samo Vasa draga gospodja Gerov za koju ste navijali toliko, oduze vam titulu. Opasna neka zena( podmukla), al sto bas Vama da to ucini? Ma desava se sta cete. LDP je LDP. Nije uopste smesno, dzabe se smejete, a duhovito, ma ni to nije sigurno. Zmija je zmija i nema noge. Ako vam trenutno nista nije jasno, bice jednog dana, ma polako nemamo gde da zurimo. Tek je pocelo, a Vama srecno u vasoj politickoj borbi.

 • A beoslon i pičić, sa sve onim što obeća autoput Paraćin – Zaječar via Kopenhagen za 1000€ besplatnih akcija, pukli k’o pichke u Negotinu. Jbga, sprečila ih poplava – podavili se svi volovi pa nisu imali šta da besplatno ture na ražanj.

 • Sve mi se cini da je to nivo LDP-a. Sve ce vama teta Rada da razjasni, polako. Ostavimo mi te sitne ribe, kako kazete pukle i nebitne su za vas, nego sto vam teta Rada kroji sudbinu u Boru sada, e tu vam ni Ceda nece pomoci. Srecno momci. Teta Rada se ne bavi bikovima, ona sisa ovcice. Pa ako i treba, ja navijam za nju. A posto ste vi postali veliki iz LDP-a, niste ni svesni da mali kamen obara velika kola, tako vam i treba.

 • Ozbiljan odgovor glasi da Dragan Takovo i ja ne možemo da budemo u istoj stranci nikada.
  U LDP ne može da se učlani niko sa teritorije borske opštine a da to pethodno ne odobri borski odbor. Može da popuni pristupnicu (kao i svako ko ima pristup internetu), ali nije član dok mi ne kažemo da jeste.
  S obzirom da sam ja u LDP-u, sledi zaključak da Dragan Takovo nije.
  Isto važi i za svakog Draganu sličnog lika koji laletu ili tebi padne na pamet.

 • Sad mi je jasno zasto LDP ima minimalu od glasova. Prepotentnost im je jaca strana. Pa ni Radmila nije bas takva, bas me cudi kako ste je primili u vasu stranku. Sve mi se cini da cete u Boru biti ispod cenzusa.

 • Ne znam zašto se neki ljute a tek zašto neko ne napiše lepo kakva priča ide po ovom jadnom gradu. Pardon opštini. Dakle, Veliki D.T. planira odnosno želi da M.M. preuzme liderstvo u LDP-u a on sam da postane Radmila Gerov i to bez plastične operacije i promene pola. Eto, to je to i nije mnogo bolelo da se kaže.

 • @Toni: Pa eto, ti si napisao. Razni ljudi razne planove imaju. Kako raste snaga LDP-a, tako raste broj raznih planera, a još mnogo više raste broj onih koji izmišljaju razne gluposti i pakosti.
  Borski LDP je u protekle dve godine stekao zasluženi imidž jedine nepotkupljive stranke (a nuđeno nam je sve i svašta, i pojedinačno i kolektivno, samo da malo „olabavimo“) i sada bi mnogi voleli da taj imidž unište.
  Svako ko prati ovaj sajt (a pre njega opstinabor.com ili bor030.net) i uopšte rad LDP-a u Boru, dobro zna moje stavove (a ja sam menadžer odbora i ne bih to bio da odbor misli drugačije) o Draganu Takovo, Saši Mirkoviću i sličnom ološu. Svaka insinuacija da LDP na bilo koji način sarađuje sa nekim od tih likova je zlonamerna i neistinita i usmerena ka tome da se pokaže da je odbor borskog LDP-a isti kao i svi ostali.
  E pa, na vašu žalost, ovaj odbor se razlikuje od drugih odbora makar u nepotkupljivosti i neće biti ni groblje slonova niti odskočna daska za propalice.

 • A kako vaš odbor nepotkupljivih može da opravda uvlačenje Radmile Gerov i predavanje okružne mreže LDP-a u ruke dojučerašnjoj koalicionoj partnerki SRS. Ženi koja je na mesto zamenika postavila Rankića bre

 • Jedna stvar je toliko jasna. Gospoda u LDP-u se ponasa smesno trenutno, posle ce praviti koalicije isto kao u Negotinu i posle ce govoriti kako su oni jaki. U Negotinu je LDP dobio poene na osnovu Gerovke, a Gerovka izgubila bas mnogo poena sto je uradila podvig sa LDP-om i zeznula PNTK. Mada Gerov ima svoj interes i zna se da ce ona postati glavni menager za celu ovu teritoriju ukljucujuci i Bor, a onda necete biti vi ni pitani ko ce u LDP, a ko nece. Kako ste radili tako ce vam se vratiti. Hranili ste pseto da vas ujede. Hajde sprecite nesto ako mozete, a nemozete naravno. Samo mozete da izadjete iz LDP-a. Srecno momci!!!!!! Dok se vi bavite nekim trecim likovima, vama se kuvaju okuske.

