Aktuelno Bor Društvo Некатегоризовано

Pregled nedelje

Protekle nedelje mediji su se uglavnom bavili pitanjem ko je kriv što u Boru nema grejanja.
Odnosno, nisu se mediji bavili time (ne sećam se da sam video ozbiljno novinarsko istraživanje problema grejanja u Boru, ali moguće je da sam nešto propustio), već su se političari prepucavali i jedni druge optuživali, a mediji su to prenosili.
Razmišljam kako bi izgledao igrokaz u stilu Pere Lukovića sa akterima cele ove priče oko grejanja.
Čak sam probao nešto i da napišem, ali ne vredi. Smrzao sam se juče i izgubio svaki smisao za humor. Osim toga, ako bih hteo da tekst iole podseća na stvarnost, u njemu bi moralo da bude toliko psovki da mi uredništvo nikada ne bi dozvolilo da ga objavim (pod uslovom da uopšte skupim hrabrost da tako nešto pokažem AniJ).
Zakuvalo se prilično i mnogo štošta je isplivalo kroz dva kruga konferencija za novinare Rankića, Žikića, Mirkovića i direktora Toplane.

Nevinašca

Nevinašca

Plus pojavljivanja na registrovanim i neregistrovanim televizijama.
Tako smo saznali tačno koliko kome duguje Toplana (ako sam dobro sabirao i oduzimao, nedostaje još 100 miliona pa da dugovanja budu veća od vrednost čitave Toplane što bi automatski značilo stečaj), ali i da, na primer, opština dve godine nije plaćala svoje obaveze prema njoj. Saznali smo da zaposleni u Toplani igraju stoni tenis za (u proseku) 400€ mesečno, ali i da Rankić (za dva puta više para) ne čita dopise direktora javnih preduzeća.
Nesrećnik je pre desetak dana lepo sedeo kući i čekao da počne grejanje, a onda je sasvim slučajno okrenuo (nepostojeću) Televiziju Bor i čuo da uglja nema. Šta će, gde će, sazvao je na brzinu koferenciju za novinare, obavestio nas da on nije kriv ni za šta i najavio da će zato mirne duše da otputuje desetak dana u banju dok oni koji su krivi ne reše problem. Valjda će im deset dana biti dovoljno. Ako ne bude, može Rankić i da produži boravak.
A da ne ispadne da je baš toliki egoista, rešio je da i radnicima javnih preduzeća omogući po sedam dana besplatnog zimskog ljetovanja (kao u stara dobra vremena Vodica i Orebića, samo je sada još jeftinije – ipak je ovo van sezone). Ko će to da plati i kome, još nije poznato, ali koga uopšte briga.
Dragoslav Nikolić mu je na to onako kulturno i (u providnu foliju) uvijeno poručio da laže k`o pas i da je vreme da se država umeša i proveri šta se to dešava sa borskim budžetom.
Dragoslave, jagnjeta ti onog homoljskog, koja to država da se umeša? Ona Dinkićeva što ulaže u Topionicu? Idi begaj…
Od nekih drugih čuli smo neka druga obrazloženja.
Recimo, Žikić kaže da su za probleme sa ugljem krivi koncerti (LDP je to malo proširio pa dodao i auto trke plus finansiranje TV Pinka i enormno zapošljavanje), ali je Mirković odmah uzvratio da nije tačno, već da je ustvari za sve kriv Žikić i naprasno se prisetio kako je ovaj hteo da se ugradi 20% u pomenute koncerte, ali naravno, nema provizije kod bata Mirka. Sve čisto i transparentno. Dačićeva škola.
Kako bilo da bilo, direktor Toplane je potegao neke veze (ili je neko u Ministarstvu za energetiku shvatio da Dinkić neće imati kome da obećava novu Topionicu ako ovaj narod nastavi još mesec dana da se smrzava) i evo, od ponedeljka stiže ugalj iz Kolubare.
Ko je dao garancije i za koliko desetina miliona se na ovaj način uvećao dug Toplane, odnosno da li je prešao magičnih 500 miliona kolika je vrednost celog preduzeća, ne zna se.
Na koji način će se nabaviti ostalih 35 ooo tona uglja slabijeg kvaliteta takođe nije poznato. Da li preko Mirkovićevog ujke ili nekog drugog – videćemo.
Za vola na ražnju ispred biblioteke i novogodišnji vatromet ugalj i ne treba. Eventualno malo ćumura, ali to će da časti Sosa. Valjda će da pretekne nešto iz jebarnika u Banji.
Ili će da dođe Boško Ničić da nacepa pola metra drva i gotova stvar.
Ko će da peva videćemo, ali to nikada nije bio problem u ovom gradu.
Dok je nama Balaševića biće hleba u narodnoj kuhinji, a dok nam je Mirkovića biće i igara.

