O autoru

Zoran Stanković

61 komentara

 • Pesma nas je odrzala, njojzi hvala…neko je to rekao ne secam se ko ali prvi podnosim predlog da se ulica Zeleni bulevar od 20.06.2010 zove Bulevar Blagoja Spaskovskog, na kruznom toku da se postavi bronzana bista gitariste i pevaca sa slike (Zajecar da ima Gitarijadu ja predlazem da mi imamo dogadjaj koji ce biti tradicija svake godine i da se zove Politikijada), ostale glavne ulice i trgovi da promene imena u Nicica magistra Boska i Sase doktora Mirkovica, narodnog heroja Mrkonjica i svih dobro znanih likova, dok se ne zaborave.Svaki trenutak svetle buducnosti je vazan dok nam za koji dan (a evo vec su poceli) ne zamagle.
  Nadam se da za ovako „kapitalan“ predlog imam Vasu podrsku.Nisam odavle da skupljam potpise ali to je u Boru rutinska stvar.

 • Nije tebi lako boranine,jadan si ti.Pored svih uspeha koje je postigao Sosa,verujem da moze da digne i to,na sta ti ciljas,za razliku od tebe kome se samo secer dize od muke.Ali ko gubi,ima prava da se ljuti.Dok si ti bio u G17 sa Kadovicem,Dinkic ni cenzus nije mogao da predje. Dzaba nekome titula koju ima,kad je koristi u ove svrhe.Ako mislis da si mudar,varas se,jer si odavno provaljen,kako-god da se predstavljas(boranin,bucanko…)!

 • @bane

  Na šta li ste vi vizionari iz Gej 17 pomislili da Sosa može da podigne, stvarno ne znam. Činjenica je da Sosa, kao izlapeli starac bolesnog srca, u poslednje vreme ne diže ništa teže od mikrofona.

  A o Sosinim uspesima najbolje govori gubitak RTB-a od 86.5 miliona dolara u 2009. godini, koji je skoro duplo veći od planiranih 46 miliona dolara, a ne za 1 milion dolara manji, kako je svojevremeno izjavio Sosa.

 • Ha,ha,ha!Taj gubitak si mu ti ostavio i tebi slicni,koji su gledali samo licni interes.Mislim da su u gubitak uracunati i neki od stanova u Bg-u,jedan je kazu u Narodnog fronta,kupljeni u predhodnom periodu.Ali,nista ne brini,cekaj i posmatraj u narednom periodu preporod RTB-a i grada.Ipak,je Sosa za tebe i mnoge druge vizionar i strucnjak.Da nije njega,primao bi mnogo manju platu,za tvoj nerad i pljuvanju po njemu u radno vreme.Ja,da se pitam,ni nadoknadu za prevoz ti ne bi dao.Covek koji postize ovakve rezultate i treba da peva(jedan od primera je uspeh u politici na izborima).Zao mi je dr.Mihajlovicu,ali ostalo ti je samo da hranis svoju mrznju ovakvim komentarma,za drugo i nisi.

 • Stvarno ne poznajem nikakvog dr. Mihajlovića, mada bih voleo da upoznam čoveka koga Sosa očigledno ne voli.
  Što se gubitka tiče, nakon prethodnog direktorovanja tog tvog vizionara Sose, ostao je gubitak RTB-a od 500 miliona dolara i zaostatak u raskrivanju ležišta RTB-a od oko 100 miliona tona, što je dodatnih približno 150 miliona dolara. Ali je zato taj isti vizionar „od svoje direktorske plate“ kupio stan i kuću u Beogradu.

  U 2006. godini, RTB je imao dobit od oko 5 miliona €, u 2008. gubitak oko 50 miliona €, da bi u 2009. taj gubitak bio oko 70 miliona €. Sosa je došao 2008. godine.

  U narednom periodu je Sosa obećao da će plaćati sve dugove, račune za struju, poreze i doprinose opštini i republici od jula ove godine. Mada je krajem 2008. obećavao isto to. Otprilike kao Deda Mraz.

