Aktuelno Bor Društvo Некатегоризовано

Nevenka i ostale zaštićene vrste

Kad se izgubi svaka mera onda i veterinar može da postane zamenik direktora gradskog vodovoda.
Dipl. veterinar Nevenka Mirošević, nekadašnja predsednica Skupštine opštine Bor i privatni veterinar u Zlotu, postaje, saznajemo iz nezvaničnih ali pouzdanih izvora, zamenik novopostavljenog direktora JP Vodovod Slaviše Ranđelovića. Nevenka je trenutno na radnom mestu u gradskoj Skupštini Zaječara. Ona je, pre više od pola godine, prebegla iz DSS-a u Pokret „Živim za Krajinu“ i ubrzo se zaposlila u „gradu kristala“. Sada je i u Boru došlo do kadrovskih promena u više firmi, pa i Vodovodu (samo posle mesec dana desila se direktorska rokada), tako da se našlo mesta i za gospođu Mirošević.

Multimediala.
Mislim, stvaaarnooo…
Dokle može da ide bezobrazluk idiota iz PŽK-a?
Sve mi se čini da od onih, pre par dana zaplenjenih 67kg marihuane od zaječarskog farmera, nedostaje neko kilce.
Ej bre, da zaposli veterinara na mesto zamenika direktora vodovoda (sa platom koja sigurno nije manja od tri prosečne plate nedavno otpuštenih šrifovaca) u ovom trenutku može samo lud ili drogiran čovek.

Nevenka Mirošević, Photo by Multimediala

Nevenka Mirošević, Photo by Multimediala

Javna je tajna da je Mirković svim direktorima koje je njegova stranka postavila propisao koliko para i u kom roku moraju da mu obezbede sa računa preduzeća da bi opstali (Ivčo, jel tako? Jel sam nešto slagao?). Očigledno da to nije jedini uslov.
Sećam se kad smo ih onomad na konferenciji za novinare LDP-a napali jer su zaposlili Selenu Ničić na mesto zamenika direktora Studentskog centra. Usledila je odmah (istog dana, u istoj emisiji) konferencija Saše Mirkovića na kojoj je ponosno, onim svojim glasom koji podseća na riku bika kome je upravo pobegla krava sa parenja, rekao: „DA! Zaposlili smo je. Mi stalno zapošljavamo ljude i zapošljavaćemo i dalje!“ On se uopšte nije zajebavao.
S jedne strane se gase preduzeća i ustanove zbog viška zaposlenih, a sa druge se u ostalima zapošljavaju novi sve dok ne dođe dan da i ta preduzeća moraju da se ugase da bi se otpustili oni koji su tu bili dok Saša nije stavio šapu na njih.
Ali nije ovo, naravno, specijalnost jedino Saše i njegovih. Oni su samo toliko beskrupulozni da se time hvale i vređaju nam inteligenciju.
Jer, i u „3. oktobru“ je primljeno par savetnika direktora čim je Sima zajahao.
I ko zna gde još.
A da reaguje i pobuni se – nema ko.
Ovi koji još uvek rade ćute ko bubice, sve nadajući se da neće baš njih da zakači otpuštanje, da će nešto da se desi u međuvremenu (pre stečaja) jer, jebem mu mater, ne može ovo večno da traje.
Ne može večno, slažem se. Ali još jedno dve godine može.
Sindikat ima svoju filozofiju po kojoj mora da štiti svakog zaposlenog radnika. Nevenka je sada pod njihovom zaštitom, dakle nema zime za nju.
Sindikat i inače sjajno štiti zaposlene kojima ne preti opasnost od otpuštanja. One kojima se ne smanjuje plata, takođe.
Ostale ne štiti niko.