P.S. Preporučujem i detaljniji tekst na istu temu na „Borskoj inicijativi“

O autoru

Zoran Stanković

29 komentara

 • Koliko god ja ovde bio na strani D. Nikolića, ne mogu da ne postavim neka pitanja:

  – Da li je svestan da je onog trenutka kada je izvršio primopredaju sa svojim prethodnikom a da ne oformi komisiju koja će ispitati do detalja razloge za dubiozu u kojoj je zatekao preduzeće, sav nemar i kriminal koji se tamo dešavao natovario sebi na leđa?
  – Zašto do dan danas nemamo podatke o tome kako se Toplana urušavala?
  – Šta znači njegova izjava na poslednjoj konferenciji za novinare da je za propast Toplane kriv sistem? Da li je to aboliranje njegovih prethodnika ili zaista misli da je sve moralo da bude ovako kako je? I kako to da u drugim gradovima uopšte funkcioniše grejanje ako je za sve kriv sistem?
  – Budući da je na to mesto došao kao kadar DS-a (iako nije član), da li ustvari štiti nekoga iz te stranke svojim ćutanjem?
  – Na kraju, zašto ne podnese ostavku? Da li direktor Toplane ima neku drugu obavezu osim da obezbedi grejanje?
  Ako nije uspeo da ispuni svoj najvažniji (odnosno – jedini) zadatak zašto je i dalje tu?
  Nije kriv? Koga boli dupe zbog toga? On je najodgovorniji čovek u Toplani kako god mi gledali na stvar.
  Da li je mogao bolje ili nije je nebitno. Bitno je da grejanja nema i tu je tačka.
  Zašto prihvata da svojim ostajanjem na čelu Toplane bude predstavnik sistema koji kritikuje?
  Ja se slažem da sistem ne valja. Kad pogine Bris Taton u sred Beograda, Dačićeva je obaveza da podnese ostavku.
  Kad u Boru nema grejanja, obaveza direktora Toplane i predsednika Opštine je da podnesu ostavku.
  Ili je u pravu Miki Janošević kad je rekao ono što je rekao (Zoki pomozi mi, zaboravio sam njegovu čuvenu rečenicu kojom opravdava zašto odbornici ostaju tu gde jesu)?

 • He, he… Miki je rekao (otprilike): „Mi koji sedimo ovde smo krivi što je situacija takva kakva jeste i šta je normalnije od toga da i dalje ovde sedimo i popravljamo svoje greške?“
  Apsolutno sam saglasan sa tobom.
  Nema opravdanja da Dragan ostane na čelu Toplane (koliko god ga ja, zaista, cenio).
  Njega nisu smenili zato što je svima bilo jasno da Toplana prva puca i da će gnev građana prvo zbog grejanja da eskalira. Naravno da nisu hteli da tamo postave svog čoveka nego su ostavili kadar DS-a.
  To što Dragan ostaje tamo jeste na neki način hrabrost, međutim, osnovni demokratski principi mu zaista nalažu da podnese ostavku. On verovatno realno nije mogao da utiče na to da grejanje počne na vreme. Ali kakve to veze ima? Sorry, ali ako nešto nije moguće uraditi (bez obzira da li si za to lično odgovoran) zašto pristaješ da primaš platu za takav posao?