  Dokle god ima onih kojima samo noge vire iz dupeta gospodina vizionara, Sosa će moći da obećava i da uzima svoj procenat za obećanja.

 • Doktorirao sam na temu Mihajlovica,koji misli da je mudar.Pa,njega smo jedva izvukli iz zadnjice gospodina vizionara,zato je ovoliko ogorcen.A,to da li ga Sosa voli ili ne,stvarno neznam.Cim boranin nezna ko je Mihajlovic,jos manje zna Sosa,covek se ne bavi nebitnim likovima.Kao sto sam napisao u prehodnom komentaru,treba da bude zadovoljan sto prima ogromnu platu za nerad.

 • Ja ne vidim da su G-17, Rasim (SDP valjda) i pžk pobedili na izborima. Pojedinačno najviše odbornika ima DS a sobzirom da je tu i neizbežni partner DS-a SPS sa svojim odbornicima, glavnu reč u „pravljenju“ vecine imaće DS i SPS. Mislim da je Dinkić prerano počeo da slavi i peva. Naravno da će BG tu dirigovati ali matematika je prosta. Kao što kaže Zoran još se ništa ne zna i posle nedelje i rezultata na ponovljenim izborima u BM 9 i Metovnici počeće „rvanje“. Situacija je takva kao u grupi na svetskom prvenstvu u fudbalu u kojoj je Srbija. Svi mogu da idu dalje ali i da „puknu“. To jest, prerano je i za radost i za suze. Dolazi nivi ponedeljak…

 • Какво лицемерје, сетимо се само октобра 2000. године. Соса би тада као број 2 борског СПС, следећи партиску идеологију, не трепнувши обесио Млађу на Теразијама као пример за све “државне непријатеље“. Погледајте сада, Соса је Млађин број 1, иако сва истраживања указују на то да кад год је Соса на челу РТБ (или РББ), стварају се невероватни минуси. Жикић и СПС ће можда Соси опростити велеиздају, али молим СПС и ДС да се ни по коју цену не удружују са НИЧИЋЕМ И МИРКОВИЋЕМ. Време је да се не ради више за власт и новац, за крајину, већ за грађане Бора. Ако грађани Бора са СПС и ДС на власти буду живели добро (без оног покради и иди, ионако нико за крађу не одговара) и њихова власт ће дуже трајати, и зато још једном: Ако је потребно и на нове изборе само не са горе поменутом двојицом(или четворицом), јер не заборавите на изборе је изашло само 47% грађана.

 • I ja se pridružujem molbi komentatora „Petooktobarska budala“ ( 🙂 ).
  Podaci jesu za razmišljanje. Polovina Borana NISU izašli da glasaju, neki su nezainteresovani, neki smatraju da nemaju za koga da glasaju i da svojim glasovima ne žele da daju legitimitet nekome da i dalje uništava i potkrada ovaj grad i građane.
  To, otprilike izgleda ovako: za pobedničku koaliciju koju čini nekoliko stranaka – glasalo je nešto više od 5.000 građana, a za DS i SNS (druga i treća po broju glasova, koje su TAKOĐE koalicije i koju čine po nekoliko stranaka) tek nešto više od po 3.000 građana. Za SPS oko 2000 (ne mogu sada da nađem tačne podatke, ovo govorim po sećanju).
  To treba da budu podataci za razmišljanje.
  Ovo moje razmišljanje pogotovo treba da se odnosi na DS. Posle garniture (znate ko su, ne bih da ih posebno izdvajam, jer se bojim da ću nekoga neopravdano izostaviti), koja je sa Mirkovićem vladala onih nekoliko crnih meseci, sve iznad cenzusa je uspeh. Tako da 7 odbornika uopšte nije loše. Ali, stalno treba da imaju na umu da je to samo 3.000 birača od nešto više od 40.000. Ako im je stalo da opstanu, neka se pitaju – zašto. (SPS, VDSS i DSS su se javno pokajali zbog saradnje sa štetočinama, ali DS, barem ta garnitura, nije se izjašnjavala, dakle nije. Da jesu, mogu da zaključim samo po tome što su sa svih funkcija smenili te pojedince.)
  Koalicija sa PŽK, pogotovo posle onoliko predizbornih izjava, biće smrt ove stranke u Boru. Pogotovo, ponavljam, nakon svega što je bilo i što se radilo. Mnogi – ipak – imaju dobro pamćenje.
  Po gradu se mnogo priča čak i to da su neki ranije istaknuti članovi DS otvoreno radili kampanju za URS. Ja stvarno ne mogu da budem sigurna da je to istina, nisam se u to uverila svojim očima, ali tako se priča. Ako je to istina, njih treba odmah isterati iz stranke, jer im nije prvi put (a sigurno ne i poslednji) da rade za sopstveni interes, a ne za interes stranke, ili ne daj Bože, građana.
  Verujem da će ono što će uslediti biti dogovor stranaka na vlasti u Beogradu i da mi, kao građani Bora, koji grcamo u dugovima i nemaštini, ne možemo na to da utičemo.
  Ipak, apelujem na zdrav razum, ako ga još uvek ima. Barem u tragovima.
  Ne zaboravite da ovde živimo zajedno. Jedni sa drugima i jedni pored drugih.