O autoru

Zoran Stanković

30 komentara

 • „Sindikat ima svoju filozofiju po kojoj mora da štiti svakog zaposlenog radnika. Nevenka je sad pod njihovom zaštitom, dakle nema zime za nju.
  Sindikat i inače sjajno štiti zaposlene kojima ne preti opasnost od otpuštanja. One kojima se ne smanjuje plata, takođe.
  Ostale ne štiti niko. “

  Sindikat zaista mora da štiti zaposlene – članove sindikata.
  Ne verujem da je Nevenka Mirošević na bilo koji način pod nekom naročitom zaštitom sindikata. Sindikat je nije ni zaposlio. Sindikat niko nije ni pitao za mišljenje. Sindikat se očigledno ne pita baš za mnogo toga.
  Sindikat nije jedan čovek (na primer – predsednik Sindikalne organizacije Vodovoda). Sindikat su zaposleni – članovi te Sindikalne organizacije. Ja imam utisak da ostalim zaposlenima ne smeta to što su dobili Nevenku Mirošević za zamenika direktora. Kakve to ima veze sa sindikatom?
  Ali, istina jeste ovo – čim se neko domogne radnog odnosa, taj isti odmah stiče i izvesna prava koja proističu iz tog radnog odnosa – Zakon o radu.
  Dakle, kriv je direktor što izmišlja radna mesta za odbornike (koji sa druge strane, glasaju da neki drugi ljudi ostanu bez pola i to bez otpremnina i svega ostalog što im pripada), a ne sindikat.

 • De, de… samo sam aludirao na to što sindikat nije spasio sve one nesrećnike iz dve ustanove i jednog preduzeća koji su šutnuti u dupe bez socijalnog programa.
  A svakako ne mislim tu na predsednika veća i još par članova tog tela koji zaslužuju svako poštovanje, već na sindikat generalno, koji je jasno pokazao svoju nemoć kad su gašene ustanove i zaposleni ostajali bez posla.
  Činjenica je da najjače oružje (štrajk i protesti) koje je sindikatu na raspolaganju nije upotrebljeno kad su te ustanove/preduzeća gašene, a da će Nevenki morati da se pruži, recimo, besplatna pravna zaštita ako se sutra posvađa sa Debelim i dobije otkaz.
  Ja znam da sindikat čine svi članovi, ali ne znam zašto je tako. Odnosno, nije mi jasno zašto se ne isteraju oni koji, na primer, ne poštuju odluku o stupanju u štrajk. Osim ako nije u pitanju neki prozaičan razlog kao što je članarina.
  Čemu služi masovnost neke organizacije ako ona ne može da se upotrebi? Mahanje brojnim stanjem sindikata nikoga ne može da uplaši više.

 • Nevenka može da dobije besplatnu pravnu zaštitu samo ako je član sindikata. I ne samo ona, nego i bilo ko drugi.
  Zašto sindikat nije spasao „sve one nesrećnike iz dve ustanove i jednog preduzeća koji su šutnuti u dupe bez socijalnog programa“? Ne vuci me za jezik. Iz poštovanja prema izvesnim osobama koje su tamo radile ne želim da napišem sve ono što znam.
  Da se gase ove dve ustanove, predsednik Veća je saznao od iste osobe od koje sam saznala i ja u sredu pridveče (u četvrtak je bila sednica), dok su zaposleni u ovim ustanovama to znali još istog tog dana ujutro, a da se niko od njih nije obratio sindikatu. Nikakav pokušaj da se pronađu njihovi predstavnici sindikata niti bilo ko od zaposlenih da se nešto pokuša – nisu urodili plodom.

  Ja uopšte ne branim sindikat kao takav – naprotiv, ja ga napadam. Sindikat su svi članovi sindikata koji mirno sede i ćute i čekaju da padne plafon. Neki i dočekaju.

  „Činjenica je da najjače oružje (štrajk i protesti) koje je sindikatu na raspolaganju nije upotrebljeno kad su te ustanove/preduzeća gašene,“

  Naravno da nije. Nije imao ko da ga upotrebi.