 • @BBW Bas vala…
  @lale Sorry sto ti je komentar cekao moderaciju ceo dan, ali bio sam zauzet i nisam otvarao sajt.
  Inace, kao sto vec rekoh, odgovaracu (ako neko zaista ocekuje odgovore od mene) samo na ozbiljna pitanja.

 • Slazem se sa Laletom, on je oduvek bio realan oko te procene. Mozete da pricate sta hocete ali Lale je bas zapravo zbog svih tih mutnih voda kritikovao postupke Radmile Gerov. On je jako dobro poznaje i njegove reci trebaju da nam otvore oci. Sve ce vam biti jasno kada vam ta Radmila pokaze zube. Ona vam uveliko sprema iznenadjenje,JAVNA TAJNA, a ona ne bira ni nacin, ni sredstva, ni ljude, samo je njoj bitno da je njoj dobro. Nemate vi pojma za koga ste navijali i iskreno mi je zao sto ste time jos vise doprineli stete LDP-u. Vasa vizija ce se uskoro srusiti, cak mozda i pre izbora.

 • Da – „lale“ nije Lale.
  Očigledno da je to neko drugi koji je dobrano prostudirao sve napisano na blogu Građanski Krug pa sada mantra na sve strane. Lik je najverovatnije iz Bora, obzirom da ja ipak ne poznajem toliko dobro borsku situaciju koliko se da videti iz tih komentara.
  Zoran i Juga su mi neki dan skrenuli pažnju na ovo ali evo tek sada sam i zaista bacio oko.
  Pa jbg nije to ni baš toliko redak nadimak (ili nick) … ima nas.

  p.s.
  Koji vam je bre sad pa taj Dragan Takovo?

 • Dvojica laleta su 2 x jaci. Ima vremena da se o svemu diskutuje. Sa dobrom namerom vam dajem informacije. Ne trebate vi meni verovati, vi proverite sami. Ako Ceda dozvoli da Radmila preuzme ulogu i izbrise vas, koji se trudite oko svega, onda ne zasluzuje ni jedan glas. Po svemu sudeci gde ima vatre ima i dima. Nikad vise nece dobiti ni jedan glas LDP od nas, ako se jos i ovo desi, posle onog kobnog dana kada je Radmila poljuljala sve. Ovo se moze nazvati IZDAJOM.

 • Da je Darvin gubio vreme na duge priče i razmišljao kako njegov rad nije za svakoga … bilo bi isto kao i da je kojim slučajem španska Armada pobedila Nelsona kod Trafalgara.
  Zajebano i zatucano. Na paru i pedale. U XXI veku.
  A šta bi bilo da je, kada je na nebu video mač (a ne krst kako se lažno predstavlja), i uzeo ga za religijsko znamenja Imperije, Konstantin umesto toga samo rekao: Ej bre, zaista je sranje da se koljem sa braćom i sinovima? Sedamnaest vekova, bolje iskorišćenih? A to se sve desilo pod grčkim suncem, u Starom Bizantiumu.

  Vesna Pusić je rekla u petak:
  Savremeno poimanje tolerancije je prevazišlo starinsko, koje je podrazumevalo ništa drugo do trpljenje. Danas tolerancija zahteva aktivan (su)život. Aktivnu manjinu koja radi za dobro inertne i ćutljive većine.

  Kada ne bi postojala crkva koja konstantno podmeće religijski stereotip, zamislite samo kakav panteon bi nastao usled patnji đaka koji nisu mogli da urade neki domaći zadatak iz matematike. Jednačine, matrice, funkcije, razlomci umesto bogova, samo zato što neko ne može ili neće da razume. A onda se nađe „mozak“ među njima da to još i širi …
  Eto odgovora na pitanje da li majmuni veruju. Ne igraju se vatrom, od nje je sve i počelo.

  Tako su od bogova nastali i blogovi. Jer ima onih koji ništa ne razumeju ali bi da se kače.