 • Po gradu se mnogo priča čak i to da su neki ranije istaknuti članovi DS otvoreno radili kampanju za URS. Ja stvarno ne mogu da budem sigurna da je to istina, nisam se u to uverila svojim očima, ali tako se priča. Ako je to istina, njih treba odmah isterati iz stranke, jer im nije prvi put (a sigurno ne i poslednji) da rade za sopstveni interes, a ne za interes stranke, ili ne daj Bože, građana.
  Ana
  Na žalost ovo je istina. To su radili iz sebičnih razloga jer samo ako pukne ova „garnitura“ u DS-u neki bivši mogu da se vrate da vladaju OO DS Bor! Planirali su da DS na ovim izborima „pukne“ i da centrala smeni OO DS Bor i vrati neke bivše, to jest „njih“. Na njihovu žalost DS je pojedinačno osvojila najviše odbornika i šta god se pričalo pobednik ovih izbora je DS !! Kada se uzme u obzir da DS ima najveći „takozvani koalicioni kapacitet“ sve je jasno!

 • Neki.
  Neki je kriv što je glasao, neki je kriv što nije glasao. Neki je kriv što je vodio kampanju za one i ove.
  Evo,npr. ja, javno sam prodavao glas ispred Pelivana. Bili tu iz SNSa i URSa. I ništa. Slab sam trgovac. Nisam bio na kvarcovanje.
  Zamlata@:
  – Lista br. 5 je bila koalicija 4 stranaka (DHSS, VDS, SPO, DS). To, što ste im dali šipak, znači da ste ih preveslali?
  – Kad kažeš da su neki članovi DSa aktivno vodili kampanju za URS, misliš na Tadića i Milosavljevića? Ja sam ih video, i na TVu, i u novinama, kako se grle i ljube sa Sosom.
  Eto, javljam ti se kao svedok, ako ćete da ih izbacujete.

 • Молим те “оик“, где нађе Драгана таково. Након што је зарад његових интереса као и интереса његових ближњих уништио ДС у Бору, од њега је и Бог диго руке. Вратиће се он у његово село са жутим (можда браон) гаћама, са којима је и стигао у Бор, ако га не пошаљу на неко мање угодно место…

 • Не замерам ником. Али будала јесам, јер 20 година се надам бољем. И умрећу као будала. Бердард Шо је лепо рекао: “Демократија је средство које нам омогућава да немамо ништа бољу власт него што заслужујемо“.

