Aktuelno Izdvojeno Некатегоризовано

Predsedniku nema ko da piše

Dragi predsedniče, trpeh, trpeh, pa ne mogu više, moram da Vam se obratim povodom dva nemila dogadjaja koji ovih dana ruše Vaš mukotrpno stečen ugled, što u zemlji, što u svetu, što na raznoraznim rejting listama. Moje iskreno saučešće.

Nešto sam tanka finansijski ovih dana, znate kako je u Srbiji, najjeftinijoj zemlji u regionu a i šire, a i vreme je zimnice što znači da nemam vremena inače bih do sad već zakupila bilbord nasred Terazija sa kog biste se Vi smeškali u svoj svojoj predsedničkoj veličini i lepoti dok Vam iznad pametne, sede, glave (kad je sedo mora da je i pametno) lebdi politički korektan zahtev – Pravda za predsednika!

Želim da Vam pružim punu podršku i da Vam kažem – Izdržite!, zbog ovog medijskog razvlačenja. Jes’ da Vi volite da Vas ima al’ ovo je prešlo granicu dobrog ukusa, razvlače Vas, brate, ko seljačku ‘armoniku, popadasmo igrajući ovo kolo oko te čaše šampanjca.

Ne znam kako dozvoliste da Vas ukadriraju sa čašom. ‘De su Vam bili savetnici za odnošenje sa javnošću i morate li da zabrljate kad god ostanete sami? I još u čaši šampanjac! Em je kriza, em nije sprski, em je na snazi princip strogosti, em ko će sad da Vam poveruje da Vi trezni izjavljujete ono što izjavljujete. Em posle utakmice!

Sad ćete morati da istrpite ako Vas neko fotošopira i zadene Vam za uvo navijačku baklju. Gde su mladi tu je i šega. ‘Oću reći, gde je utakmica tu su i navijači, gde su navijači tu su i baklje. Pa još kad se svemu tome doda patriotska euforija, eto nama fotosa za pokoljenja.

Al’ šta Vas briga, kad ste izdržali onoliko karminisanje, ono kad bi ona Parada koja nije održana a Vi uzdržano pokazali svoju homo-bi-trans korektnost, ova baklja dodje k’o cvet.

Nego, gde Vam pade na pamet da kažete ono – Jesam, drž’o sam čašu al’ nisam pio? To Vam je isto kao kad izjavite – Nećemo u EU bez Kosova, ‘de ćemo bez srca, sile nema, nemoj nas terate – pa sutradan izjavite – Naš jedini cilj je da udjemo u EU. Kako znamo i umemo! Na velika vrata, kroz iglene uši, četvoronoške, nema veze, ulazak je ulazak!

Sad nek’ Vam je bog u pomoći. Il’ jednostavno kažite da je Amfilohije blagoslovio i rek’o da Vi smete i da držite čašu i da posle izjavite da niste pili. Bog svevideći zna kako jeste. A on je jedini sudija. Njemu treba i da platite, mislim svaka se greška plaća.

Prosto me za Vas boli ovo malo duše što mi je ostalo a i to mi umal’ ne preminu kad videh kako se kotirate na listi najlepših šefova država i vlada. Pa zar Vi na 26 mestu! Vi, koga su žene Srbije proglasile najpoželjnijim muškarcem. Tako Vam i treba kad izjavljujete – držim a ne konzumiram. Komplet žene Srbije maštaju o noći provedenoj sa Vama a to podrazumeva i šampanjac, gde ste videli romantičnu noć bez šamapanjca, kad Vi – odma’ pa kiks!

Mora da je strašno deprimirajuće kad vidite da su od Vas lepši Putin i Obama, ako ćemo iskreno lepši ste od obojice zajedno. Je l’ vidite Vi kako je nepravedan ovaj svet? Nego, tešite se da ste lepši od Pape. A i mladji.

Nego šta htedoše da kažu sa ovim – You don’t have to say goodbye?

Ja jes’ da ne razumem baš najbolje engleski al’ kako ukapirah izreklamiraše Vas kao Vidovitu Kasandru, k’o da ste imali neko vantelesno iskustvo tokom kog ste se sreli sa bogom a on se prenerazio kad je video koliko spiritualnog duha ima u Vama i rekao Vam da hodite zemljom i nesebično delite svoj dar sa drugima. Sa nama, valjda. Kad svratite.

Ja baš ne verujem u duhove pa ni da se sa njima može razgovarati al’ ako Vi umete mnogo bih volela da mi pomognete da moji pokojni preci čuju šta imam da im kažem. I da priupitate mog pokojnog ujaka što nas ostavi u cvetu mladosti. Da l’ sam prava majka za moje dete me baš i ne interesuje, trudila sam se, al’ crkoh od radoznalosti da l’ na’vatah pravog muškarca, je l’ mi sudjenik il’ ponovo pogreših.
Podelite taj dar sa mnom. Plaćam pošteno, k’o ovi na aerodromu Ramada. Znam da neću imati drugu šansu.

Pomozite mi da nadjem odgovore na pitanja koja me muče.

Srdačno,

Vaša spritualno sludjena Srpkinja , blago omamljena s’ tri pelinkovca, nije lako pisati predsedniku.

Niko me nije video, kunem se.

Do vidjenja. Do seanse, pardon!

Pravda za Vas!

Peace, Brother, Peace!

O autoru

Mirjana Mimica

1 komentar

Napiši komentar

/* ]]> */