 • Ne raspravljamo se.
  Samo diskutujemo.
  Naravno da postoje kriterijumi za brisanje iz članstva sindikata. Veoma su konkretni i jasni.
  Na primer, ja još nisam čula da je smenjen sa mesta predsednika sindikalne organizacije i izbrisan sa spiska članova neko ko se istovrmeno bavi i politikom i član je neke od stranaka.
  Treba li da nabrajam?
  I takvi zastupaju radnike. Onda ne treba ništa da čudi.
  Mene jedino čude ti radnici. Posle je đavo kriv.

 • E, pa eto… samo i za obične članove bi morali da postoje kriterijumi. I da se ti kriterijumi poštuju, naravno.
  Kao što rekoh, masovnost nema nikakvog značaja ako ne može da se organizuje jedan običan štrajk.

 • Krajnje je vreme da se zabrinu svi koji rade u „lokalnoj administraciji“. Na poslednjoj sednici Veća Samostalnih sindikata Opštine Bor predstavljen je Nacrt Zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u lokalnoj administraciji.
  Ovim Zakonom biće obuhvaćeni svi zaposleni u organima jedinica lokalne samouprave, javnim preduzećima, ustanovama (osim ustanova u oblasti obrazovanja, zdravstva i predškolskih ustanova), privrednim društvima i drugim oblicima organizovanja čiji je jedini osnivač lokalna samouprava. Na to se misli kada se kaže: lokalna administracija.
  Ovim Zakonom (ako se usvoji, a verovatno hoće), predviđeno je da, osim ostalog, lokalna administracija (dakle sve što je gore pobrojano) do 31. 12. 2009. godine usvoji akte o sistematizaciji radnih mesta i to tako što će se odrediti prosek broja zaposlenih na 1000 stanovnika (postoji tabela u kojoj se prosek određuje prema broju stanovnika po poslednjem popisu stanovništva). Onda će se broj zaposlenih smanjivati za 10, 20 ili onoliko procenata koliko to bude potrebno da bi se ispoštovao zakon, tj. za onoliko procenata za koliko se pokaže da ima više zaposlenih u odnosu na određen prosek.
  A direktori javnih preduzeća zapošljavaju i zapošljavaju… Bez ikakvog reda i poretka. Izmišljaju radna mesta, a ne razmišljaju o dobrobiti preduzeća/ustanove, zaposleni su poslednja rupa na svirali.

 • Malopre slušam na vestima da se ovo smanjenje zaposlenih ne odnosi ni na zaposlene u komunalnim preduzećima. E sad. ne znam da li u komunalna preduzeća spadaju i vodovod i toplana ili ne? Ako je tako, odakle će da budu otpušteni ljudi? I da li to znači da će od sada stranački kadrovi samo u „3. okotobru“ da se zapošljavaju?

 • U Nacrtu Zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u lokalnoj administraciji piše upravo onako kako sam napisala u svom komentaru, dakle, prepisala sam.
  Tu piše da se odnosi i na javna preduzeća. Na sve čiji je osnivač lokalna samouprava.

 • Mnogo toga je ovde rečeno, naprimer: o zloupotrebama zapošljavanja i otpuštanja radnika, o nefunkcionalnoj ulozi sindikata, itd.

  Zajednička činjenica za sve navedene zloupotrebe i nefunkcionalnost sindikata su nakaradna politička shvatanja u glavama političkih moćnika iz senke i njihovih ulizica i uvlakača iz reda običnog građanstva.

  Naime, još u vreme Tita i Miloševića instalirani su naopaki izborni postupci, tako što su pomenuti diktatori sa vrha vlasti postavljali kadrovsku strukturu odozgo naniže sve do svojih izbornih baza, sačinjenu od ulizica i uvlakača nad kojima su uz pomoć državne bezbednosti i policije imali apsolutnu kontrolu. Oni koji su pokušali da se otrgnu takvoj kontroli bivali su politički, radno pa čak i fizički likvidirani u zavisnosti od toga koliko su se tim činom zamerili vrhovnom vladaru. Takav sistem vladanja nasledio je i sadašnji predsednik Tadić i pošto ne preduzima mere za reformisanje državne bezbednosti znači da mu to odgovara i imponuje.