 • Petooktobarska budalo al si načitan!Ali to se ionako uklapa u mišljenje stručnjaka o “ višestrukoj „ličnosti . u jednom momentu dr, pa onda JUL,pa petooktobarska budala ,pa malo obiđeš G17 + a u stvari ti si Boranin !!!Fenomenalno hajde za promenu reci nešto lepo pa makar i o sebi

 • Za druge ne znam, ali meni je prijemčiviji Henry Miller ili Franc Kafka.
  A ovim Sosinim dupeliscima izgleda najviše odgovara Hans Christian Andersen.

  Nego, čujem na vestima da je direktorka borske pošte izjavila da joj je nepoznato lice predalo sporne lažne uplatnice. Rek’o Dačić na TV, malopre. Još malo pa kao da je joj Andersen napisao šta da kaže.

  Zamislite tekst: “ Jednog lepog dana, u kancelariju direktora borske pošte ušlo je raspevano, nepoznato lice, od svojih šezdesetak godina, i zamolilo direktorku da odnese džak pisama svim tim ljudima sa spiska. Na to je direktorica radosno odgovorila: Nema nikakvih problema, nepoznati stranče, odmah će biti izvršeno….“

 • Boranine,dr,petooktobarska budalo… neko nam je večeras malo maštovit!Što se tiče Andersenovih bajki bolje da si ih čitao bio bi bez trauma,pravi si mračnjak , kao da si odrastao na delima Murakamija,no bez sekiracije od toga samo šećer raste i ne primaj se da si na strani pravde,borbe protiv zlih ljudi ,tamo nekog Sose i da si svi ostali koji nisu tvoji istomišljenici idioti , dupelisci…A kako mi se čini tako uverljivo poznavanje lika i dela dotičnog može znati neko koje jako dugo bio blizak saradnik,možda kućni prijatelj,odlazio na slave…A i ne pali ono ko o čemu
  k…o poštenju !
  Zorane poruka Vama mislim da znam šta Vam je bila ideja ali ovo sa komentarima se pretvara u pravi prostakluk,uzdignite se iznad komentara šta se kome diže …Bezveze je
  A lepo bi bilo kada bi ste malo više pokrenuli ljude da pozitivno pišu,daju predloge šta uraditi i kako pomoći Boru,ovo sve više već unazad par meseci jako sliči dvema šporetušama kojima je jako ,jako dosadno

 • Danas su ponovljeni izbori u Boru,i kako se nama čini ima nekog prividnog mira hitmejkera iz svih političkih opcija nema baš mnogo na terenu jer su sve već završili u prvom krugu.SNS sa svojim Milinkom i Zlatanom čeka da prođe i ovaj dan,pa onda onako kako je sa SOSOM dogovoreno da se i realizuje,Radikali su otpali samo zahvaljujući svome Voždu-neprikosnovenom Rankiću koji definitivno odlazi u zaborav posle ovih izbora,DS sa svojim dr.Žikom ima šanse da preživi ako uspe da ubedi Beograd i ne uđe u vlast sa URS-om,inače na sledećim izborima prolazi kao Rankić sa svojim radikalima,kod LDP-a je zadovoljavajuće sve jedino su mogli još malo da porade na terenu Joca komunalac i Dragan Takovo-inače ekspert za selo trebali su ova dvojica i danas da rade a ne da odmaraju ali u redu u to se mi ne mešamo,SPS će isto biti u velikom problemu kako izbeći URS sa PŽK-om kada svi znaju ko je prvi saradnik iz PŽK sa vrhom SPS,DSS će najverovatnije proći cenzus po najviše zahvaljujući svađi Naprednjaka odnosno zahvaljujući tome što je provaljen dogovor između Milinka i SOSE,itd biće ovde velikih lomova posle proglašenja zvaničnih rezultata tako da će se sigurno na Borskoj političkoj sceni pojaviti neki novi hitmejkeri sa svojim staro-novim hitovima a biće tu i onih koje su sadašnji hitmejkeri skroz otpisali

 • @borski krouli alijas BANE

  Žalosno je kad polupismeni dupelizac brani nepismenog lažova i prevaranta, napadajući nekog trećeg. I sve to zarad lične koristi, ponekog besplatnog ručka u Banji i mrvica koje ostanu od procenta. To mnogo podseća na devedesete i vladavinu lopova koji su sebe nazivali „patriJote“.

