Aktuelno Bor Društvo Некатегоризовано

The Problem

I tako, prolazi dan za danom, četvrtak za četvrtkom, a privremenih mera u Boru nema pa nema.
Uslovi su stekli pre čitava dva meseca.
Drugačije rečeno, već dva meseca sadašnje rukovodstvo zna da je odlazeće i da veći deo njih nikada više neće da bude tu gde je sada. Što znači da ih čisto zabole uvo za sve što se dešava i jedino ih zanima da pokupe sve što na kašičicu stiže u opštinu.
Pozapošljavali su sve što im je bilo nezaposleno u strankama i zaista nemaju pametnija posla nego da dele ono što ima da se deli.
A nađe se još uvek po nešto. Recimo, našlo se dva i po miliona u „3. oktobru“ da se prenese na VI – BO Mirkovićevog ujke (doduše, ovaj ga se odrekao onomad preko Sezama, ali odrekao se on i Marije Šerifović pa evo ih opet zajedno. I moram sad offtopic da ne zaboravim posle. Jel se sećate kako je na pitanje čuvenog voditelja, fuckin` Bobana J: „šta mislite o homoseksualnim osobama?“ odgovorio: „Sve najgore. Jednom sam radio sa takvom osobom i više nikad. Samo misle kako da prevare čoveka. Učiniš im, dovedeš ih do vrha Evrope a oni te posle tuže“).
Prekjuče je bio transfer, stigle plate za budžetske korisnike. Ali opet je bilo nešto preče od isplate zarada. Ono, za zaposlene u Opštinskoj upravi je bilo, ali ostala sitna raja će malo da sačeka. Zašto? Pa jebi ga, ima nešto preče od njih, oni mogu da sačekaju i neki drugi priliv.
I sve to nije ništa čudno niti neočekivano. Bilo je stopostotno predvidljivo.
I moglo je da se spreči.
Kome odgovara ovo mrcvarenje sa uvođenjem privremenih mera?
Nikome, a najmanje onima od kojih to uvođenje zavisi.
Znači, DS-u i SPS-u.
Kad – tad oni će morati da preuzmu privremeno veće, i kad jednog lepog (prolećnog, letnjeg?) dana to i urade, zapanjeno će reći – Ljudi, budžet je prazan, pacovi pojeli sve! – A mi bi onda kao trebalo da se takođe zapanjimo: – Ma nije valjda? I ju, šta ćemo sada?
Šta kog đavola više čekaju, mala je moja pamet da shvati.
Mislim, ako im je do razvlačenja datuma za izbore do jeseni, to mogu i ako sada uvedu privremene mere. Malo bi prekršili zakon, ali kako ono beše… nećemo valjda da se držimo zakona kao pijan plota? Da ih je zakon zanimao ne bismo ni došli do ovde.
Ako ih brine ugalj, ni to nije više problem. Grejna sezona je pri kraju, naći će se za toliko.
Biće da postoji tu neki drugi problem, veći od svih problema. The Problem.
A The Problem za naše političare nije ni voda za piće, ni ugalj za grejanje, ni hleb nasušni.
The Problem je uvek i jedino – personalne prirode.

Što, jel su ovi nešto pametniji od mene? Ili lepši?

Što, jel su ovi nešto pametniji od mene? Ili lepši?

Srpski rečeno, svađa oko petog člana veća.
Koliko sam uspeo da saznam, pobedio je Balašević, G-17 je izvisio.
Jel vam drago? Ili vam je krivo?
Ma svejedno vam je, isto kao i meni.
Mogli su `ladno i ludog Miku da stave što se nas tiče, samo da već jednom smene ovu bulumentu da ih ne gledamo i raspišu izbore.
Mada, načekaćemo se i za te izbore, javlja mi se…
Zadatak privremenog veća je samo da obezbedi uslove za održavanje izbora, ali ako ste mislili da je to tako jednostavno, zajebali ste se grdno.
Stvaranje uslova za izbore iz njihove perspektive nije ono što običan smrtnik misli da jeste. Ima tu i – hi – hiii da se radi.
Nešto da se pootpušta, nešto da se pozapošljava, nešto da se „skine“, nešto da se postavi, da se uradi još par studija izvodljivosti za izgradnju Topionice, da… ma ima tu posla ne znate vi…