  Vrhovnom vladaru verno služe lokalni vladari iz senke koji preko svojih partijskih poslušnika odlućuju o životima i sudbinama nas običnih građana.

  Sistem vladanja odozgo naniže postavljen je tako da niko od postavljenih poslušnika u bilo kojoj instituciji, zbog direktne opasnost po život i materijalnu egzistenciju svoje porodice, ne sme da vladarima otkaže poslušnost.

  To u praksi izgleda kao da su se poslušnici i uvlakači zbog sopstvenog interesa stavili u službu zemaljskih đavola od kogih se više boje nego od Boga i znam neke od takvih koje zbog prodate duše đavolu grize savest i redovno odlaze u crkvu ili manastir i daju dobrovoljne priloge ne bi li tako pred Bogom otkupili svoje prodate duše đavolu.

  Znam da ovo mnogo liči na neki verski komentar ali suština je u tome da mnogo ima prodatih duša zbog naivnog verovanja da će im Bog oprostiti grehe ako nekoj crkvi ili manastiru daju dobrovoljni prilog.

 • Zna li neko ko je platio letovanje u Kotor radnicima JKP 3.Oktobar, stambenom i neznam kome još?? Vest je bila na TV Bor kao idu socijalni slucajevi ali sam nacuo da je to neki dil sa vlasnikom hotela u Kotoru. Dnevno je koštalo oko 3000 din po osobi!

 • Da li znate da su Slavisa Randjelovic(inace bivsi sef marketinga Srifa) i Mirkovic KUMOVI?

  On ima jos 4 meseca do penzije,sto ne znaci da ce otici.Bolju firmu nisu mogli da izaberu.Vodovod ne moze da sugasi(ni po kom osnovu)a pare teku li teku.Voda mora da se pije.Potez im je EXTRA.

  U marketingu Srifa,kod Slavise je sve moglo da prodje ne mareci za cenovnike,javne nabavke.Teklo je kao na cesmi i odlazile su pare pre nego sto stignu do racunovodstva.

  Kako ce takav covek da se ponasa u JKP Vodovod-u?Ja mislim mnogo gore nego u Srifu.

  Ima se-moze se.

 • Sto se tice sindikata-

  Sta je gasenje tri preduzeca u poredjenju sa radnickim sportskim igrama negde na moru?

  Kada sam ja ovde (u stvari na opstini)pisao o tome da je Trujkic mnogo puta zaobisao Srif,vecina me je kinjila.Dolazili smo i do toga da je Darko Stojadinovic nakon uzaludnih pokusja da ga dobije telefonom ili nadje licno, izasao ispred Pelivana da ga presretne kad se svrati iz opstine da bi se posavetovao sa njim sta i kako dalje.

  More,sta su svi oni nama radili samo mi znamo.

