Aktuelno Specijal Некатегоризовано

Opštenarodna zavera

Kad je ono onaj drmnuo bivšeg kapitalnog ministra i potrefio ga baš u mesto gde je operisan a naročito u klemovanu venu a bivši pobesneo jer su mu lekari rekli da godinu dana ne sme da dobije udarac u glavu a posle može, pa ja sve to gledala, uznemirlilo mi se srce, ako se tako zove ono što se dešava kad gledam nasilje u bilo kakvom obliku.

(photo: vukajljia.com)

(photo: vukajljia.com)

Posle kad mi se srce smirilo ja onako ljudski, šta ću, mislila – jebi ga, druže Veljo, isto mi tako treperilo srce kad si šutirao novinare, optuživao novinare da su ti seksualno uznemiravali ovce, dovodio Samantu Foks da te podseća na mladost, pričao kako si napravio bazen jer te mrzelo da putuješ do Beograda na terapiju a mor’o si, jebi ga, da plivaš, Morava ladna a i gde smeš brzacma da veruješ, i kad si Bećkovićki rekao da ti puši, i kad nisi hteo da pokažeš Ugovor o koncesiji jer ti se tako može, i kad si rekao da Srbima Ugovor o koncesiji treba da bude Sveto Pismo, ti veliki pravoslavac, i kad u skupštini kažeš – Nismo mi male Djokice, sve mi, bre, srpski jezik ogadi, i kad si rekao da jednom nedeljno decu vodiš na test – sa’ćemo vidimo je l’ duvate il ste na nekim težim drogama, pa ja ispala neodgovoran roditelj, i… imaš, brate, bisere a o ispadima da ne govorim.

Šta mi je sve padalo na pamet i kome sam u sebi nanu naninu za sve one naslove- Velja nokautiran – kad, bre, sem ako nisi, druže Veljo, naknadno kolabirao kad te stigao pretprljeni stres, pa ono – Velja udaren od pozadi, gde je, bre, političarima potiljak a gde lice, pa tako, bilo tih kretenskih naslova koliko hoćeš.

Sve u svemu, zlo biće u meni poče da se divi onom što ga je opandrčio, kako da se ne divim kad ga udario napred al’ od pozadi, potrefio baš u klemovanu venu, nokautirao ga a on ostao na nogama, svaka mu čast, izveo čovek čudo nevidjeno.

Da opravdavam – ne opravdavam, da batine pomažu političari bi danas bili bar malo pristojniji, nije moguće da ih nisu lemali ko volove u kupusu kad su bili mali. Lepo se vidi, toliko su nevaspitani i bahati da je to čudo jedno, a nisu mogli preko noći od finih da postanu to što jesu kao što umeju da hvalospevišu o svom detinjstvu.

Elem, objavi Velja u trenutku incidenta – sreća da nije imao pištolj jer da je imao on bi po kratkom postupku, k’o na prekom sudu, jerbo bagra koja ga je udarila i nije zaslužila da živi. I? Niko ništa. Pardon, nije ništa, ubrzo se ministar Dačić, onaj što ga je Velja obarao sa položaja malog od palube bivšem predsedniku, oglasio izjavom da Velja sad ima dozvolu za nošenje pištolja. Obratite pažnju, ne za držanje nego za nošenje. Razlika je. Kad imate dozvolu za držanje možete da ga držite kod kuće i povemeno pogladite kao kućnog ljubimca, sa dozvolom za nošenje možete da ga nosite gde hoćete, vitlate s njim u svakoj prilici, kad je loša muzika u kafani, kad neko ispred vas vozi sporo, kad vas popreko pogleda, kad padne sneg a naročito kad neko hoće da vas ubije pred svedocima, na sred ulice i potpuno sam.

I tu je problem. Neko ne sme da udara, neko sme da ubija, u perspektivi, uz blagoslov unutrašnjih organa. To, bre, u ovoj zemlji normalno da normalnije ne može da bude.

Ko je čarobnjak Dejan Stojadinović, koji je drmnuo Velju, jednim udarcem uspeo da ga udari nekoliko puta, i od napred i od pozadi i sa strane, i na kvarno i očigledno, da l’ mu se smučilo, da l’ nije, ko iza njega stoji ili ne stoji sad i nije važno. U jednom je Stojadinović u pravu – svi su ista… dodajte po sopstenom izboru. I Stojadinović je glup. Sam ili za nečiji račun, svejedno.

I tako, kad se desi nešto u ovoj zemlji, naročito kad se desi glupo, na Facebook-u ekstrapopularnoj društvenoj mreži odma’ osvanu grupe podrške. Onomad jedna od tih grupa je rasla, rasla, prestadoh da pratim koliko članova ima, podržavaše Kristijana Golubovića, množiše se, da ih čovek pita u čemu ga podržavaju ubio me bog ako bi iko od njih znao. Nema veze, aj’ da nas ima, klikću isto tako glupo koliko je glupo ono što kao podržavaju. I ja sve to kad gledam mislim – ovaj narod samo klikće, nema veze gde i zašto, imaju miša, što da ne klikću, da malo misle ne bi. Računam, sve je to zezanje. I nerviram se zato što svako zezanje preti da postane ozbiljan stvar. Ume to da se otme kontroli.

Normalno je onda da na Facebook-u odma’ osvane i grupa podrške Stojadinoviću, možda ga neko stvarno podržava – ako, brate, uradio si ono što ja ne smem, možda je samo hteo da vidi koliko glupih ima na toj mreži, ko zna. I krenuli miševi diljem naše domovine da klikću na pridruživanje.

