Aktuelno Bor Društvo Некатегоризовано

Što nema u izlogu ima u radnji

Ajd` pogodite o kom preduzeću se radi:
klik za veću sliku
Šta god ste pomisli, pogrešili ste.
Ne radi se uopšte o preduzeću, već o ustanovi. Javnoj ustanovi Sportski centar.
Evo i komletnog spiska delatnosti:
Klik za veću sliku
I sad… čime će uopšte da si bavi ta ustanova? I ko će da se zaposli tamo? Onaj opančar što ga Rankić spominje ili treneri i ostali sportski stručnjaci?
Možda se ja ne razumem u osnivanje javnih ustanova, ali da se Sportski centar bavi trgovinom proizvodima od kože, bojama, staklom, proizvodima od metala, knjigama, novinama, pisaćim materijalom…
Ovo ne da nema veze sa sportom, već nema veze sa ustanovom uopšte.
Koliko god da se ne razumem u sve ovo, znam jednu stvar:
Ustanove se NE BAVE trgovinom i sticanjem dobiti na tržištu.
Ono, ne bi trebalo da se bave ni proizvodnjom gubitaka ali eto…
Ne treba da čudi ovako širok dijapazon usluga i delatnosti našeg Sportskog centra. Ovako veliki broj raznih mogućnosti za „biznis“ ne pruža nimalo mogućnosti za neki promašaj, u smislu da se desi da iskrsne neki „posao veka“, a ustanova nije registrovana da ga obavlja.
Zabavne i rekreativne aktivnosti „na drugom mestu nepomenute“ i „tretmani za poboljšanje fizičkog stanja i raspoloženja“ pružaju zaista velike mogućnosti i golicaju maštu.
Istovremeno, ustanova sa ovakvim delatnostima je „dušu dala“ za razne malverzacije, pranje novca i organizaciju svega i svaćega o čemu svaki iole ozbiljniji menadžer koji drži do sebe može samo da sanja.

O autoru

Zoran Stanković

11 komentara

 • Ihaha, pa još je 2002. čuveni Ročulj Ilić negotinskom JKP dodao i trgovinu obućom, ogrevom (drva) i ko zna kakve sve još budalaštine, a prodavalo se i piće (nemoguće!) na gradskom bazenu. I nikom ništa, samo firmi posle pada najvećeg DSS finansijera u Timočkoj Krajini (po Maršićaninu) u amanet zapade više desetina miliona dinara duga.
  A ako je neko pazario od JKP Badnjevo nešto od pominjanih artikala, ja mu odmah dodajem još toliko. Da ima dva.
  Proveri samo da li je taj vaš lik bivši julovac, oni su puni takvih lukavih planova i ideja.
  Znam ja tu sortu, na žalost previše dobro, baš iz te 2002/2003 berbe.

 • Pa kad mogu knjižare po Beogradu da imaju i kahvane (Stubovi kulture, Plato etc.) mogu i biblioteke, što da se direktori kriju ispod stola ako naiđe neko. Mislim, zbog knjiga jelte.
  A u čemu je razlika, ako cipele ili špricere prodaje JKP (preduzeće kome pripada negotinski sportski centar) a ne borski Sportski centar (ustanova). Oba prodaju špricer, a to im baš i nije delatnost. Zato ti ja lepo rekoh da proveriš nekoliko partijskih knjižica unazad tog vašeg ljaksešustera.
  Da li ti Zorane znaš da oni u APR uopšte ne proveravaju koje sve delatnosti prijavljuješ za registar, sve se svodi na odluke Upravnog odbora o izmenama i dopunama Statuta preduzeća/ustanove?! APR upisuje samo pretežnu delatnost i nju objavljuje na sajtu, javnosti na uvid. A ostalo, ne pitaj! Tako su i ti vaši izmislili toplu vodu, kao, ako se oprobaju u tim trangefrange vodama povećaće prihode i onda ne sme niko da im prigovori što su doneli firmi pare. Otvore na bazenu ili stadionu kiosk, šank, terasu, odvoje prostor za štand sa lakom literaturom zgodnom za uz sunčanje, i „teškom“ za fudbalske utakmice sa odgovarajućim dometom do aut sudije. Isti kalup besvesti kao i u Negotinu, u vezi farbanja drveća po gradu polikolorom.
  E da, podseti me – i kod nas su ubacili trgovinu kožnom galanterijom! Ne znam da li tačno misle na obuću ili na nameštaj, svašta je tu moguće. Nisam video da su dosad nabavljali neku sado-mazo opremu … ali neke od radnji tog tipa upražnjavaju i bez rekvizita.

 • A jel zna neko šta se dešava sa JKP Oktobar? Srankić&Ništić zapošljavju li nove „experte“ iz svojih redova u to jadno preduzeće da je to katastrofa! Sa jedne strane otpuštaju a na drugu primaju radnike !?!?!’ Lud-Zbunjenog!! Upropastiće, to jest dokrajčiće i tu firmu koja je od vitalnog značaja za funkcionisanje grada. Ne kažem da je TV, Centar za kulturu i SC nebitna stvar ali mislim da je JKP . Oktobar jednostavno firma bez koje bi grad bio di guše u g…. .

 • Lale:

  E da, podseti me – i kod nas su ubacili trgovinu kožnom galanterijom! Ne znam da li tačno misle na obuću ili na nameštaj, svašta je tu moguće. Nisam video da su dosad nabavljali neku sado-mazo opremu … ali neke od radnji tog tipa upražnjavaju i bez rekvizita

  Ne znam šta je u pitanju kod vas u Negotinu, ali u Boru su radili kompenzacije sa štandovima koji su zakupci lokala u JUSC. Mozda su uzimali kožnu galanteriju za svoje potrebe, a da li je to knjiženo i kako videćemo?

 • eto i mene…
  srećan uspešan i dugovečan rad želim

  Što se tiče našeg jadnog Sportskog centra i njegove registracije za raznorazne stvari treba se samo malo vratiti unazad i prisetiti se prelaska JP u JU i paralelnog postojanja oba preduzeća u jednom, a naročito se treba podsetiti i čoveka koji je papirološki zatvarao priču pa odmah mora biti jasno da je JU Sportski centar morao biti registrovan za sve moguće slučajeve, čak je tako jasna i ona šifra na kraju-neću da je citiram ali otprilike znači: ako smo nešto zaboravili slučajno, e i za to smo registrovani:))) čovek jednostavno tako funkcioniše-bolje daj sve nego da nešto iskrsne a mi ne možemo…i na kraju imamo sav bućkuriš koji je naš SC za par godina zamutio pa sad nikako ne može da se razbistri.

 • Tuta:

  Što se tiče našeg jadnog Sportskog centra i njegove registracije za raznorazne stvari treba se samo malo vratiti unazad i prisetiti se prelaska JP u JU i paralelnog postojanja oba preduzeća u jednom

  Sportski centar nije bio javno, nego društveno preduzeće, pre nego što je na njegovo čelo došao poslušnik Rankića i Mirkovića, Milutin Simić.

Napiši komentar

/* ]]> */