Aktuelno Društvo Ekonomija Некатегоризовано

RTB u Skupštini Srbije

REPUBLIKA SRBIJA
NARODNA SKUPŠTINA
Druga sednica Prvog redovnog zasedanja
Narodne skupštine Republike Srbije
20. april 2010. godine

NEBOJŠA RANĐELOVIĆ (LDP):
Poštovana gospođo predsedavajuća, uvažene koleginice i kolege narodni poslanici, tražim informaciju i obaveštenje, odnosno želeo bih da postavim pitanje upućeno predsedniku Vlade i ministru Škundriću. Jako mi je žao niko od njih nije prisutan, a i konstatovao bih da je možda dobro da se lokalni vanredni izbori organizuju češće jer onda nezadovoljni građani traže od nas poslanika da obratimo pažnju i na nešto što je uvijeno u veo tajne i na nešto na šta Vlada, odnosno pojedini ministri, pretenduju da imaju monopol, prvenstveno monopol kao monopol na informacije, a potom i kao monopol na samu pojavu.

Radi se o razvojnim dokumentima rudarsko topioničarskog basena Bor, odnosno čitavog kombinata, gde je zacrtano da se državnim garancijama obezbedi finansiranje razvojnih projekata za rudarstvo i za metalurgiju.
Na osnovu podataka koje imamo iz više izvora i koju su, gle čuda, podudarni, vidimo da Vlada garantuje finansiranje razvojnih projekata u metalurgiji. Cifre su egzaktne, određene, utvrđene, a postavljam pitanje – da li će to možda biti ponovo promašena investicija, jer čemu finansiranje samo jednog segmenta tog projekta, odnosno programa, čemu finansiranje samo programa u metalurgiji, bez finansiranja, odnosno garantovanja finansiranja razvojnih projekata u rudarstvu? Da li će to biti još jedna promašena investicija zbog toga što razvojni program nije celovito zaokružen ili se iza toga skriva nešto što mi ne možemo da saznamo, niti možemo da utvrdimo šta je tome pozadina?
Logički uslov ovakvog garantovanja finansiranja ovih programa zaista ne postoji. Voleo bih da dobijemo objašnjenje o čemu se radi.

O autoru

Zoran Stanković

1 komentar

  • Ministar Ljajić je izjavio da će uspešni srpski biznismeni (Mišković, Beko, Drakulić, kostić …) biti angažovani od strane vlade da pomognu preduzećima koja imaju proble.
    To može da znači DRAKULIĆ u RTB-u.
    E onda je odgovor na poslaničko pitanje očigledan.

Napiši komentar

/* ]]> */