 • Tačno, na to se sve svodi.
  Ja neću da kažem da Dragan ne želi da podnese ostavku iz materijalnog interesa.
  Ja verujem da on tamo ostaje zato što je borac.
  Ali, ako si borac, budi to do kraja i u svemu. U poziciji je da otkrije mahinacije koje su dovele do situacije u kojoj je Toplana. Da razotkrije sistem koji je optužio. A ipak to ne radi. zašto? Da nema ipak i on lično neke veze sa institucionalizovanjem sistema koji kritikuje?
  Na ovom primeru stvarno može da se vidi kako sistem funkcioniše. Ili se uklopiš i plivaš u njemu ili te sistem gazi. Treća mogućnost je da sistem probaš da promeniš. A da bi ga promenio, moraš da ga razotkriješ. To ne mogu ja, ne može ni Zoran, ni njegov LDP.
  Ali Dragan je u poziciji sa koje to može da uradi.
  Zašto poziva državu, a svestan je (nije glup čovek) da se država već dugo ne meša u lokalne probleme jer ne ume da ih reši? E… pa zato što još uvek računa na DS koji državu vodi i traži prostor za sebe na nekim narednim izborima (možda grešim, ali meni na to liči). Zar ne bi bilo beskrajno efikasnije da istovremeno sa pozivanjem države da se umeša, serijom konferencija za novinare razotkrije sve što se u Toplani dešavalo prethodnih godina?
  Bilo bi, naravno, ali bi time razotkrio i gomilu umešanih DS-ovaca i zatvorio sebi vrata u toj stranci.
  Ovako sebe prikazuje i kao heroja i kao odličnu opciju za neki budući DS (em stručan, em heroj, em štiti „svoje“).

 • Deki
  A koji je tvoj interes da se toliko opterecujes Nikolicem? Imas mozda problem sto sve sto si naveo u mnogome je tacno? Mozda imas konkurenciju?
  Ja znam i neke druge price, recimo da je Dragan sve obezbedio da grejna sezona bude na vreme, ali da garancije koje su potrebne su izostavljene od strane nekih koji su sklonili svoju bulju posle previse pausalinih i netacnih izjava pa sada cekaju rezultat, a on ce doci kao bumerang tim istim ljudima…
  A sto se drzave tice, ni oni nemaju bas previse hrabrosti da se upuste u 500 miliona necega, bez garancija , ali imaju u Nikolica vise poverenja nego u neke druge koji se izdaju da su face, pa Dekijeve tvrdnje nisu bez osnova.
  Da je bilo pameti ranije, sve bi sada drugacije bilo, ali je Perica pojeo veliki cutek, pa sada razmrdavamo svoje mozgove u sred nedelje kad je vreme za opustene teme u tople radijatore…:P

 • @Deda: ovde je tema Toplana, naravno da će komentatori da se opterećuju Nikolićem, jer pobogu, on je direktor tog preduzeća.
  Kao što rekoh, cenim čoveka, ali sam 99% saglasan sa Dejanom.
  Odnosno, red je da podnese ostavku.
  Da to postavimo ovako:
  Da li bi ti podneo ostavku da nisi u stanju da obezbediš grejanje za školu ove zime (bez obzira da li to realno možeš ili ne)?

