Aktuelno Bor Izdvojeno

Nema više vremena

Zahvaljujući neverovatnom bezobrazluku predsednika borske Skupštine, tek sinoć sam dobio (ne od njega, naravno) kopiju obaveštenja koje je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu poslalo opštini Bor a koje izgleda ovako:

Dakle, tri meseca ovo se krije i od LDP-a kao podnosioca, ali i mnogo gore od toga – od 4700 potpisnika inicijative za raspisivanje prevremenih lokalnih izbora.
Naravno da je prosto neverovatno da o ovome nismo obavešteni ni od strane Ministarstva, ali sad šta je – tu je.
Ministarstvo k`o Ministarstvo, ali lokalna vlast je jasno pokazala koliko je zanima šta građani misle i šta građani žele.
Tim povodom, ali i povodom situacije sa (ne) grejanjem iako je juče u Boru počeo da pada sneg, LDP je izdao sledeće saopštenje:

Nema više vremena

Ako je uopšte neko i imao iluzija da će nova koalicija na vlasti promeniti način rukovođenja borskom opštinom i koliko – toliko pružiti nadu da će se nešto pomeriti na bolje, sada ih sigurno više nema.

Posle likvidacije dve ustanove i jednog javnog preduzeća (iako je Vlada pre toga već najavila donošenje Zakona kojim će se regulisati načini za smanjenje broja zaposlenih) pri čemu je veliki broj zaposlenih ostao i bez posla i bez socijalnog programa, građani Bora, evo, dočekuju prvi sneg u stanovima sa hladnim radijatorima.

Javašluk, nemar, neverovatna neozbiljnost skoro svih struktura u Opštini, razbacivanje novca na koncerte i auto trke, kozmetičke promene u rukovodstvima pojedinih preduzeća koja su pod pritiskom stranačkih lidera prinuđena da finansiraju sve i svašta i zapošljavaju članove tih stranaka na nepostojeća radna mesta, samo su najvažniji uzroci situacije u kojoj se danas nalazimo.

Očigledna je i potpuna diskoordinacija u radu javnih preduzeća i opštinske uprave što dovodi do toga da svako skida odgovornost sa sebe i prebacuje je na drugog.

Svakim preduzećem vlada po neka od stranaka iz koalicije, a predsednik opštine se više ne meša ni u šta, verovatno ucenjen najavama da će jedni ili drugi napustiti koaliciju i tako ga ostaviti bez i ovo malo vlasti koju danas ima. Njegove konferencije za novinare liče na konferencije opozicionih stranaka koje nemaju nikakav uticaj na dešavanja ni odluke koje se donose.

Ovo nije prilika da Opštinski odbor Liberalno demokratske partije podseća da smo na vreme upozoravali kud plovi borski brod kojim rukovodi nekoliko kapetana istovremeno.

Ovo je prilika da javno pozovemo Vlašku demokratsku stranku Srbije, kao jedinu iz trenutno vladajuće koalicije koju ne vidimo kao njen prirodni deo, da iz nje izađe i time omogući uvođenje privremenih mera i raspisivanje novih izbora.

Jasno je da u ovom trenutku bez pomoći države nema načina da Bor kao opština preživi još jednu zimu.
Istovremeno smatramo da nikakva pomoć nije dovoljna ako neodgovorni i neozbiljni ljudi nastave da upravljaju opštinom.
Građane Bora ne zanimaju podele i nesuglasice u strankama i kalkulacije kako bi koja od njih prošla na eventualnim izborima.
Ali svima nama je jasno da ovako više ne može i da se već duže vreme sve u gradu svodi na pitanje ko će koliko novca od građana da otme preko preduzeća i ustanova kojima upravlja.

Zbog toga svakim danom vladajuće stranke gube svoje glasače i svakako će biti kažnjene na narednim izborima, ali vremena za čekanje više nema.
Obaveštavamo ovim putem javnost da je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu obavestilo Skupštinu opštine Bor još 9. jula da je Skupština dužna da razmatra inicijativu za raspisivanje prevremenih lokalnih izbora na osnovu inicijative koju je pokrenula Liberalno demokratska partija, a potpisalo je 4700 građana Opštine Bor.

S obzirom da nas predsednik Skupštine o tome nije obavestio a nestavljanjem na dnevni red te inicijative je prekršio Član 68 Zakona o lokalnoj samoupravi kao i Član 86 Statuta Opštine Bor, podnećemo zahtev za razmatranje te inicijative u najkraćem mogućem roku.

Naravno, upućen je i zahtev predsedniku Skupštine da po hitnom postupku sazove sednicu Skupštine na kojoj bi se ova inicijativa razmatrala.

O autoru

Zoran Stanković

5 komentara

  • Eto (napokon) prave prilike da se proglase vanredni izbori a boga mi, i pohapse svi idioti koji su videli dokument!

    Inicijativu ne treba ispustati, jer su (po ko zna koji put) prekrsili zakon. LDP treba objaviti sve ovo na slobodnim medijima, a E-Stav ce svakako pratiti sva dogadjanja. Ovo nije samo Borski problem, vec i pitanje Srbije!
    Predlazem oglasavanje na TV SEZAM sto se lokala tice,pa da vidimo da li su i oni, kao i Vlaska stranka ZA NAROD ili u semi sa rezimom.
    Neka svi Borani saznaju sta je cinjenicno stanje, a ostalim skepticima neka sluzi na cast!
    Ovo je krsenje Ustava od Jula!

  • Jednostavno STRAŠNO !!!! Ceo grad i privreda grada je u rukama … kako li da ih nazovem????mislim da u Vujakliji nema reči za to, NIŠTACI je sasvim solidno ali nedovoljno. Strujomer mi samo pichi zbog grejalice a Ništaci ni ugalj nisu nabavili a malopre na ZA TV Rankić kaže da je bio N E O B A V E Š T E N !!!!! Pa ceo grad već skoro dva meseca bruji o tome kako ugalj nije kupljen a on frajer nije bio obavešten!!! Na žalost ovo je samo sitnica šta nam rade on i njegovi ortaci iz pokreta Boško Ničić. Jebali ih koncerti!! Pa sa jednim koncertom ceo grad je mogao da se greje mesec dana !!! N I Š T A CI !!!

Napiši komentar

/* ]]> */