Aktuelno Ekonomija Izdvojeno Некатегоризовано

Ubica John Doe ili nomen nescio

Ili nomen nominandum – ime će tek biti objavljeno. A možda i neće.

To vam je u Srbiji NN lice.

Ili – znamo da je za ovo neko odgovoran al’ pojma nemamo ko. Čuće se. Kad policija obavi sveobuhvatnu istragu. I iscrpnu, kad se svi iscrpe kako da privedu pravdi nekoga ko je zaštićen, nije lepo a ni zdravo. Onda skupe hrabrost, obaveste nas da su priveli neko lice pravdi i označe ga kao NN u cilju dalje istrage – ne možemo vam kažemo koji je jer ima jatake a njih tek treba da po’vatamo što će ići teže jer se NN brani ćutanjem.

Pravda saopšti da ne može da objavi ime NN lica jerbo to može uticati na svedoke.

Onemanband

Onemanband

Dakle, NN u Srbiji je – svi znamo ko je al’ nećemo da se igramo glavom. I onda ispitivanje svedoka traje letnji dan do podne dok svi ne popadaju od iščekivanja pa NN lice u nedostatku dokaza bude pušteno na slobodu da završi svoj posao.

Pojeo vuk magarca a posmatrači ispušili.

U ovoj zemlji imate mali milion krivičnih prijava a i konkretnih tužbi protiv NN lica.

Mislim, tornjajte se više sa svojim krivičnim prijavama protiv jednog ili više NN lica.

Nego, htedoh da objavim nešto.

U zemlji Srbiji je, konačno, posle dugog mučenja, čupanja noktiju, budjenja iz sna – priznaj gde su pare, pendrečenja po tabanima i izbijanja bubrega, ubijena srpska Privreda.

Zvanično još nije sahranjena jer neke neidentifikovane mase traže obdukciju.

Sudski veštaci koji po pravilu treba da daju zadnju reč ćute jerbo oni uvek rade u interesu počinitelja a ne dokazivanja pravde.

Srpska Privreda trenutno truli na obdukcionom stolu.

NN lice koje je ubilo srpsku Privredu je Mladjan Dinkić, čovek koji može sve sem, kako je izjavio, da istovremeno svira gitaru, bubanj i trubu. Pametno, ne može jedan čovek da bude ceo orkestar. Ovo prvo može.

Kad su u septembru 2008. godine na njujorškom Volstritu krahirale dve moćne banke, Meril Linč i Liman Braders što je zvanično bio početak svetske ekonomske krize, mislim da je tog trenutka bog lično pogledao Dinkića i rekao mu – Na, evo ti, ne mogu više da se teram sa tobom. Palo mu ko fleš rojal u partiji pokera da može definitivno da pokupi sve sa talona. Doduše, ne mogu da kažem da nije džentlmenski pokušao i nama nešto da ostavi ispod piksle, po onih hiljadu eura koji su se pretvorili u po dvadeset. A šta da očekujete ako nekome izdate zemlju na pikslu.

Kao guverner Narodne Banke, Dinkić je svojevremeno izjavio da možemo da nastavimo da idemo ka reformama ili da se zaglibimo.

I dalje govori o reformama a ja lepo vidim da smo se zaglibili. Trenutno iz živog blata dišemo na slamčicu.

Dinkić je čovek koji je proglašavan ličnošću godine, ekonomistom godine, da te bog mili sačuva, kad bi sad bio proglašen za miss Universum i izjavio da će se boriti za mir u svetu i protiv globalnog zagrevanja, uopšte se ne bih čudila.

Skoro video da napetost u Srbiji raste pa rešio da osnuje Uniju regiona. Video čovek da kriza u Srbiji, van Beograda raste. Seo, razmislio i došao do zaključka – jesam ih zeznuo, red je da ih prebrojim. Saopštio da lokalni problemi treba da se rešavaju na lokalnom nivou ali da se čuju i na nacionalnom nivou. Te probleme može da čuje skoro svakog dana ispred Agencije za privatizaciju nego ne prolazi tuda a milicija neće da mu dojavi. Nije im u opisu radnog mesta.