 • …jedan dan sam lozio ogradu, drugi dan tehnicku gradju a ako sutra ne dobijem ugalj bice svasta, veruj mi… Medjutim, Nikolic ne moze da lozi ograde i svasta nesto, nego mnogo vise od toga, pa samim tim njegovo angazovanje je na mnogo visem nivou. Problem je sto on zaista ne prica previse, ali radi dobro i trosi sve svoje resurse kako bi Toplanu vodio na pravi nacin. Iskreno , ne vidim razloga da on podnese ostavku, naprotiv. ALi vidim da neki drugi trebaju da se spale u istoj toj Toplani. Samo sto njih zabole stojko, a nista ne trose, samo skupljaju…
  A mi gradjani Bora kao ovce gledamo sve to, grejemo se na kulerima od kompova ( ko ga ima), i cutimo i trpimo.. Neka nas sisaju, nek nas trpaju…
  Pa se ti Zoki posle solidarisi sa Dekijem komentaorm na E-Stavu, a radijatori nam prazni…
  Govnjive motke bre, ali nema ko da mlati…
  Svi smo zadovoljni, svi uzivamo … Svima nam je fino. U nasem gradu sve funkcionise odlicno i besprekorno. Imamo vece zarade od Indjijaca, razvijeniji smo…
  Kakve bre ostavke, samo budala bi dala sada ostavku. Jos kad nas niko na to ne tera, kad svi u nas gledaju kao u nekoga ko „zasluzuje“ svoje mesto… Idealka u Boru…
  Pa ni 5000 glasova nisu dovoljna da bi bilo ko u Boru razmisljao o bilo kakvim ostavkama, svasta bre…

 • „Problem je sto on zaista ne prica previse, ali radi dobro i trosi sve svoje resurse kako bi Toplanu vodio na pravi nacin.“
  Radi dobro, al nama hladno? Toplana je 2003-e radila sa 70 zaposlenih, a danas sa 160.
  Plate – najveće u gradu. Dugovi – najveći u gradu.
  Super radi. Sve je sredio, samo još da mu neko da pare za ugalj. Ili garancije, što je isto, jer je već najavio da Toplana neće moći da servisira prethodni kredit za koji je garancije dala Opština.
  170 milona ode očas posla.
  Ja ne kažem da je mogao bolje, probaj da napraviš razliku.
  Ali to što radi nije dovoljno da bi grejanja bilo i prema tome, nije u stanju da uradi ono za šta prima platu. Grejanja nema, a on je direktor.
  Dakle, zbogom.
  Isto važi i za Rankića.
  Govnjive motke… slažem se. Oćeš da ja i ti uzmemo motke i da krenemo da mlatimo Rankića i Nikolića? Evo, ja sam za, a ti?

 • @Deda:
  Mislim, Švrća ti je prijatelj, OK, cenim to. Rekoh da nemam ništa protiv čoveka, naprotiv.
  Ali nema načina da opravdaš to što ne podnosi ostavku.
  Govnjive motke… slažem se i ja. Evo, ja sam za, i Dejan, a ti?
  I znaš šta… već mi je malo preko glave što večito mene prozivaš. Stalno ponavljaš kako LDP ćuti i ništa ne radi.
  Malo, malo pa evo tebe da kritikuješ rad LDP-a. A znaš dobro šta smo sve pokrenuli i o čemu smo sve govorili. A pri tome znaš i koliko članova imamo i da je svima prpa da nam se pridruže jer nismo u vlasti.
  Šta bi hteo? Da nas stotinak uzmemo puške u ruuke ili da se spalimo ispred opštine.
  Kad jednom budeš došao kod nas i rekao: ajde ljudi, ja sam sa vama, da uradimo to i to, i mi kažemo: odjebi bre Deda, onda ćeš moći s punim pravom da nas kritikuješ.
  Ja ne mogu da nateram Dragana Markovića da postupi po zakonu i prihvati potpise koje smo skupili. Ali, zar je malo što smo te potpise uopšte skupili?
  Gde je tvoj Dragoslav recimo? Gde su konferencije o kojima je Dejan govorio na kojima bi razotkrio lopine?
  Jok bato, nema toga. On radi i ćuti. A šta od toga imam ja, ti ili bilo koji građanin Bora?
  A kad bi progovorio, moglo bi da bude. Moglo bi, jer on ima uticaja i njegova reč ima veću težinu od moje.
  Ali, za nečije babe zdravlje, on to ne radi.
  A ti si našao mene i Dejana da kritikuješ.