 • @Mitar/neda

  Istina je da ni ja ne volim da pročitam ni čujem kritiku na račun Dragiše Trujkića. Ne zato što smatram da je on bezgrešan, daleko od toga, ali čvrsto verujem u to da taj čovek daje sve od sebe i da je mnogo puta bio sam na suprotnoj strani braneći interese onih koji se čak nisu udostojili ni da se pojave (videla i svojim očima).
  Neću da govorim u ime drugih, ali nama, zaposlenima u kulturi je mnogo pomogao, više nego bilo ko drugi pre, bilo je, naravno i onih kojima naprosto nije mogao da pomogne, jer oni sami nisu dozvoljavali da im se pomogne.
  Razgovarala sam svojevremeno sa Darkom nekoliko puta i stekla sam utisak da problem u ŠRIFu i sa štrajkom nije nastao zbog Dragiše Trujkića, već su problemi bili u vama samima. Dragiša nikada nije komentarisao niti prepričavao šta se dole događalo (pogotovo ako predstavnik sindikata ŠRIFa nije bio prisutan), mnogo toga sam čula od samih zaposlenih, samo je jednom prilikom rekao da „gori kolektiv u životu nije video“ (u smislu međuljudskih odnosa), da tamo niko ni sa kim ne može ništa da se dogovori i da sve to neće izaći na dobro.
  To da ga je „Darko presretao“, ništa ne čudi, svi se dovijamo na razne načine da se sa njim sastanemo, jer je taj čovek rastrzan na sto strana, svi ga zovu, svima je dogorelo do nokata, niko ne može da čeka, a on je JEDAN. Najbolje bi bilo da ga svi dočekamo ispred Doma kulture i lepo ga raščerečimo (to bi izazvalo ovacije kod direktora), ali mislim da ni to ne bi mnogo pomoglo.
  Kada je, nakon gašenja ŠRIF-a i dve ustanove, sazvana konferencija za štampu, osim novinara i snimatelja koji su došli po zadatku, nije bilo predstavnika zaposlenih. Ja sam insistirala da neko od vas dođe, a onda smo čuli da je vaš predsednik sindikalne organizacije postavljen za likvidacionog upravnika, pa je Čeda (čini mi se) pozvao (tek tada) telefonom zamenika predsednika SO, koja je i došla.
  Isti taj Dragiša doveo vam je, sećaš se, ljude pred ŠRIF, veoma besne ljude – i rizikovao da neko tamo napravi štetu na zgradi ili nešto još gore – a vi ste ostali (osim par ljudi) iza zatvorenih vrata i čekali da vam neko drugi smenjuje rukovodstvo koje vam je pravilo štetu i guralo preduzeće u propast, a vas na biro rada.

 • @AnaJ
  Bas su neki ljudi da ih zive oplaces!
  Paf je jedno cudo koje gleda iskljucivo kako da ostane u fotelji sindikalnog lidera
  Samo od RTB-a je dobar nekoliko hiljada evra.
  Usput igra redovno fudbal i vozi bicikl.
  Uopste, ti sindikalci su cudna fela, djubrad jedna nevidjena.
  U RTB-u su vec nekoliko eona na celu sindikata:
  Gara,
  Jadran,
  Negovan,
  Goran iz RBM (Sosa mu dao BMW na koriscenje),
  Negovan…
  Pi.ke jedne nevidjene.
  Kukavice i plasljivci.
  Kazem i siguran sam u to, misle samo na svoje guzice.

  Edit by Zoran:
  Nešo, ovo što sam ti editovao stvarno nije bilo na mestu.
 • Neša@
  „Samo od RTB-a je dobar nekoliko hiljada evra.
  Usput igra redovno fudbal i vozi bicikl.
  Uopste, ti sindikalci su cudna fela, djubrad jedna nevidjena.“

  Iskreno, ja u potpunosti razumem tvoj revolt, jer otprilike znam o čemu govoriš. Jedino mislim da bi za ove hiljade evra morao da imaš neki dokaz. A to što čovek igra fudbal i vozi bicikl, da li je to neki zločin?
  Eto ovaj deo baš i ne razumem.

  A ti, Zorane, šta si onda editovao, ako je ovo ostalo?
  Zašto je čovek đubre ako vozi bicikl i igra fudbal?
  Ako je on profesionalni sindikalac onda ne treba da radi sve ono što radi sav ostali normalan svet?

  Ostale pobrojane sindikalce iz RTB-a i ne poznajem baš najbolje, oni su velike face i ne mešaju se sa nama malim sindikalnim smrtnicima iz javnih ustanova. Kad kažem „mali sindikalni smrtnici“, ja se, naravno, šalim, jer sebe ne smatram nikakvim sindikalcem, stvarno bi smešno i bilo, jer ja jesam predsednik jedne male sindikalne organizacije, ali apsolutno nemam nikakvih pogodnosti zauzvrat, neki specijalni tretman, ili, nedajbože novčanu nadoknadu, kancelariju ili sekretaricu. Imam samo glavobolju i dodatni posao. Ali, neko naprosto, MORA i to da radi. Za sada – ja sam ta.