 • Lale upravo si rekao da ima onih koji nista ne razumeju….. Ne zelim vam objasnjavati ono sto ne znate. ucite se pa cete i znati i umeti. Najgore je kad covek misli da sve zna. To sto su od reci Bog napravili biznis, i mnogi i ne znaju sta znaci BOG, to je velika tema za razgovor. Tacno je da ti nemas Boga. Pa mnogi ga nemaju, cak ni oni koji idu u crkvu. Bog je sasvim nesto drugo, a ne slavlje, bogastvo, zlato, pohlepa ,pozuda, napadi na Boga….. Da je malo vise onih koji se ne kace ili za Boga ili za Darvina i majmune, pa time pametuju, e onda bi sve bilo drugacije. Al dobro, koliko znamo, toliko nam je od Boga. Slazem se da niko nista ne razume, ili razumete skroz pogresno. Imate vremena, mladi ste i sve cete „mozda“ i nauciti.

 • Za one koji su zaboravili:

  http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/95608/Pokrenuli-istragu-protiv–predsednice-opstine
  http://www.transparentnost.org.yu/ts_mediji/stampa/2009/05MAJ/13052009.htm
  http://www.alo.rs/politika/25211/Slatka_osveta_DSS-u
  http://www.kurir-info.rs/clanak/kurir-08-01-2008/boris-me-izdao-napred-tomo
  http://mcentar.wordpress.com/tag/rankic/ (PUCA POLITIČKA KOALICIJA U BORU!)
  http://forum.srpskinacionalisti.com/viewtopic.php?f=1&t=13180&start=0&st=0&sk=t&sd=a

  Živojin Dragišić, dopisnik Press
  Pitanje: Poštovana gospođo Gerov,

  Mada se u upošljavanju gospodina Branislava Rankića (regionalnog lidera radikala) pričalo još u vreme početaka razgovora o stvaranja Koalicije Vaše stranke sa radikalima, sada je to, koliko čujem, gotova stvar.
  Zato, molim Vas da mi odgovorite na sledeća pitanja:
  1. Da li Branislav Rankić radi u Negotinu?
  2. Na kojim poslovima radi?
  3. Kolika mu je zarada?
  4. Ukoliko je zaposlen, po kojoj proceduri je obavljeno njegovo angažovanje?

  U očekivanju Vaših odgovora, srdačno Vas pozdravljam.

  Živojin Dragišić, dopisnik Pressa
  Odgovor: Poštovani gospodine Dragišiću,

  Branislav Rankić postavljen je za pomoćnika predsednika opštine Negotin za ekonomiju, rad javnih preduzeća i ustanova i privatno preduzetništvo. Rešenje o visini plate doneće administrativna komisija u skladu sa važećim zakonskim propisima.
  Po Zakonu o lokalnoj samoupravi predsednik opštine ima ovlašćenje da postavlja pomoćnike koji će mu pomagati u radu .

  S poštovanjem

  Radmila Gerov , predsednik opštine Negotin

  Cudime da niko iz OO LDP – a nije reagovao na vest da je gospodja Gerov menadzer LDP – a za Borski okrug. Zorane, na blogu Opstina Bor mislim da si kritikovao postavljenje B.R. za pomocnika, a sada nikakav komentar, kao da si se pomirio sa sudbinom ili je nesto drugo upitanju.

 • E deco moja……
  Svi („političari“) koji su ovde pomenuti su jeftiniji nego što sami misle da jesu ali će vreme pokazati da ih jednog trenutka niko neće želeti da kupi jer će biti jeftinije samo da ih šutne i zameni drugima „za džabe“. Tako će biti i u LDP-u, jer „ko ne sluša pjesmu slušaće oluju“.

 • Novopribavljeni ugovori i ostale zavrzlame na „tacni“ za privremeni organ Opštine Bor, objavljeni su na Borskoj inicijativi.

  Neka im odštampaju da ih sačekaju na stolovima kad ujutru stupe na svoje nove funkcije!!!

