Aktuelno Specijal Некатегоризовано

Udarne vesti

Volela bih da dam kratku definiciju šta je to udarna vest, no to kod nas ne može. Mislim, znam ja šta treba da bude udarno al’ sam manjinska, očigledno.
Diljem sveta udarne vesti se stavljaju na prve tri strane i tu obično idu vesti važne za sve njih koji imaju normalne dnevne i ine časopise u malo normalnijim zemljama nego što je ova koja je zapala nama.
Kod nas na udarnim stranama, udarno, sve udarajući glavom o sto, možete da pročitate ko je predsednika poljubio u dupe tokom turneje po svetu, a sve zarad dobrih nam diplomatskih odnosa neprekinutih i gajenih još od krstaških ratova. Posle toga sledi koliko BIA duguje za struju, na šta, najverovatnije, treba da se sažali moje patriotsko srce pa da organizujem humanitarnu akciju na kojoj ću da pevam gola sve dok ne prikupim dovoljno da im otplatim dug.
Slede vesti da će benzin pojeftiniti za oko par dinara što začine sa trista uskličnika. Mislim vest, kako da nije, pošto je benzuin perthodno poskupeo trista puta, ovi uskličnici treba da nam usmere pažnju kako ovde cveta cveće. Ko rek’o korov!!!
Posle želja, čestitiki i pozdrava, sve u stilu – Srbima želimo dobro zdravlje do 2058 godine, ko preživi uživaće, možete da pročitate i udarne vesti upakovane u neke kockice, skrajnute iza onih reklama – Ludilo video klipovi – budi in za 90 dinara plus PDV kol’ko ti skinemo.

Dakle, udarno:

Prva udarna vest – Ovih dana osnovana je komisija za praćenje bezbednosti saobraćaja, tako nešto. Mrkonjić dao izjavu da će komisija zasedati jedanput nedeljno pa će nas izvestiti kol’ko nas je poginulo a kol’ko preteklo, na njegovim resornim putevima i kozjim stazama kojih ima više nego onoga što možeš da nazoveš putem. Inače, ako niste primetili, Mrkonjić kad daje izjave, kaže nešto u šta ni sam ne veruje, naravno, a onda kaže – Evo ga čovek! – i pokaže na čoveka koji je iza snimatelja pa niko ne stigne da ga ukadrira. Uglavnom, Mrkonjić za sve izjave ima po jednog – Evo ga čovek! – koga niko ne vidi, al’ briga njega, on nam ga je pokazao. Ako ga sutra prozovemo za nešto što je izjavio mora da će da odgovori – Ma nisam ja, je l’ bio čovek tamo! Uglavnom, ako vidite saobraćajce ’ladno ne reagujte, oni stoje za ukras a prati vas komisija. Iz neke fotelje odakle će da vas bije po ušima da ste vozili brzinom neprilagodjenom uslovima neuslovnih puteva. Ko razume voziće deset na sat.
To što vas prati neka komisija uopšte ne treba da vas uzbudjuje pošto odavno nemamo pojma ni ko nas sve prati, ni koliko komisija ima, samo znamo da smo praćeni. I čim otprate kako reagujemo a to obnaroduje Republički zavod za statistiku, sve u procentima koliko smo glupi, oni nam smisle novu glupost, što bi naš narod rek’o – biju nas a mi pitamo je l’ ima još.

Druga udarna vest – Vlada Srbije osnovala je juče Nacionalnu agenciju za regionalni razvoj! Mašala! One iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja nisu otpustili, pridodali su i ovu Nacionalnu agenciju u prilog racionalizaciji fotelja i guzica koje u njima sede. Svi oni članovi gradskih veća za lokalnu samoupravu, regionalni razvoj i saradnju sa Vladom Srbije sad mogu da dobiju otrepmninu, više nam ne trebaju pošto će se regionalnim razvojem upravljati iz Beograda. Sem ako nisu mislili na regionalni razvoj mi & okruženje, u šta čisto sumnjam.

Treća udarna vest – Vlada je takodje juče, udarnički, osnovala i Agenciju za zaštitu od jonizirajućeg zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije. Kako će me zaštiti od jonizirajućeg zračenja i nuklearno me osigurati živa nisam pošto su kol’ko pre neki dan objavili da treba da razmišljamo o nuklearnoj elektrani. Evo ja razmišljam i sve što sam smislila je da me više stra’ od ovih naših kojima bismo u ruke dali nuklearnu elektranu nego od onih što bi usmerili prema nama neku nukelarnu glavu. U najboljem slučaju, napravićemo je, pokrenućemo reaktore a onda će Mr Srbija na rasprodaji – Total sale – Rasprodaja zbog zatvaranja, da kaže kako moramo da je prodamo. Il’ da nam podeli besplatne akcije što je već potencijalna opasnost da ćemo u budućnosti da se pokoljemo čija je.

Četvrta udarna vest – Preduzueća u Srbiji u narednom periodu očekuju dalji pad zaposlenosti ali i rast proizvodnje! Živi bili i ne zardjali ti roboti što su ih zaposlili umesto radnika. Mislim, od nečega proizvodnja mora da raste a ako ne raste od radnika onda mora da raste od robota!

Toliko o udarnim vestima.

Inače, da ne bude da ne izveštavam politički korektno sa osvrtom na sveopšte ludilo:

Dinar slabi u odnosu na euro.

Sarkozijeva žena ima najbolje dupe na planeti koje najverovatnije nikada neće prošetati nebeskom Srbijom.

Predsednik je jutros uredno prdnuo.

Ko laže, porašće mu rep.

O autoru

Mirjana Mimica

2 komentara

Napiši komentar

/* ]]> */