Aktuelno Bor Društvo Некатегоризовано

Prvi četvrtak u decembru

Državni sekretar u Ministarstvu energetike Dušan Mrakić rekao je da je na današnjem sastanku rukovodstva RB „Kolubara“, koji je održan zahvaljujući inicijativi Ministarstva energetike, postignut dogovor o reprogramu duga i isporukama neophodnih količina uglja, koje će obezbediti normalno funkcionisanje toplane.

„Neprijatno smo iznenađeni nekorektnošću lokalne samouprave u Boru i njihovim pokušajima da sopstvenu neodgovornost prebace na državne organe“, rekao je Mrakić i dodao da je Ministarstvo rudarstva i energetike preduzelo sve potrebne radnje da pomogne lokalnoj samoupravi u rešavanju problema grejanja.

I još:

To, kako je istakao, pokazuje apsolutnu nezainteresovanost rukovodstva opštine Bor za rešavanje problema građana, koje treba takve probleme da rešava, a ne da se bavi politikanstvom i da sopstvenu neaktivnost prebacuje na druge.
B-92

Da li je ovo najava ozbiljnijeg angažovanja države i eventualno uvođenje privremenih mera?
Meni zvuči tako. Pretpostavljam da se sve programira za decembar kad se završe izbori u borskom Odboru DS-a, jer bi pre toga bilo prilično zeznuto odrediti predsednika tog veća. Zamislite da Vlada imenuje Truju, a u DS-u na izborima pobedi Darko? Što ne ide – ne ide.
Dakle, ako se ne desi nešto spektakularno, privremene mere nas očekuju za nekih mesec i po dana. Prvi četvrtak u decembru, što bi rekao Lale.
Ako je tako, onda ovaj sukob Dragana Nikolića i Rankića nije bez veze izazvan.
Što se mene tiče, ko god ga je izazvao – ako je.
U međuvremenu, tipujem na to da će Dragan u petak biti smenjen, a nije nemoguće i da Toplana doživi sudbinu ŠRIF-a.
Čisto osvete radi, dok su Rankić&CO u poziciji da se svete. A i da, usput, natovare opštinskom budžetu na grbaču sve dugove koje Toplana ima.
Šta ima veze, Rankić sigurno više nikada neće biti zadužen za njihovo vraćanje.
A kad malo razmislim, što ne bi isto uradio i sa Vodovodom?
Pa kad u Opštinu uđe nova garnitura i pogleda koliko dugova je čeka da se prekrsti i umre na mestu.
S druge strane, ko zna zašto je to dobro?
Makar je sve što smo dužni na jednom mestu, nema šta da se sabira i oduzima.
Privremeno veće lepo pokupi sve papire pa pravac u Ministarstvo. Dobar dan, dobar dan, vi ste nas u ovo uvalili, vi nas sad i čupajte.
Plašim se samo da odgovor ne bude: Ko? Mi? Sami ste tražili to gospodo…
Kako god, nešto mora da se desi jer normalnih rešenja više nema. Toliko smo dužni da ni Rusi ne mogu da nas spase.
Hmmm… kad pomenuh Ruse… ko zna?
Možda nas država sve ovako zajedno pokloni Rujama, a ovi nas prebace očas negde u Sibir sa sve rudnikom. Em smo rudari, em smo navikli na hladnoću.
Dobro, zezam se malo od sve muke, ali Konuzin je ipak ovde visio celo leto, zar ne?

(Vidovita Zorka je uredno prokontrolisala i odobrila tekst)

O autoru

Zoran Stanković

2 komentara

  • Kad pomenu ruse, evo jedna interesentna štamparska greška, a možda i nije:

    Predsedniku Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu 1će u Srpskoj patrijaršiji biti uručen Orden Svetog Save Prvog reda, najviše priznanje Srpske pravoslavne crkve.

    Obratiti pažnju na jedinicu iza imena, da ima taču iza već ne bih smatrao štamparskom greškom ovako je samo interesantno. Inače ovo je sa vesti koje Pink objavljuje na Google-u.

Napiši komentar

/* ]]> */