Ono što kliktači bez razmišljanja previdjaju je da su se i u ovoj zemlji dosetili da narod ipak koristi internet i da se na tom internetu nešto piskara i da sve to ne mora da se svidi vlasti, ministrima, poslanicima a nadasve pripadnicima MUP-a na čelu sa onim što izdaje dozvole za ubijanje onima koji su odavno pokazali da baš nisu uračunljivi. Glupava fejsbuk podrška, uglavnom onih koji pojma nemaju ko je Velja Ilić a ni Dejan Stojadinović je mnogo opasnija po društvena gibanja, zemljotresa i sveopšteg sranja u zemlji al’ dobro došla da se ovaj napad sa elementima pokušaja ubistva digne na nivo.

A sad ono glavno – ja subotom kupujem sve dnevne novine. Budala! Al’ moram da vidim ko je kako od svih objektivnih i nerežimskih a i neopozicionih novina ispratio proteklu nedelju. I tako sam kupila i ‘’Pravdu’’. To je onaj časopis što je do skoro bio radikalski a sad je napredan. Online izdanje ne postoji, ažuriraju podatke ima prilično vremena, to je težak posao, da ne tražite.

U današnjem izdanju ‘’Pravde, od 13.02. izašao je tekst na dve strane sa nadnaslovom ‘’Ekskluzivo: Spisak svih idiota koji na ‘Fejsbuku’ podržavaju nasilnika; naslovom ’’Djindjić, Ulemek i Labus pozivaju na linč Ilića’’ i podnaslovom ‘’Napad na Velimira Ilića podržava gotovo 18 000 ljudi, a dnevno Stojadinovićem fan klubu pristupi viš od hiljadu novih članova.’’

Da ne bude zabune, Djindjić, Ulemek i Labus su nickovi. Nekih idiota, kako navode. A da ne bude zabune MUP Srbije inenzivno ispituje pretnje smrću Velimiru Iliću koje mu upućuju fanovi Stojadinovića. A da ne bude zabune objavljeno je nekoliko stotina imena iz ove grupe fejs budala. Objavljene su i slike mladin, napupelih i dekoltiranih devojčica od nekoliko leta. Kako najaviše objavljivaće imena ‘’idiota’’ i dalje, sa sve slikama, sve dok ne objave svih 18 000 a i više ako ih bude.

Toliko. Vi klikćite. Dajte razloga medijima da, kako rekoh, sve ovo dignu na nivo opštenarodne zavere protiv sveca imenom Velimir Ilić, pomozite im da spinuju stvarnost, šta vas briga, to je samo jedan klik mišem. Imate čast da vam slika bude objavljena u novinama što nije tako lako, nema veze što je to nedozvoljeno. U novinama ste! Kad može svaka šuša možete i vi.

Samo ne zaboravite da živite u policijskoj državi. Možete da mi verujete a možete i da mi ne verujete. Nekad se zbog mnogo nevinijih stvari, pesme na primer, mnogo ljudi našlo na jednom ostvru da revidira stavove. Ovde je pitanje trenutka kad će nešto slično nekome da padne na pamet a sve po sistemu oprobanih metoda.

I na kraju, nisam član niti jedne grupe, nasilja se užasavam i fizičkog i ovog svakodnevnog, prikrivenog i od ovih što nas mnogo vole pa od te njihove ljubavi pucamo po šavovima.

Politički i društveno sam korektna, što bi rek’o predsednik – ja bih sve mirno i demokratskim putevima.

Al’ ume svašta da mi padne na pamet, od pljuvanja pa na dalje, nego ne mogu da dobacim.

Ako mi se desi da vidim Ilića preći ću na drugu stranu, mada… nema šanse… sve ovo vam je igra u kojoj smo ulog mi.

A vi klikćite, igrajte, šta vas briga, kad nemate svoj scenario igrate po tudjem, tako vam je to.

U društvenim a nadasve političkim igrama neko uvek ispadne glup.

O autoru

Mirjana Mimica

6 komentara

  • Opet prvi komentar, bravo za JA.
    Mislim da je autor (opet ja izokola), ovde precenio Facebook kao nešto što se može smatrati merodavnim. Moje iskustvo pokazuje da je veliki broj korisnika pomenutog FB član skoro svih grupa na koje na leti. Najbliže istini je da korisnici samo klikću i ne gledjau gde. Prijatelji im pošalju pozivnicu za grupu i oni po automatizmu prihvataju. Prihvataju i prijatelje bez obzira da li ih poznaju ili ne. Šalju poklone, prosleđuju automatski generisan poruke u pravom smislu FB je prepun „spam-a“. Ja lično nisam baš siguran u koliko sam grupa kliknuo da prihvatam članstvo, mada sam siguran da nisam u grupi pomenutog lika iz teksta, ali kako moj nalog na FB koriste i moji ukućani, ko zna, možda je neko i kliktao (moraću da proverim). Ako pak državni organi tipa SUP-MUP-PU uzima stanje na FB kao činjenično stanje onda je pomenuti otok bio „malji deca“ pa mi ostaje da dodam samo „Tito vrati se sve ti je oprošteno“.

  • Najnevaspitaniji „politicar“ je Velja Ilic. Najveci demagog je Aleksandar Vucic. Ma ovo sa Veljom sve je farsa i predstava za nas „raju“. On sebi svasta dozvoljava i da kaze i da ucini pa verovatno i da ubija, zasto da ne, moze mu se. Sve je to kako se kaze jedno veliko …………. Smucili su mi se svi ti politicari i njihovo ponasanje.

Napiši komentar

/* ]]> */