  P. S.
  Ako ne valjaju, što ih radnici ne smene?
  Evo, do kraja novembra treba da se sprovedu izbori u sindikalnim organizacijama. Radnici treba da smene sve one koji ih nisu pošteno zastupali, koji su radili isključivo za sopstveni interes. Sada je prilika.

 • @Neša, ti si zaista seronja. Zorane samo probaj da edituješ.

  Pa kako te nije sramota, ako je RTB pomogao Pafu kad mu je bilo teško, da li to znači da treba da bude nepokretan da bi ti bio zadovoljan, ili da bi time RTB opravdao uložena sredstva.

  RTB je pomogao (ako je uopšte pomogao) da bi radnika osposobio da radi i da zaradi za život, i umesto da budete ponosni …

  Treba da te bude sramota!

  Dakle, svakom kome RTB pomogne, ako mu ne dao Bog zatreba jednokratna pomoć, ili višekratna zbog bolesti, ne sme da ozdravi, treba da umre!

  tako kaže i misli bivši Upravnik jednog pogona.

  Ja da ti kažem, razjurila bih vas iz direkcije ko pacove, pa se ne bi izlupavali gde stignete tako besposleni.

 • Edit by Owner:
  Još jednom te opominjem Nešo, ali sada poslednji put. Sledeći takav komentar će da znači banovanje

  A Suske je opajdara koja u Sumpornoj otkuca tri stavke na kompjuteru i onda po ceo dan vata zjala na netu, i sve vidi najcrnje,sa njom ne zelim da polemisem.

 • @Nešo, ono što Suske može da uradi što na kompjuteru što ovako, ti jadan ne možeš ni da sanjaš.,jer pojma nemaš.

  Školovao si se po kafanama i bircuzima.
  A što se tiče neta na poslu, bolje me ne vuci za jezik, i proveri da li dole postoji uopšte neki fiksni telefon.

  Jadan si, pa nema kud.

 • @Nešo, a s’obzirom na tvoj „nivo“ mogu samo da zamsilim od koga si dobio info, od onih koji misle da kompjuter samo staviš na sto i on sam sve radi.

  Ti pomisliš i on uradi.

  A opajdara si ti, jer ništa ne radiš samo visiš na netu i pričaš gluposti.

  O tome da li ja vidim najcrnje ili realno, ti nisi kompetentan da komentarišeš.

 • Nisam završila …

  Samo da pitam još Nešu, kad se raspitivao o meni, da l’ su mu doušnici rekli ko je taj ko pokriva šihte i ko je pokrivao onima koji danima i godinama ne dolaze na posao i o onima koji dođu pa ne ukucaju ni ta tri broja u kompjuter jer ne znaju da ga uključe, a ne znaju ni brojeve ….

 • Pročitala sam Nešin komentar pre editovanja… Ne mogu da komentarišem tako nešto. Jedino bih dodala da RTB i treba da plaća svima koji su na radnom mestu doživeli tešku povredu, opasnu po život, kao što se to dogodilo Dragiši, na primer. Odatle verovatno (nisam baš stručnjak) proističu i sve ostale bolesti koje su ga zadesile.
  Međutim, Neša to ne zna, očigledno, ali zna da zaviri u tuđi novčanik i tuđi zdravstveni karton.
  Stvarno nije u redu. Blago rečeno.
  I, šta je ono trebalo da znači? Da Dragiša uzima hiljade evra na lepe oči, a onda ode da igra fudbal i vozi bicikl jer u stvari i nije bolestan? Sramota.
  Ne, najbolje bi bilo da legne u krevet i crkne, to bi RTBu uštedelo nekoliko hiljada evra.
  Zgrožena sam.
  I stvarno je neprimereno da se ime ovog čoveka u ovakvom kontekstu provlači ovde po ovom blogu.
  Uopšte ne pravim razliku između ovakvog „razmišljanja“ i one svinjarije Bobana Jovanovića na TV Bor u maju ove godine.