 • Deda je dobar dečko al je na lošim drogama!
  Nema većeg hoštaplera od njegovog idola Dragana Nikolića.
  Potpredsednik opštine koji prima platu a ne ulazi u opštinu sem kada treba da prebaci pare svojoj firmi „Ševa“
  Unakazio Xinaris i ugasio isti
  Sjebao Demokratsku stranku na lokalnim izborima kao krš kandidat
  Uzeo ogromnu proviziju od ATB-a da bi radio izmenjivač kod njih pa sada izmišlja bakterije
  Kuka u oktobru da nema ugalj! Što bre nije ovako plakao u junu? Šta je čekao?
  Laže za platu! Ima platu od 136.000 dinara!
  Zašto velikan ne ode na svoje njive i strugove nego nas još „Brani“
  Što sada ne ponovi ono svoje čuveno „Ja sam samo došao da bih pomogao mladom predsedniku“?!

 • Gosa
  Hvala ti sto meni nadrogiranom otvori oci… Sad mi je tek jasno ko je meni idol…

  Zoki, izvinjavam se sto stalno napadam LDP i tebe. Necu vise.
  Kad malo sublimiram vreme i svu pisaniju, i ti stalno napadas DS a ostale mnogo manje…Jos kad bi uspeli da se usaglasimo oko GG, Bog da nas vidi.
  Nego to su manje bitne stvari.

  Ono sto je ocigledno je da mi u Boru nemamo grejanje, a da bi u Beogradu na primer, posle sat vremena bilo svega i svacega samo ne mira i spokoja kao kod nas u Boru.

  Zato sam siguran da je kod nas u Boru najlepse, najbolje i sve u superlativu jer je malo Dekija, Zokija, Gosa i Deda da bi se bilo sta pokrenulo. Zato sedimo uz kompove, razmenjujemo komentare, toplo nam oko srca i uzivamo kao nikad ranije…
  Pojedinci likuju citajuci ove nase komentare, podjebavaju i smisljaju nove vragolije…
  ALI NIKO I NIKO ne podnosi ostavku na radno mesto, a i zasto bi kad nema ko da ga tera na to. Nekolicina sa E-Stava, ma vazi…

 • Gosa
  Mozda ne bi bilo lose da sa ovim tvrdnjama odes do tuzioca i reagujes a ne da places ovde kod Raina na sajtu… Naveo si neke stvari vezane za period od pre desetak godina i nista konkretno do sada nisi uradio, nego si se sada okurazio da pises o DN kao zlom momku…

 • Ni ja nisam sklona da branim direktora Toplane. Kasno je za to. Smrzavamo se danima, a grejanje uredno plaćamo (većina nas ipak to čini – naplativost je 70%, kako sam čula na TV-u) čitave godine. Radnici Toplane redovno primaju svoje velike plate preko Javnog stambenog od onoga što uplate građani. Nikome ne pada na pamet da u ovom preduzeću, koje je i BUKVALNO pred stečajem, sprovede maksimlne mere štednje. Te maksimalne mere štednje podrazumevaju svakako nešto za šta niko, izvinite što to JA moram da kažem, NEMA MUDA, a to je, pre svega, nova sistematizacija, smanjenje broja onih radnika koji ne doprinose ni na koji način radu Toplane, ne rade ništa konkretno, ili loču u radno vreme i igraju stoni tenis (to su lično izjavili i bivši i sadašnji predsednik opštine, a ništa nisu preduzeli, s obzirom na to da je opština ipak osnovač ovog javnog preduzeća – dakle znaju, ali mnogo iz zabole), naravno – najbolnije – smanjenje plata, jer nije normalno da se u preduzeću koje je jedno nogom u grobu, a drugom na kori od banane isplaćuju redovno pozamašne zarade. Sigurno ima mesta za još mnoge uštede: službeni automobili, putovanja, dnevnice, mobilni telefoni… Ali, nas građane to ne treba da interesuje. Nas treba da interesuje samo to da mi plaćamo velike račune čitave godine za uslugu koju ne dobijamo. U mom kućnom budžetu, od računa koji pristižu, najveći je onaj za grejanje. I dovodi me do ludila to što tu ništa ne mogu da učinim.

