Aktuelno Bor Društvo Некатегоризовано

Tandara, mandara, buć

Došla je i sreda, u sred nedelje. Danas je roditeljski sastanak u nekoliko naših Javnih preduzeća. Dele se knjižice, ne partijske, već one obične. Partijske će trebati kasnije.
Razredni starešina, sa svojim zamenikom i pomoćnikom za JP, imaće tu čast da svečano uruči knjižice i da pohvali najbolje među najboljima. Takođe, poželeće im i puno uspeha u daljem životu, pošto su ih uspešno obučili za dalji život preko Biroa. I mada je kraj došao nekako nenadano za cvrčke, a očekivano za mrave, jer se previše se trošilo na besplatno, svi će potrčati ka Birou. Tamo je upis, stvarno, besplatan. Za DŽ.
Pošto se među svršenim radnicima nalaze i više mojih poznanika i prijatelja, koristim priliku da se i ja zahvalim, vama, vrednim pregaocima i borcima za demokratiju. Ali i da vas podsetim.
Doktore zameniče i pomoćniče za JP, ne tako davno, potpisali ste nekakav dokument, čak ste i stavili pečat. Tačnije, to se desilo 07.05.2008. godine. Tada niste spominjali katance, već rešetke. Šta ste povodom toga preduzeli? Da li je to bio samo predizborni trik? Ne mogu se oteti utisku, da Vam je onda predizbornu kampanju vodio, mrski neprijatelj moga deteta, lično Kriger. Ono, „neće oni biti Otpisani, moraju biti Likvidirani“ (ili tako nekako).
Likvidirate ih iz razloga da bi se podmirilo nešto što je bilo besplatno. Olako ste rešetke zamenili katancima.

Da li ćete iz svog džepa plaćati te račune? Mislim, ako je bilo besplatno, evo ja ću sve da platim. Ili će iste iznose dobijati i likvidirani, koji su ostali bez plate? Besplatno – bez plate? Gde je tu jednako?
Za te novce, koje ćete utrošiti kao da nisu naši, a i vaši, koliko mostova i mostića se moglo napraviti u Tandi? Da je po meni, Tanda bi dobila postfix Mostar. Našao bi se tu i neki most da se olastimo.
Na kraju, želim vam mirne snove, kada zaspite posle nečeg što je bilo besplatno, u kojima će vas redovno posećivati svi koji su ostali bez plate, sa njihovom dečicom.

O autoru

Milan Milićević

Ostavi komentar

 • Jedna gledateljka TVB rekla je Balaševiću prilikom njegovog gostovanja u nekoj emisiji da smatra da su oni krivi za sve što nas je snašlo. On se začudio i izjavio da ako građani misle(mada on ne misli) da su oni krivi odmah će se povući. Evo sada izjavljujem isto. VDSS je kriv što je sklopio koaliciju sa strankama koje su veliku štetu nanele ovom gradu. Da li su se plašili izbora. Mislim da se trebaju plašiti posle ove koalicije a da su tada ladno mogli na izbore.

 • Izgleda da će na sledećoj sednici SO Bor biti razrešen predsednik skupštine, tj. DSS OUT.
  Tako da će uskoro i oni dobiti naknadnu pamet i kritikovati, kao DS i SPS, vlast.
  Više od VDSSa je kriv DS. Imali su sve, većinu, ministra lokalne samouprave, i šta? Izgleda da su se talili, jer i sada nemaju petlju da spomenu Mirkovića, kao i SPS.
  VDSSu u prošloj vlasti samo je smetalo to što nemaju člana Opštinskog veća.

 • Oni mlađi među nama to neznaju, a neki stariji će se verovatno setiti jedne stare, prastare igrice kojom su naši vrli pretci kratili dokolicu u nedostatku elektronskih medija, štampe i još po nekih modernih sitnica koje su nama danas dostupne u tu svrhu…
  Igrica se zove JANJINE
  Za one mlađe objašnjenje o pravilima igre JANJINE:
  Jedan od igrača se naguzi, izvinjavam se na izrazu ali on je jedini pravi u ovom slučaju, a ostali učesnici u igri ga zaskaču (tj neskaču mu na grbinu) pa dokle jadnik izdrži…
  Pobednik u igri je onaj učesnik koji podnese najviše zaskakanja…

  Nekada se ta igra igrala na livadama uz ovce i ostalu stoku, ali danas izgleda da niko više ne čuva ovce, ne zalazi na livade, pa je u nedostatku adekvatnog prostora za ubijanje dokolice otkriveno savršeno mesto za igranje janjina-Opština Bor-a ovaca ihajhaj….

 • Političke gromade borskog političkog neba godinama igraju „Janjine“ sa Boranima, a kad neko od naguženih poklekne, za svaki slučaj udare mu cajper, da se ispravi.

  Ovog puta više ni cajper ne pomaže, jer su tolika sranja napravili po javnim preduzećima, da da se „magare“ za jahanje uglibilo do duše, pa više ne može ni da diše.

  Gotovo je, ala su ga opravili, svaka im čast, ostali samo dugmići.

  ps: Kad već spomenuh magarce? Kažu neki medicinski tehničari da će početi na posao da dolaze na magarcima, ako šef može da jaše kobilu, mogu i oni magarce!

 • Gde se setiste „Janjina“!!! Ova igra u Boru se veoma razlikuje. U „Janjine “ se sam naguziš, a u Boru te „presaviju“, vežu i prvo te „istucaju“ u glavu a onda nastave dalje!! Pogledajte šta napraviše od JKP 3. Oktobar!!! Ja se stidim što sam Boranin kada vidim štanam sve rade a mi čutimo i trpimo!! Kao jagnjći smo pred Đurđevdan!!!

Napiši komentar

/* ]]> */