 • P. S.
  „Ne, najbolje bi bilo da legne u krevet i crkne, to bi RTBu uštedelo nekoliko hiljada evra.“

  A i ovim džukelama što nas načisto upropastiše – uštedelo bi mnoge neprospavane noći i kidanje živaca. Bar nekom da lakne… Da nesmetano mogu da nastave sve ovo što su do sada radili – do poslednjeg Boranina.

 • Nešino komentarisanje na račun Pafa ne zaslužuje više da se spominje.
  Kao što rekoh, sledeći put će biti banovan.
  Inače, Pafu kapa dole za ovo što je izgovorio na sednici Skupštine opštine.
  Optužuju ga da vodi političke diskusije, a ne kažu sa koje to pozicije radi. Za istu stvar ga optužuje i vlast i opozicija.
  Ali naravno, ima tu poltike, nije da nema. Paf je, kao i svaki normalan čovek u ovom gradu protivnik svih koji danas sede u Skupštini.
  U Boru vlast nikada do sada nije bila ovoliko odvojena od građana koji su je birali.
  Prosto, na jednoj strani su odbornici (svi zajedno), a na drugoj – građani.

 • „Prosto, na jednoj strani su odbornici (svi zajedno), a na drugoj – građani.“

  Baš tako.
  Muka mi je više da slušam kako niko ništa ne zna, niko ne zna da su ugovori sklapani direktno sa članom Opštinskog veća, niko ne zna tačno koliko je to sve koštalo opštinsko budžet, samo traže nove podatke iznova i iznova. A i vrapci na grani sve o tome znaju.
  Najkrvaviji mi je onaj matori Mirković. Evo i taj se narodni zastupnik KONAČNO javio za reč, ali ne da zastupa one koji su ga tu izabrali, već da odbrani firmu svoju i svog mezimca.

  Dalje, niko ne zna kako je Toplana trošila kredit, niko ne zna kolike su plate menadženta preduzeća čiji je OSNIVAČ opština.
  Dalje, moram da odam priznanje odbornicima i odborničkim grupama na vlasti za najnoviji epohalni kadrovski BUM, a naročito
  Milutinu Simiću, multipraktik stručnjaku za sport, gradsko zelenilo, kontejnere i kotlove.

  Osim toga, opet molim članove DS-a, da kad žele da diskutuju o nečemu, prethodno se dobro raspitaju o činjenicama, da ne bi morali da se zadovolje sa paušalnim odgovorima tipa „sindikat organizuje „zimsko ljetovanje“ u Dobroti kod Kotora. Da ste se bolje raspitali, ne biste progutali ovakvu laž. Možda iza ovog stoji neka sindikalna organizacija, dovoljno moćna da ovu svinjariju proturi u javna preduzeća i ustanove, ali ne sindikat u celini.

  I kažite ovom Srđanu Marjanoviću da se popriseti svih problema na koje je sindikat ukazivao dok je on bio predsednik opštine, a on se pravio Toša. Zato ne treba da sada lije „krokodilske suze“ nad sudbinama radnika likvidiranih preduzeća i ustanova i da za to sve okrivljuje „predstavnika sindikata“ i sindikat.

  Ovo licemerje stvarno prevazilazi sva, pa i ona njluđa očekivanja.

  A najsmešnije od svega je kako su se uvredili zbog termina „oduvati“, koji jedini na pravi način treba da označi ono što će se dogoditi ako se ne zaustavi ovaj život nedostojan ljudi.
  A još je smešnije što ih nije vređalo kada ih je Saša Mirković iz sednice u sednicu čašćavao raznim epitetima i smejao im se u lice.

Napiši komentar

/* ]]> */