Njegova izjava da od evropskih integracija svi treba da imaju koristi a ne samo prestonica treba da udje u anale – Kako sam lupio i ostao živ. Jer da sam ja prisustvovala davanju ove izjave pojela bih ga sa sve gitarom i ispljunula samo trzalicu.

Al’ to mu i nije neka izjava. Ona, da ima naznaka da su srpske fabrike kupovali neki tamo tajkuni i kontroverzni biznismeni koji su se zaleteli pa kupili i sad nemaju pojma šta će sa radnicima koji su im u trgovini došli kao kolateralna šteta mu je izjava veka. Dakle, nije kriv on koji je na silu prodavao u bescenje i koji je mnogo dobro poznavao one kojima prodaje nego oni. Ako vam nije jasno, pošto vidim da ovde nikome ništa nije jasno iako su svima vidici otvoreni. A boga mi i putevima. Niz put možete da krenete a možete nekoga i da šutnete.

Ako ste pomislili da ja aludiram da treba šutnuti Dinkića niste u pravu.

Dinkić je čovek koji Srbiji duguje Privredu. Regionima duguje regionalni razvoj.

Prosto. Dužnik se uvek zna. I dužnici treba da vrate svoje dugove.

Ako ne mislite tako a vi na pruge, zalegnite i čekajte da vas bog pogleda. A neće jer, kako rekoh, on već gleda u Dinkića. I ne trepće da nešto ne propusti.

Inače, Dinkić još uvek glumi da daje Privredi veštačko disanje. Fiat po celoj Italiji zatvara svoje pogone. Na osnivanju Unije regiona, gradonačelnik Kragujevca je sedeći pored njega, izjavio da to sa našom zemljom, odnosno proizvodnjom zastarelog modela automobila koji se ovde vodi kao nov, šta ćete mi smo zemlja koja kaska, nema nikakve veze jerbo mi proizvodimo automobile samo za sopstveno tržište.

U decembru prohujalog leta 2009. objavljeno je da će od 200 000 automobila godišnje, sa planiranim prihodom od 70 miliona eura do ‘’čak’’ dve milijarde, pare su vam ovde uvek rastegljiv pojam do nemogućeg, 80% biti namenjeno izvozu u Evropsku uniju.

A šta kažu vaši gradonačelnici? Kako kod vas ide to veštačko disanje. Umeju li ili ne umeju? I kako vi dišete od toga?

I šta htedoh da kažem…

A da, ubistvo je izvršeno. Treba podneti krivičnu prijavu protiv izvršitelja i zbog ubistva i protiv saučesnika zbog prikrivanja zločina.

Ako mislite da ima dokaza.

Ako mislite da nema podnesite je protiv NN lica.

Samo znajte da će na tome i da ostane.

O autoru

Mirjana Mimica

1 komentar

 • Sacekah Fuds-a da se oglasi (prvi komentar mu najsladji) – ali nema ‘vajde…

  Anyway, (poljo)privreda nam cveta nemo’ da si srdita. Evo zaustavise priliv kapitala sa Saricem koji je jedini davao kesh, a i biznismen godine postade i Uskokovic sa doktoratom „Pretakanje drzavnih suski u privatne investicijske projekte“.
  Bejahu dobri dok su davali, a sada su kriminalci – ‘bem li ga…Nacisto poremetise „stabilan“ kurs dinara ili kako to strucnjak Cvetko kaze, uvoz sirovina za proizvodnju.
  Ja se i dalje pitam koliko ce svetlosnih godina biti potrebno da rasprodaju i zakenjaju sve sto se vec zakenjalo. Treba biti umjetnik da od govana napravis marmeladu…
  Uskokovica i Sarica treba odnegovati kao savetnike koji ce nam mozda ispricati sta se radi sa lovom na Kipru ili u Svajcarskoj. Kajmanska ostrva nisu nikakva tajna, calnes par somica i imas totalni izvestaj od obicnog cate (oni vole mito takodje a i zabole ih za bogatune).
  U medjuvremenu cu se posvetiti novim memoarima Mire od Rusije i nasumce plakati, malo zbog kuhinje, a malo zbog samoupravnog socijalizma & renesanse…

Napiši komentar

/* ]]> */