  Baš da vidimo šta će po tom pitanju da urade? 😉 😛 😉

 • @No name: Ne razumem šta je uopšte tvoje pitanje. Zašto se ne bunim što je Radmila menadžerka okružnog odbora, ili šta?
  Ta funkcija u LDP-u je operativna, okružni odbor nije telo koje se bavi poltičkim ili programskim pitanjima niti ima moć da bilo šta određuje opštinskim odborima. Okružni odbor je telo koje postoji da bi pomagalo opštinskim odborima, naročito u pripremi predizbornih kampanja.
  A Radmila je u tom organizacionom delu pokazala da je više nego sposobna.
  Dakle, ne samo da neću da se bunim, već ću da pozdravim to imenovanje jer sam siguran da će nam mnogo pomoći u kampanji.
  Ja se svakako nisam slagao sa nekim njenim političkim potezima (konkretno mislim na saradnju sa Rankićem), ali šta to ima veze?
  Pa ja se ni sa Čedom ne slažem u svemu.
  Borski odbor LDP-a ima jasan politički stav o svim pitanjima vezanim za Bor i od toga neće da odstupi. Ali to nije dovoljno da bi se ostvario dobar rezultat na izborima. Neophodan je ogroman rad da bi se ta politika objasnila svim glasačima u narednom periodu.
  Radmilin posao je da nam pomogne da se organizujemo što efikasnije, a moj i posao odbora je da svoje stavove (koje smo sami doneli i koje čitaoci ovog sajta odlično znaju) promovišemo.

 • “ Ta funkcija u LDP-u je operativna, okružni odbor nije telo koje se bavi poltičkim ili programskim pitanjima niti ima moć da bilo šta određuje opštinskim odborima. “

  Da li si siguran, da nece imati uticaj, prilikom donosenja odluka pri sklapanju koalicija ili nekih drugih stvari u toku lokalnih izbora? Budi siguran, da iza njene operativnosti stoji neko drugi, a taj nece dozvoliti da ti donosis odluke.

 • „listu pravi samo i jedino odbor borskog LDP-a.“
  … koju, ako je potrebno posle dva kruga prepucavanja između opštinskog odbora i predsedništva stranke (ako se desi) odobrava Predsednik LDP-a. (Statut LDP; čl.30 tačka 11 i čl. 31 tačka 13.) ako dobro čitam.

 • “ Pa naravno da je odobrava predsednik, on je nosilac liste. Šta tu ima sporno? “

  Pa koga ce pre da poslusa, menadzera OO ili menadzera BO, koji mu je doneo pobedu u Negotinu, a jos i dobar je operativac?

  Predsednik ne mora da bude nosilac liste, to moze da bude neko ko je prepoznatljiv u gradu, gospodja Gerov je bila nosilac liste u Negotinu.

 • Pa ako ti je za utehu Zorane u svim strankama je tako! Uvek dođe trenutak kada moraš zbog nekih „viših interesa za opštenarodno dobro“, (čitaj-naredio „TATKO“) , počneš da „gutaš žabe“ i još moraš da pričaš da su ukusne ili „ostade“ bez ikakve funkcije u stranci! Na žalost uvek su ti „viši interesi“ nekako više sebični i običnim ljudima nerazumni. Pitanje je da li da se boriš protiv toga tako što izađeš odatle i napadaš sa strane ili iznutra da probaš da se boriš protiv očigledno loših stvari u stranci!?!? Ovo se ne odnosi samo na Gerovku (nemam mišljenje o njoj) već o svim glupostima što se dešavaju po strankama i koje direktno utiču na život ljudi u Boru. Ja sam probao i jednu i drugu varijantu i veruj mi nekao se neke face i pored toga što su očigledno istrošeni, nesposobni i sve u svemu jednostavno nisu za mesta odakle se diriguje našim životima uvek proguraju da budu prvi!! Ne razumem, ali tako je. Možda ne znam ko su nasposobniji i najbolji ljudi da vode ovaj grad ali zasigurno znam koji nisu. Na žalost u zadnjih dvedesetak godina 99% ljudi koji su nas vodili su bili pogrešni što se vidi po tome u kakvom su stanju doveli i grad i RTB, B.Banju, Borsko Jezero, Zlotsku pečinu i da ne nabrajam dalje. Kao da nas neko „ukleo“!

 • Pa koga ce pre da poslusa, menadzera OO ili menadzera BO, koji mu je doneo pobedu u Negotinu, a jos i dobar je operativac?

  Mrzi me više da odgovaram na gluposti.
  Ja ti objašnjavam da menadžer okružnog odbora nema ingerencije da se meša u kadrovska pitanja opštinskog odbora, ali ti teraš svoje.
  Rekoh ti lepo ko pravi listu, a ti sad misli šta hoćeš. Listu ćeš videti pa zaključak tada i donesi.