  Ovde se igraju neke velike i veoma prljave igre. Prvo taj pošteni Dragan Nikolić nije preduzeo ništa protiv svojih prethodnika za koje čvrsto verujem da su najveći krivci što je Toplana ovoliko zadužena. Naprotiv, ostavio ih je na radnim mestima, da primaju svoje velike plate redovno i da ne rade ništa. Zašto?

  U pravu je neko od prethodnih komentatora koji je napisao da je time sve njihove grehe preuzeo na sebe. Ja sada za ovo sranje neću da krivim ni Ivu Rajkovića ni onog Petkovića – već isključivo Dragoslava Nikolića. ON je KRIV što se danas smrzavamo 24 časa i na poslu i u kući i naša deca u školama.

  Igra se neka velika igra jer je činjenica i to da opština ne prenosi novac ustanovama za grejanje već više od godinu dana, a onda daje garanciju za ogroman kredit. Ko će to da otplaćuje? Opština? To znači gotovo sigurno propast za ustanove kulture, Opštinsku upravu, škole, obdanište, dakle sve one koji se finansiraju iz opštinskog budžeta. Ja sam na jednom mestu već pitala šta će se desiti ako opština bude morala da vraća Toplanine dugove, a korisnici budžeta ostanu bez zarada, da li će radnici Toplane i dalje primati svoje fine i redovne zarade preko Javnog stambenog? Malo je falilo da me pojedinci tada pojedu za doručak. Doživela sam veliku neprijatnost, a odgovor koji je izostao ipak sam dobila i razumela. Neposredno posle toga, Toplana je čak povećala cenu svojih usluga. I – evo šta smo dobili zauzvrat.
  Zato, nema opravdanja. Ljudi u Boru nemaju grejanje. O čemu više treba da se priča?
  Ali, po dobrom starom običaju, ovde u Srbiji, pa ni u Boru, ne postoji pojam „pojedinačne krivice“. Zato ministar policije ne podnosi ostavku kad policajac ubije vozača kojeg je prethodno zaustavio, ne podnosi ostavku kada u prestonici huligani ubijaju i prebijaju ljude, a policije ni od korova, zašto bi onda direktor Toplane i predsednik opštine Bor bili individualno odgovorni?

  I, što reče Miki Janošević, „nije važno ko je kriv“. I to je izjavio, između ostalog. Svakako je delimično i u pravu. Zašto je bitno ko je kriv, sada kada se smrzavamo za sopstvene pare i zašto je bitno da znamo ko je kriv kada znamo i to da taj neko nikada neće odgovarati pred zakonom.

 • Zašto bi ja Dedo skupljao petlju da napadm Dragana Nikolić? Kao da je to nešto strašno? On je kao opasan pa ga ne sme napadati?
  Ja samo insistiram da je on jedan od najvećih hoštaplera koji su se pojavili u Boru u zadnjoj deceniji i da pustoši ovu bedu najcrnje. Jedan je od zadnjih zaostataka Dragana Takova i njegov provereni kadar preko koga je Dragan i prošle godine prao milione na prevoz uglja. Iskreno, meni je najsmešnija fama da je taj čovek stručan! Ne bi bilo loše da kaže GDE se pokazao kao stručnjak i U ČEMU?!
  Doveden je po zadatku od strane Marjanovića da zaštiti sve prethodnike i to je i uradio. Sada mu je fino da drpa sa leša i to je to.
  Ko zapravo spominje da Dragoslav Nikolić ima moral?!

 • Kad malo sublimiram vreme i svu pisaniju, i ti stalno napadas DS a ostale mnogo manje

  Jeste… slično mi govore i simpatizeri radikala – da napadam najviše Rankića, simpatizeri PŽK-a da samo kenjam o Mikroviću i tako redom.
  Istina je da su eksponenti tih stranaka – ista govna i nema razlike koga od njih napadaš. Oni sutra sednu u kafanu i te napade podele među sobom na jednake delove. I onda se smeju i Dedi i Ani i meni.
  Ali ja drugo ništa ne mogu da uradim osim ovog ovde pisanja i kad mi se pruži prilika od pola minuta – na lokalnoj televiziji. Istrošio sam sve ideje, šta sam se setio, već sam kroz delovanje LDP-a i pisanje na internetu – uradio.
  I zato Deda, da ponovim: OK je to što braniš prijatelja Dragoslava a kritikuješ mene.
  Ali ne možeš da me kritikuješ (ni mene ni LDP) zato što ne radim ništa, već konkretno: šta smo uradili a nismo trebali i šta smo trebali a nismo. To je jedini način da tvoja kritika bude dobronamerna i da ne bude običan hejt (hebo te Blogowski :)).