O autoru

Zoran Stanković

12 komentara

 • Eto, uvedoše privremene mere i sada više neće biti svađa oko petog člana, ali posle sinoćne emisije na TV Bor, sasvim sam siguran da će ih unutar privremenog veća biti. Sigurno će biti neslaganja oko pojedinih odluka, a Rankić će verovatno konstantno pokušavati da iz tih sukoba i neslaganja izvuče maximalnu korist u vidu izlazaka na konferencije za novinare u kojima će vešto pokušavati da sebe veliča i predstavi Boranima kao mučenika koji jednostavno nema mehanizam da spreči izvesna dešavanja.
  Ovom prilikom bih zamolio i članove privremenog veća koji će biti u većini i samim tim odlučivati neko vreme o sudbini Bora, da još neki put pretresu kadrovsku listu i dobro prodiskutuju o ljudima koje su planirali za određena mesta u javnim preduzećima i ustanovama, da kasnije ne bi došli u sličnu situaciju u kojoj se sada nalaze Mirković, Ničić i Rankić.

 • Da on je poznat po tome da je veliki demagog, mnogo prica a skoro nista ne kaze ali uspeva da zavara „raju“ i da sebe pokazuje kao zastitnik, kao nucebik i tako dalje. Dobro je naucio skolu od svog nekadasnjeg sefa i mentora Aleksandar Vucic. Ako slusamo tog veceg demagoga i ovog sitnog demagoga i stavimo uporedjenje, vidi se da je forma ista. Sustina je po meni ta da, od kada je dosao na vlast taj Rankic i njegovi ovde u Boru, sve je krenulo naopako i svakim danom je sve gore. Svakako da su i te kako krivi i ovi novokomponovani demokrate i ovi i oni pre njih ali sada se svi pokazuju kao sspasioci. Daleko im svima lepa kuca od njihovog spasenja, svi od reda gledaju svoje interese. Po meni ce opet da profitira Zikic iz SPS, ta siva eminencija i uvek do glavnog a nikad glavni i kod jednih i kod drugih. Taj covek je namazan svim bojama. Nije ni cudo , svi ti srbi od Drine i preko Drine dosli su ovde da „prodaju“ svoja znanja i da to lepo naplate. Zivi bili pa cemo videti ali sigurno da ce taj SPS opet biti glavni na nekad noviom izborima…

 • „Ovom prilikom bih zamolio i članove privremenog veća koji će biti u većini i samim tim odlučivati neko vreme o sudbini Bora, da još neki put pretresu kadrovsku listu i dobro prodiskutuju o ljudima koje su planirali za određena mesta u javnim preduzećima i ustanovama, da kasnije ne bi došli u sličnu situaciju u kojoj se sada nalaze Mirković, Ničić i Rankić.“

  I ja se pridružujem ovoj molbi.
  Ali ne samo zato da ne upadnu u isti koš sa pomenutima (jer onda neće biti za žaljenje, već za najgoru osudu), već zato da pokušaju, ali stvarno, da zaustave ovaj sunovrat.
  Ljudi, mi uskoro nećemo imati gde i od čega da živimo.
  I oni koji žele da rade – neće imati gde.
  U ovom gradu osim penzionera, malo ko će imati redovne prihode.
  Ko će da plaća račune, da plaća porez?
  To je jedno vrzino kolo.
  Da ne nabrajam.
  Krajnje je vreme za najozbiljni rez. Sada je pitanje „biti ili ne biti“. Nema više vremena za kadrovska mešetarenja, a pogotovo ne za dalju zloupotrebu novca iz budžeta i javnih preduzeća.

  Budite razumni, ako Boga znate!

 • da pokušaju, ali stvarno, da zaustave ovaj sunovrat.

  Oni nemaju mandat za to.
  Njihov mandat podrazumeva pripremu izbora a ne zaustavljanje sunovrata. Zaustavljanje sunovrata znači sistemska rešenja, a to ne može da se uradi za par meseci.

 • Napredak bi već bio u tome da ne rade ovo što su prethodnici radili. Na to sam mislila.
  To podrazumeva baš to što sam rekla: bez kadrovskih mešetarenja i bez zloupotrebe novca koji pripada građanima.
  Za početak.

 • @Zamlata:
  Obzirom na to da će uzeti zavidan broj odborničkih mesta (možda i da sami formiraju vlast) i da će sve to biti LDP nakon izbora, mislim da će i samoj stranci strahovito skočiti rejting na nivou republike, jer će ovo biti prvi grad u Srbiji u kome će pobediti lista LDP-a.
  LDP će dobro proći i u Boru, mislim znatno bolje nego na prošlim izborima, ali će u mnogome od njih samih zavisiti sa kojim će procentom i sa koliko odbornika biti prisutni u novom sazivu SO Bor. Verujem da će i ovde razmišljati o predizbornoj koaliciji, ali sa nekim ko do sada nije učestvovao u vlasti 😛

Napiši komentar

/* ]]> */