  @Zamlata: O kakvoj bre utesi pričaš? O kakvom naređivanju? Kojim facama? Koje ste to filmove počeli da puštate sami sebi?
  Aman ljudi, sačekajte listu pa ćete videti.
  Meni niko u LDP-u ništa ne naređuje niti je ikada pokušao tako nešto. Za mene je jedini zakon odluka odbora.
  Isto tako, to je zakon i za Radmilu i za Čedu. Konačnu odluku o listi, onu koju potpisuje Čeda, donosi Opštinski odbor LDP-a.

 • Šala. Očigledno su mnogi ( i ja sam) zbunjeni ulaskom Gerovke u LDP i zato su verovatno ovakvi kakvi jesu komentari. Ja sam dao svoje mišljenje o tome kada sam rekao da bih nekako više vole da je lista LDP-Gerovka napravila dobar rezultat u Negotinu više zaslugom LDP-a nego Gerovke ali sad je to isto. Valjda ce i u Boru biti tako, mislim na dobar rezultat, ali voleo bih da se sadašnja ekipa ne menja i ne dopunjuje sa možda nekim facama koje nisu za tu ekipu. Šta se ljutiš odmah!!!!

 • Ko preživi pričaće

  Naravno, Zamlato. 🙂
  Mislim, meni je jasno šta pokušava No name i slični njemu. Da pokuša da napravi razdor i izazove međusobno nepoverenje u LDP-u.
  Drugim rečima, bavi se tačno onime za šta optužuje Radmilu Gerov.
  To je kao kad se Mirković pojavi na TV Bor pa kaže da u Boru vlada kriza morala. Gleda se u ogledalo i ono što vidi pripisuje svima drugima.

 • „Konačnu odluku o listi, onu koju potpisuje Čeda, donosi Opštinski odbor LDP-a.“
  Nije -nego
  Konačnu odluku o listi donosi predsedništvo na predlog OO. U slučaju neslaganja ova dva organa konačnu odluku donosi Prdsednik (malo despotski zar ne). U ranijem Statutu LDP-a konačnu odluku je donosila lokalna Skupština LDP-a (malo demokratskije zar ne). I kako sada Zoran (sa svojim OO-om)može u krajnjoj liniji da „skroji“ listu ako mu je Čeda „prekroji“ (u dogovoru sa operativkom Radom), osim da se recimo povuče sa iste.

 • Miki, jel ti No name alter ego ili šta?
  Pitam, jel su mi tvoji motivi da pokušavaš da uneseš razdor više nego jasni.
  Mislim, s obzirom da si praktično najuren iz LDP-a i odmah otrčao u SNS.
  Jel te ni tamo neće? Ili ti je ovo partijski zadatak?

 • Miki je SNS!?!? Iz LDP-a u SNS!?!? Pa i bolje što je otišao iz LDP-a. Al je našao ideološki srodnu stranku svaka mu čast! Takvi koji prave takve prelete iz stranke u drugu stranku koja je totalno ideološki suprotno opredeljena i različita, iz belog u crno, su u politici iz čisto sebičnih i samoživih razloga.! Nije LDP sa njegovim odlaskom ništa izgubio več je dobio.

 • Nije SNS nego SRS. I nisu me primili. Tražili su jagnje i prase za učlanjenje a oni da daju piće. Imam ja taj problem što me niko neće a iz LDP-a sam ipak sam otišao, niko me nije jurio da se ne lažemo. Zato je dobar ovaj blog, nemaš nikakvu …. i pazite na sina Bruta.

 • @ Miki…. ovde na ovim blogovima se ne prihvataju neciji komentari. Ovo lici na neki KLAN gde oni vladaju situacijom i cim im se nesto ne dopada prete blokadama. Kako da se ocekuje da ce LDP doneti promene, kada se evo na jednom obicnom blogu ponasaju ovako. Prepotentnost je jaca strana. A pitanje za LDP: jel tacno da su Radmili oduzeli pasos kako ne bi mogla da napusti zemlju? Inace mislim da je ona jako pametna zena, a i jako lukava i ne verujem da joj uopste nesto mogu uraditi, sve su to samo fore i fazoni, svi oni mazu na isti nacin, da se ne vidi i ne moze dokazati.

 • A pitanje za LDP: jel tacno da su Radmili oduzeli pasos kako ne bi mogla da napusti zemlju?

  Pitaj brate policiju, što pitaš LDP? Mi nikome ne zavirujemo u lična dokumenta.
  A Mikija nemoj da pitaš ništa jer je banovan.

Napiši komentar

/* ]]> */