 • Samo još jedna „sitnica“. Oslobađanje građana od naplate grejanja za period od kada je grejna sezona trebala da počne pa do dana kad radijatori počnu da greju je licimerno.
  Ko će da nam nadoknadi enormne račune za struju za taj period?
  Kad zbog štrajka ili nečeg sličnog ne polete avioni, onda je avionska kompanija dužna da nadoknadi makar autobuski prevoz, zar ne?
  U ovom slučaju, Toplana MORA da preuzme dugove građana za struju za oktobar.
  Uostalom, što pa da ne? Ionako ne plaćaju nikome ništa, za sve garantuju Javno stambeno i Opština, zašto ne bi i za struju?

 • Gosa
  Ako ponovo procitas svoje komentare o DN videces da je strucan i u cemu. Meni je besmisleno da ti odgovaram u njegovo ime i za njegov racun,a ti nastavljas sa svojom pricom (pljuvanjem bez osnova), a ne ides da regulises to u institucije koje su zaduzene za to.
  I pre tebe su mnogi pokusavali da diskredituju DN i nisu uspeli, i sada ovde se vodi polemika da on podnese ostavku a ja ga branim po tom pitanju i sve tako u krug.
  Nemas se ti cega i koga bojati, samo nastavi u istom ritmu, mene si pohvalio, hvala ti LOL…

  Zoki, reko ti vec da necu vise da hejtujem ni tebe ni LDP, dok ne zasluzite. Vi ste mi bili odlican teren da hejtujem a da ne spomenem nikoga drugog i da moje figurativne napade usmerim na druge.
  Ocigledno je da gresim u tome i da je vreme da pisem onako kako jeste.

  U petak mi rekli da mnogo galamim, pisem i pricam i da bi mi bilo pametnije da cutim jer cu bolje da prodjem.
  Ko to moze da razume ako ima cinjenicu da sam i ja direktor?
  Vreme je da se nesto konkretno uradi i ja cu u narednom periodu i da radim. Bas me briga za posledice i za to sto mi je pametnije da cutim….

  Kao predsednik Opstine Bor, za kratko vreme bi od Bora napravio Indjiju, ali obzirom da nisam, usresredicu se na organizaciju u kojoj radim i od nje cu napraviti raj za sve… Bas me briga za sve koji ce pokusati da me ometaju u mojim namerama, i do sada sam uspevao, pa cu i sada.
  Konkretne stvari sleduju vec koliko sutra !!!
  Ajd u zdravlje svima… Voli vas Deka…

 • Matematicki gledano grejanje placamo cele godine za sest meseci… AKo nemamo grejanje jedan mesec, ne treba da platimo dva, plus utrosak el.energije, plus utrosak lekova i jos nekih stvari…
  Da imamo normalno grejanje, nikada ne bi kupovali grejna tela i slicne stvari….

 • Svi ste, i sve ste, u pravu.Pisem iz toplog ofisa pa me mozda necete shvatiti za ozbiljno,ali moram da vam kazem.Nista se ,mili moji , ne bi desilo i da je ista situacija i u Bgdu.I mi smo ovde,bas kao i vi tamo zapali u letargiju i ,sto rece Anci,niko vise ni ovde NEMA MUDA za bilo kakvu akciju.Garantujem da bi bilo isto kao i kod vas-najvise sto bi moglo da se desi je lupanje pojedinaca u serpe,ali to bi trajalo samo dok ne shvate da samo rashladjuju,ionako hladne stanove!
  A na stranu da su mnogi naucili lekciju gledajuci sta se radi sa Dzoom bageristom,koji je ruku na srce bio prvi ,i u koga se itekako pucalo!Onomad,,,secate se!