 • @borski krouli

  „Ničija nije gorela do zore“ Dobio si zejtin, pa hajde polako napolje… Kasnije će biti velika gužva, pa ćeš se izgubiti i ostati večno tamo… Probudi se jer… „Ničija nije gorela do zore“

 • Bez komentara,usput slažem se sa Vama da zaista svako može da ima hit !A oko toga polupismen ili ne možemo se sporiti, dr sam ali nekih drugih nauka ustvari lekar sam i “ ponešto “ znam iz psihijatrije i ukrajnjoj liniji živim ovde .Ovo je mali grad i u njemu sve se zna …pa i o raznim bivšim dupeliscima,kolegama doktorima ovih ili onih nauka,ispisanim ali nikad realizovanih projekata debelo naplaćenih …A u potpunosti se slažem da ničija nije gorela do zore u stvari i sami znate .
  PS loše Vam ide nemam veze sa Banetom ?

 • Boraninu,sofroniju je zao,ne moze da se ogrebe porciju pasulja.Vreme kada mu je Gasa placao dorucak na racun rbb-a u borprometovoj prodavnici je proslo.Sram te bilo,stidi se.
  P.S.Pokusacu da ti sredim kod Sose da te povede na jedan rucak,cujem proju volis,a u banji je spremaju dobro.

 • Одговор кроулију:
  ПРВО: Јесам грађанин Бора, и у том смислу си у праву.
  ДРУГО: Своје коментаре у вези са политиком увек потписујем са петооктобарска будала, и то су ,чини ми се три везано за ову тему, све остале потписујем својим иницијалима (ДМБ).
  ТРЕЋЕ: Немам жељу да будем двострука личност, нити да полемишем са тобом, већ само изражавам свој став, а ако неко размишља као ја, тим боље, има нас више.
  ЧЕТВРТО: Уместо да глумиш видовњака и убеђујеш себе како користим више никова, боље напиши нешто паметно. Или напиши борски кроули и остави празно. Биће паметније…

 • Imam utisak da se ovde u stvari prepire 2 do najvise 3 lika i da svako od njih ima u proseku po 5 nick imena. Ja vam predlazen da organizujete obracun kod RTB korala, slazete se ? a da diskusiju ovde nastave preostala 2 clana ali da ne bude tema u stilu “ u cijeg tatka duza p…a“ vec diskusija sa smislom i u vezi sa temom.

 • Gotovi izbori a „rvanje“ tek predstoji. Na ovim izborima smo shvatila da je „glas“ roba sa svim ekonomskim karakteristikama mada bi ja to poredio, možda je malo grubo, sa „prodavanjem duše za sitne pare“. Koliko sam shvatio sada počinje trka „napraviti većinu bez pžk-a“ i sve opcije su otvorene. Kako smo glasali, tako ćemo i živeti!

 • Ovde po Beogradu se priča da Mile Bugarin i neki Makedonac Dimčo spremaju puč u RTB. Uveliko lobiraju po Beogradu da se smeni sadašnji direktor RTB.
  Da li neko iz Bora ima neke približnije informacije o tome?

 • Kakav crni puč, vidiš da je Bor poklonjen Sosi bre. Sosa odavde može da ode samo u neko ministarstvo, a ovde da postavi svog čoveka na čelo RTB i svog čoveka na čelo Opštine.
  Tak`a nam sudbina. 🙁

 • Ne Sosi nego Dinkiću je poklonjen grad. Sve sam više mišljenja da je to bio dogovor i pre izbora. Tadić dolazi u Bor slika se sa Sosom itd, itd. Sve liste su imale na sebi imena svojih predsednika stranaka DS nije. Znalo se da je ime Borisa Tadića magnet za glasače pa da se ne desi slučajno da DS pobedi u Boru. Jeste da je on predsednik Srbija ali i predsednik je DS-a!

Napiši komentar

/* ]]> */