 • Sad sam pročitala svašta razno. Deda kao direktor loži građu, ne znam jer onu Švrćinu. Mislim Deko da nisi direktor ložionice, već škole. A ako ne bi obezbedio nastavu i ne bi škola funkcionidsala, bio bi kriv sistem, eventualno Bolonja. Nije Dragan uništio Toplanu, ali nije ništa ni uradio. Dalje, rekao je da je rad kotlova inspekcijski zabranjen. Je li odbranjen? I baš me briga da li će dati ostavku ili ne i čiji je prijatelj ili kadar. Neću da se smrzavam. Direktno odgovoran je čelnik firme i nemam šta dodam i oduzmem. I ne vezujem svoje smrznute ekstremitete sa ličnostima. Baš grebete po površini, ne znam čije babe zdravlja radi.

  Rankić je tu gde jeste par meseci i rekao je to što je rekao. Konačno zašto je unapred trebalo da zna ko kome šta duguje. Ko napravi komp. program za ovu računicu, verujem da će biti nomonovan za Ginisa.

  Baš mi smeta što obrćete, okrećete, fotošopujete par likova. Ajd neki konstruktivan konkretan predlog, akciju i reakciju. Kako Ana reče, nek mi neko nabavi „smederevac“ i nek loži, ali ne znam šta ćemo sa sa onom prinudnom naplatom građanima , ne polu-grejanja, već manta-manta-manta-nja od podgrejavanja.

  Ajd ćao, ne mogu više da se živciram

 • Auff šta sam sad sve pročitala zažarili mi se obrazi iako uredno NEmam grejanje kao i sav ostali svet.

  Problem ovog društva a naročito pojedinaca, što je i što su navikli na motku.
  Sve dok im neko ne (uleti u Skupštinu) zakuca na vrata oni se ne pomeraju.

  Iz tog razloga, sasvim je normalno da @Deda kaže, parafraziram, „što da DN daje ostavku kad ga niko ne juri“.

  Ne poznajem čoveka, ne znam kakav je čovek, ali je LOŠ direktor!

  Direktor mora da:
  1. zna tačan broj radnika
  2. zna tačno koji radnik gde radi
  3. zna tačno koji radnik je čiji (svastikin, pašenovog, od strinka MirkU …)

  I da se u skladu sa tim ponaša.
  Jasno je sasvim da višak zapolsenih jako loše utiče na produktivnost, i direktor je dužan da ukloni sve one koji ometaju druge da rade.

  Ako neće da ih ukloni, on mora da im da neki posao.
  Ako im ne da posao on mora da im da otkaz
  Ako im ne da otkaz, onda on nije direktor.

  To zaključilo moje dete od 7 godina, ovo starije ne smem ni da pitam …

  ma meni bre ladno samo kad pomislim koji sve džudžovani nisu direktori (DEDA ti se izuzimaš, odma da ti kažem)

  Zorane S, popravi molim te ovaj box gde upisujem komentaar, suopte ne vidim šta kucam …. je jebala te tema d ate jebala tema …….briši ovo ako ti smeta ….

 • I da pojasnim …

  DN se sasvim OK ponaša, u skalad sa gore pomenutim, i svim onim što mi je palo na pamet, ali me iskreno mrzi da kucam …

  Samo tako treba da nastavi, kako mi se čini, mogao bi da zaradi i zatvor.

  E tek onda, kad bude morao da čuva svoje dupe, možda će propevati … ovako … jebiga …

 • Zorane S, popravi molim te ovaj box gde upisujem komentar

  Box je super. Umesto dugačkog komentara napišeš tekst, pošalješ ga i svi srećni i zadovoljni. 🙂
  Ako ti je baš stalo da napišeš dugačak komentar piši iz nekog drugog browsera.
  Treća varijanta je da mi pomogneš da rešim taj problem jer mi nikako ne polazi za rukom da lociram problem. 🙁

Napiši komentar

/* ]]> */